Lehkosen vakuuttava alku

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan Pallokerho palasi uuden valmentajansa Timo Lehkosen johdolla voittojen tielle kaadettuaan vahvan taistelun päätteeksi Tampereen Tapparan. Vaikka vuorokaudessa ei paljon muutoksia ehdi tehdä, oli HPK:n peli-ilme täysin uudistunut.

Heti alusta alkaen näki, että HPK oli tullut voittamaan ottelua uudelle valmentajalleen. Luistin kulki ja kaksinkamppailutilanteisiin mentiin hanakasti, eikä kiekon kanssa epäröity yrittää erilaisia ratkaisuja.

- Kävimme asioita eilen läpi ja saimme osan niistä vietyä peliinkin. Valmentaja haluaa, että pidämme kiekkoa, totesi pirteästi pelannut Janne Laakkonen.

HPK:n alkurynnistys jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Kari Sihvonen taklasi Alexander Barkovia keskialueella. Huonossa asennossa ollut Barkov horjahti Teemu Rautiaisen kautta pää edellä laitaan ja joutui jättämään pelin kesken. Heti ottelun jälkeen Barkovin tilasta ei ollut tarkempaa tietoa.


Janne Laakkonen huudatti kotiyleisöä tasoituksellaan.

- Ottelun ensimmäinen teema meillä oli jäähyt, joita SM-liigassa ei kannattaisi ottaa. Heti alusta pamahti sitten vitonen, Lehkonen kommentoi vaikeaksi kääntynyttä alkua alkua.

Sihvosen tilanteesta saaman ison rangaistuksen aikana Tappara onnistui kertaalleen maalinteossa, kun Jerry Ahtola suti tolppalaukauksen jälkeen kiekon maalin edestä sisään.

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan painoi pelin loppueräksi Tapparan päätyyn. HPK hallitsi kiekkoa eikä kiekon menetettyään antanut hetkeäkään aikaa vastustajalle rakentaa omaa peliään. Taisteluilme oli tyystin erilainen alkukauden Kerhoon verrattuna.

- 0-1-johto passivoitti peliämme, vaikka yritimme kaikkemme tehdä tilanteen korjaamiseksi. Hyökkääminen unohtui kokonaan, näki vieraiden valmentaja Risto Dufva.

Huonosti Tappara ei kuitenkaan pelannut, vaan hyökkäykseen nousun vaikeus oli ensisijaisesti kotijoukkueen ärhäkän häirinnän ansiota. Molemmat joukkueet joutuivat tekemään valtavan määrän töitä kiekon tuomiseksi maalintekoalueelle. Vieraiden hyökkäysvoima kärsi myös paljon Barkovin loukkaantumisesta, ja vain Jussi Makkosen ympärille kulloinkin kootut kolmikot pystyivät vyöryttämään peliä HPK:n aluelle.

Laakkonen aloitti iloittelun

Toisessa erässä asetelma korostui entisestään. Peli pyöri vieraiden päädyssä, mutta uhrautuvasti puolustanut Tappara pystyi yhä sulkemaan maalintekosektorin. Nähden aikaan, jonka HPK kiekkoa piti, joukkue sai luotua hyvin vähän kunnollisia maalintekotilanteita. Juha Metsola Tapparan maalilla torjui mitä piti, ja kolmanteen erään mentiin edelleen vieraiden maalin johdossa.

- Maalipaikat ensimmäisessä erässä menivät meille 6-2 ja toisessa 5-2. Viimeisellä erätauolla käytiin läpi, että yksi ainakin tehdään, ja sitten pamahtikin kolme, Lehkonen iloitsi.

Vapauttavan tasoitusmaalin iski vasemmasta laidasta hyvän lyhytsyöttöpelin jälkeen karkuun päässyt Janne Laakkonen.

- Kolmannen erän alku oli meiltä parasta maaliin saakka, minkä jälkeen peli lähti tumpusta saman tien, Dufva harmitteli.


HPK:n puolustus ei antanut Tapparan pelaajille tilaa.

Hetki myöhemmin tilanne oli jo 2-1, kun Mathias Porselandin siniviivaveto upposi oikea-aikaisen maskin tehneen Marko Luomalan vartalosta maaliin. Lopullisen sinetin latasi jäähyaitiosta läpiajoon karannut Janne Kolehmainen, jonka rannari kilahti aivan yläputken juureen, kun peliä oli jäljellä reilu viisi minuuttia.

Tappara ei saanut enää uhattua Kerhon maalilla varmasti torjunutta Mikko Tolvasta. Lisämaaleja ei nähty, vaikka vieraat yrittivät lähes kolme minuuttia kuudella kenttäpelaajalla.

- Tässä nähtiin, että viisi äijää puolustaa ja pistää itsensä likoon, on vastustajan aika vaikea tehdä maali. Olen todella tyytyväinen. Ensimmäinen peli ja kovat paineet, ja meidän pitää ansaita yleisö takaisin. Tällä tavalla pelaamalla se varmaan ansaitaankin, Lehkonen uskoo.

Kerhon peli ei missään vaiheessa herpaantunut, ja taistelutahtoa löytyi aina ottelun loppuun saakka.

- Ainakin voidaan lopettaa puheet, että olemme huonossa kunnossa. Harri Rindell on tehnyt siltä osin hyvää duunia. Tämä on kiinni vain siitä, että saamme pelin kuntoon, summasi Lehkonen joukkueensa nykytilan.

HPK:n uutta virettä testataan seuraavan kerran perjantaina, kun joukkue kohtaa Lappeenrannassa SaiPan. Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen kahdeksan päivän sisään. Tappara kohtaa niin ikään kolmen ottelun rupeaman päätösottelussa vieraissa Ilveksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle