Kerho ratkaisi avauserässä

LIIGA / Raportti
HPK:lla oli hymy herkässä vaisun TPS:n kustannuksella.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerho jatkoi hyviä otteitaan, kun se kaatoi jo toistamiseen tällä kaudella Turun Palloseuran, jonka tappioputki kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi. Ottelun ratkaisuksi muodostui TPS:n heikko puolustuspelaaminen ja kotijoukkueen tehokas avauserä.

Sanotaan, että jääkiekko-ottelu kestää vähintään 60 minuuttia. Hämeenlinnassa pelattu ottelu kesti käytännössä vain 20 minuuttia, kun Pallokerho ratkaisi ottelun ensimmäisessä erässä tekemällä neljä maalia. Ottelun alkutahdit löi jo neljännellä peliminuutilla Tuomas Vänttinen, joka pääsi rauhassa iskemään Dan Spangin laukauksesta tulleen paluukiekon maaliin.

Aivan kuten edellisessä vierasottelussa, joutui TPS-vahti Atte Engren kaivamaan kiekon avauserässä neljästi selkänsä takaa. TPS:n päävalmentaja Pekka Virta yritti reagoida tähän erilaisella valmistautumisella.

- No joo, meillä oli hyvää aikaa valmistautua tähän peliin ja näitte miten me siinä onnistuttiin. Käytiin vähän läpi mikä meni Helsingissä vihkoon ja sitten päädyttiin vähän erilaiseen valmistautumiseen. Ammattipelaajat pyysivät ammattipelaajan vastuuta, mutta tein siinä virheen, että myönnyin siihen. Ei se ainoa syy kuitenkaan ollut, HPK oli tosi hyvä ja oltiin ihan jaloissa eka erä.

- Syvällä uidaan. Täytyy nyt nukkua yön yli ja palaveerata sitten, että mitä muutoksia voidaan tehdä, totesi Virta vielä loppuun.

 Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Hyvä fyysinen valmius, millä sitten tietysti pystyttiin pelinopeutta pitämään yllä avauserässä. Hyvää oli se, että toisessa erässä johtoasemassa ei passivoiduttu vaan puolustettiin joukkueena erittäin hyvin. Kolmas erä myös suht fiksua pelaamista, tietysti into ja vauhti vielä vie viisikkopelaamista moneen suuntaan, mutta varmaan kuitenkin paras kuuskymppinen näistä meidän peleistä.

HPK:n tehokas ensimmäinen erä ratkaisi

Vaikka Engren joutuikin antautumaan neljästi, ehti hän kuitenkin torjumaan kiekon peräti yhdeksäntoista kertaa. Vastaavasti virkaveli Mikko Tolvaselle torjuntoja kertyi vain kaksi. Ei TPS silti maalivahtipeliin kaatunut. Puolustuspelaaminen oli koko ensimmäisen erän luokatonta ja kotijoukkue pääsi jatkuvasti vaarallisille maalintekopaikoille.

HPK karkasi erän puolessa välissä jo 2-0-johtoon Jere Sallisen maalilla, mutta TPS kavensi vain 39 sekuntia myöhemmin, kun Brian Willsie ohjasi komeasti maalin edestä Rasmus Ristolaisen antaman nappisyötön maaliin. HPK nokitti tämän maalin jo seuraavassa vaihdossa, vain yhdeksän sekuntia TPS-kavennuksen jälkeen. TPS:n puolustus teki jälleen jotain aivan muuta kuin puolusti ja Jesse Saarinen pääsi laukomaan vapaasti kotijoukkueen 3-1-johtoon. Tämän jälkeen TPS ei enää pystynytkään kotijoukkuetta kunnolla haastamaan.

Ottelun käytännössä jo ratkettua ensimmäisessä erässä, oli toinen ja kolmas erä tasaisempaa pelaamista. Kolmannessa kumpikin joukkue teki vielä yhden maalin. Juha Kiilholma pääsi alivoimalla yksin läpi, eikä erehtynyt. TPS:n kavennuksesta vastasti Turkuun paluun tehnyt Michal Birner. TPS yritti parhaansa, mutta kunnolliset maalipaikat olivat vähissä. Tolvaselle ei kertynyt koko ottelussa edes yhteensä niin montaa torjuntaa, kuin mitä Engrenille avauserässä.

Kotijoukkue sai myös huonoja uutisia, kun Aleksi Laakso joutui jättämään kaukalon ottelun ensimmäisessä erässä. Alustavien tietojen mukaan kyseessä on aivotärähdys.

Pelit jatkuvat molempien osalta lauantaina, kun HPK matkustaa Helsinkiin Jokereiden vieraaksi ja TPS saa vastaansa HK-Areenalla HIFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle