Lämpöä, suihkukomennus ja Youtube-hetki − HPK:n hurmos pyyhkäisi Tapparan yli

HPK pelasi hurmoksessa.
Pudotuspelipaikkaa jahtaava HPK ei antanut edes sarjakakkosen Tapparan pysäyttää voittokulkuaan. Pallokerho rymisteli ottelun ratkaisun jo ottelun ensimmäisessä erässä. Tunteet kuumenivat etenkin Tapparan leirissä.

Hämeenlinnan lauantai-illassa nähtiin kotijoukkueelta kauden komein esitys. HPK rymisteli tehokkaan ensimmäisen eränsä ansioista selkeään 4−1-voittoon, eikä antanut sarjan kakkostilalla olevalle Tapparalle mitään mahdollisuuksia.

HPK vei ensimmäisen erän 3-0. Maalit syntyivät hieman reilussa kahdessa minuutissa erän puolivälissä, kun Tappara-vahti Juha Metsola näytti Kerhon pommituksessa tavalliselta kuolevaiselta Liigan nollapelikuninkaan sijaan. Maaleista kaksi iski enemmän jarruroolissa pelaava Otto Paajanen sekä yhden hyvässä vireessä oleva Teemu Rautiainen.

Kerho pelasi kuin hurmoksessa. Voittoputki on vapauttanut joukkuetta todella liukkaaseen ja suoraviivaiseen pelaamiseen. Kiekko pysyi hyvin joukkueen hallussa, mutta se pääsi myös hyvin kääntämään peliä haavoittuvaiselta näyttäneen Tapparan puolustuslinjan ohi.

− Silloin kun on paikka kehua, niin [voitto] tuli ihan ansaitusti. Helvetin tyytyväinen olen. Hengitämme edelleen, julisti Kerho-valmentaja Pasi Arvonen ottelun jälkeen.

Tappara rikkoi eleettömästi pelanneen Juuse Saroksen nollan kolmannessa erässä, mutta muuten peli oli ällistyttävän hyvin HPK:n hallussa. Tämä kuumensi Tapparan tunteita.

Lämpöä, suihku ja katoamistemppu

Ensin kiehui Ville Nieminen, joka räyhäsi HPK-pelaajien kimpussa Kerhon päädyssä. Tilanteessa puolustautunut Tuomas Vänttinen ohjattiin jäähylle, mutta Tapparan ylivoima "nollaantui" Niemisen hölmöillessä itselleen kumoavan kakkosen.

Sitten oli Josh Greenin vuoro. Erän lopulla yhteen ottivat Jyri Niemi ja Nick Bailen, mutta Green pamahti paikalle kolmantena ja ansaitsi tempullaan suihkukomennuksen. Green ei ollut ainoa tunteitaan viilennellyt pelaaja, sillä Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi viltitti aiemmin kuumenneen Niemisen toisen erän ajaksi.

Täysin viilein tuntein ei selvinnyt ottelusta Rautakorpikaan. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ei Tappara-valmentajaa nähty, sillä HPK:takin aiemmin valmentanut mestariluotsi antoi pitkään palautetta joukkueelleen.

Lehdistön onneksi vierasjoukkueen kopissa Hämeenlinnassa on ovi vain yhdelle käytävälle. Tämä mahdollisti muutaman nopean kommentin jakamisen toimittajille.

− HPK oli innokkaampi ja himokkaampi, kehui Rautakorpi kotijoukkuetta.

Kauden komein esitys

HPK käänsi peliä hyvin, mutta myös hyökkäysalueella nähtiin useita hienoja ratkaisuja. Kuvioita syntyi yhden kosketuksen syötöillä ja suoraviivaisilla maalille ajamisilla.

− En tiedä tuleeko se tuosta rentoudesta, sillä samalla lailla me olemme työtä tehneet syksylläkin. Nyt se loksahtaa paikoilleen, kehui Arvonen.

Kerho myös uskalsi pitää kiekkoa pois yleensä kiekkoa hallitsevalta Tapparalta. Vierasjoukkue pääsi peliin kiinni oikeastaan vain toisessa erässä, kun se hidasti kiekot omassa päässään.

HPK:n voittoa se ei silti uhannut missään vaiheessa. Vierailla oli omat paikkansa, mutta Tapparan hallinnan aikanakin HPK pääsi välillä luvattoman helposti ylivoimahyökkäyksiin ja läpiajoihin.

Rautiainen osui ja ei osunut - "Varmaan pääsee Youtubeen"

HPK:n maalipaikoissa onnistui ja epäonnistui hyvässä vireessä oleva Teemu Rautiainen. Ensimmäisessä erässä Rautiainen huudatti yleisöä tekemällä joukkueensa toisen maalin. Toisessa erässä laituri tuhlasi huikean paikan, kun läpiajossa ollut pelaaja pääsi laittamaan kiekkoa tyhjään maaliin.

Tilanteessa itsensä ulos oli pelannut Tapparan maalille vaihdettu Andy Chiodo, joka syöksyi kaikkien hämmästykseksi lähes siniviivalle asti. Rautiainen ohitti Chiodon nätisti, mutta onnistui tällä kertaa tuhlaamaan tuhannen taalan paikkansa. Voiton jälkeen Rautiainen otti kuitenkin sattuman huumorilla.

− Jotain vois ehkä vähän vituttaa, naurahti Rautiainen sarkastisesti.

− Ei auta miettiä, vaikka varmaan pääsen Youtubeen. Ei ollut onneksi finaaleissa tuo. Katsoin kaukaa, että miksi Chiodo lähtee vastaan. Yhtäkkiä kiekko pyöri jaloissa.

Rautiainen kehui ketjuaan, jossa luistelevat niin ikään kovassa vireessä oleva Tuomas Vänttinen ja sähäkkä Jere Karjalainen. Kolmikolla oli runsaasti paikkoja tässäkin ottelussa.

− Eka erä, "kolme-muna". Saimme sellaisen lähdön, jonka halusimme. Tappara on tosi hyvä trap-joukkue, mutta liikuimme paremmin ja käänsimme peliä hyvin.

Sopimusneuvotteluistaan Rautiainen ei suostunut kertomaan. Laiturin nykyinen sopimus päättyy tähän kevääseen, mutta jatkosta tai edes neuvotteluista ei irronnut tietoa.

− Katsotaan nyt, hymyili Rautiainen.

HPK:lle voitto merkitsi pudotuspelihaaveiden pysymistä elossa, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kamppailua. Tappara puolestaan menetti runkosarjan voittomahdollisuudet jo tappiolla, jonka lisäksi Kärpät voitti oman, myöhemmin alkaneen ottelunsa.