Sport otti omansa toisen erän salama-alulla

LIIGA / Raportti
Otto Paajanen oli jatkuvasti Timo Niemen kiusana Sportin maalilla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK oli päättänyt viihdyttää kotiyleisöä vielä viimeisen kerran. Sport kuitenkin näytti ottelun mittaan, miksi joukkue on sarjataulukossa ylempänä. Terävästi esiintynyt vierasjoukkue sai hyvän harjoitusottelun pudotuspelejä varten.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat sekavia. Kumpikaan joukkue ei saanut askelmerkkejään sopimaan ja se näkyi torjuntojen vähyytenä.

HPK:lla oli muutama paikka mennä ottelussa johtoon, mutta Eetu Tuulolan sivuverkko-osumaa lähemmäs maalitilin aukaisua ei joukkue päässyt.

Sportilla oli omat paikkansa, joissa päästiin laukomaan suoraan syötöstä. Laukaukset suuntautuivat vaasalaisten harmiksi pääsääntöisesti maalin ohi.

Vierasjoukkue pääsi koittamaan maalin tekoa ylivoimalla, kun HPK-veskari Jere Myllyniemi otti jäähyn kampituksesta. Kauden mittaan keskinkertaisesti toiminut ylivoimapeli ei kuitenkaan ottanut tälläkään kertaa tuulta siipiensä alle.

Yrityksen määrästä ja hyökkäyshalusta kertoi omaa tarinaansa myös Sportin Lassi Kokkalan tarjoama avojääpommi omalle joukkuekaverille Ari Gröndahlille kesken hyökkäyksen.

HPK meni ottelussa johtoon joukkueiden tultua täysilukuisiksi. Santeri Vuoti laittoi kiekon maalille puolustajien jaloista ja kiekko löysi tiensä maalin perukoille.

Sport sai HPK:n puolustuksen ajoittain pinteeseen kovalla karvauksella. Kotijoukkueen puolustus pelasi kuitenkin maltillisesti, eikä sortunut pitkiin kiekkoihin.

Sport aloitti juhlat toisen erän alussa kolmella maalilla

Sport sai toiseen erään todellisen salama-alun, kun joukkue nakutti viidessä minuutissa peräti kolme maalia tasakentällisin.

Joukkueen päävalmentaja Tomek Valtonen kertasi peliä valmentajahaastattelussa tyytyväisenä.

− Jämäkkä esitys meiltä. Ensimmäinen erä oltiin vähän unessa johtuen ehkä siitä, ettei pelissä ollut tuloksellisesti panosta mukana. Toinen ja kolmas erä me vietiin selkeästi peliä.

Tomi Körkön ja Oskari Mannisen maaleihin joukkue rakensi maalin eteen niin hyvän maskin, että Myllyniemi kadotti kiekon näkyvistään.

− On ollut vähän vaikeuksia pisteiden teon kanssa ja hyvä että kevättä kohti alkaa tulla niitäkin. Kauhea oli ruuhka maalin edessä ja huusin (Teemu) Tallbergille niin kovaa, että sen oli pakko syöttää minulle. Katsoin että takakulmassa voisi olla tilaa ja sinnehän se sattui menemään, Manninen kommentoi omaa osumaansa.

− Vähän vaikea lähtö oli peliin. Saattoi olla jalat vielä bussissa ottelun alussa, kun saavuimme vasta tänään paikalle. HPK tuli alussa kovaa, mutta saimme rivit kasaan ja lopulta hieno voitto meille, Manninen jatkoi.

HPK:n peli meni osumista sekaisin ja Sport pääsi vyöryttämään peliä hyökkäyspäähän. Mikko Pukan osumaa tarkasteltiin videolta, ennen kuin kiekko vietiin keskialueelle maalin merkiksi.

Osumat toivat vauhtia joukkueiden pelaamiseen. HPK sai mahdollisuutensa myös ylivoimalla ja toisen mahdollisuuden se myös käytti hyväkseen. Joni Tuulola toi joukkueensa maalin päähän vastustajasta näyttävän kuvion päätteeksi.

HPK:ta loppukauden valmentanut Olli Salo antoi ansaittua palautetta vastustajalle.

− Puskettiin ja puskettiin, mutta Sport pelasi hyvin keskialueen pois. Sitten meiltä loppui puhti. Sport oli edellä sarjataulukossa ja nyt se näytti, että oli myös edellä pelissä.

Kolmannessa erässä Sport pyrki pelaamaan varmasti ja pitämään ainoastaan vastustajan aisoissa. Charles Bertrandin onnistumisella joukkue meni ottelussa jälleen kahden maalin johtoon.

Ottelussa ei enää maaleja tämän jälkeen nähty, vaikka Sami Blomqvist pääsi yrittämään viimeistelyä rangaistuslaukauksesta Joni Tuulolan näyttävän koukkaamisen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo