HPK vei luokkaretkeläisiltä pisteet - myös miehestä otettiin mittaa

LIIGA / Raportti
Henrik Forsberg ja Teemu Tallberg taistelivat muutenkin kuin kiekon hallinnasta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liigan häntäpäässä majailevat HPK ja Sport ottivat lujaa yhteen Hämeenlinnassa. Kotijoukkue karkasi matkoihinsa jo ensimmäisessä erässä. Kolmanteen erään Sport sai uutta vauhtia maalintekoon, ja tunteetkin läikkyivät yli.

HPK aloitti ottelun terävästi Sportia vastaan, kun joukkue pääsi ottelun alussa tahkoamaan ylivoimaa. Sportin Ari Gröndahl otti jäähyn kampituksesta ja puoliminuuttia myöhemmin kotijoukkue juhli jo maalia. Ensimmäisen syötön siniviivaa pitkin Sport pääsi katkaisemaan, mutta seuranneesta hyökkäyksestä Martti Järventie laukoi viivalta kiekon maalia kohti ja Patrick Holland hoiti viimeistelyn.

Jäähymiehet maalailivat

HPK sai maalista ja kotiyleisön kannustuksesta lisää vauhtia peliinsä. Seuraavien maalien tekijät hakivat vauhtia myös jäähypenkiltä.

Vojtech Polak lähti kärsimään joukkuerangaistusta, kun joukkueella oli liikaa pelaajia kentällä samaan aikaan. Sportin ylivoima ei lähtenyt kulkemaan, ja HPK:n Juha Koivisto oli päästä karkaamaan alivoimalla maalin tekoon. Kiekko jäi kuitenkin pyörimään luistimiin, jolloin tilanne meni ohi.

Jäähyn päätyttyä Juhani Jasu lähti terävään hyökkäykseen ja antoi kiekon jäähyltä tulleelle Polakille, joka otti tyhjän tilan pois ja laukoi kiekon alanurkkaan.

Sport yritti rauhoittaa peliä. Tomek Valtonen otti aikalisän maalin jälkeen. Sport sai jälleen ylivoimamahdollisuuden, kun HPK:n Otto Paajasen purkukiekko lensi katsomoon. Sport sai pitkään pyörittää ylivoimakuviota, mutta tuloksena oli ainoastaan siniviivan yli karannut kiekko.

HPK:n jäähyn päätyttyä Peter LeBlanc lähti johtamaan hyökkäystä ja ohitti puolustajan näyttävällä harhautuksella. Maalin nurkalle oli ehtinyt jäähyltä päässyt Paajanen, jolla oli helppo työ napauttaa nappisyöttö maaliin.

Toiseen erään Sport tuli taistellen, mutta kiekot pomppivat yhä lavasta ja tilanteista ei saatu ratkaisua aikaiseksi. HPK onnistui jälleen, kun Jasu luisteli kulmasta puolustusviisikon keskelle ja laukoi kiekon maaliin.

Ottelun seuraavankin maalin teki kotijoukkue. Kyseessä oli Antti Miettisen ja Sakari Mannisen yhteistyön tulos. Kiekkoa syöteltiin puolin ja toisin, kunnes Manninen lopulta löi kiekon yläkulmaan.

Sport kavensi pelin ja avasi maalitilinsä ottelussa vain puoliminuuttia myöhemmin. Jarkko Immonen sai kunnian kulmasta maalille syötetystä ja siitä maaliin hoidetusta osumasta.

Kuuma kolmoserä

Sportin johto herätteli joukkuetta vaihtamalla kolmanteen erään Timo Niemen maaliin. Herätys tuli, ja Sport teki päätöserässä kaksi maalia. Tuomas Vänttinen rankaisi entistä seuraansa lyömällä kiekon Jere Myllyniemen selän taakse. Syötön maalin takaa antoi Henrik Koivisto.

Seuraavan paikan Sport sai, kun Otto Karvinen pääsi läpiajoon ja hänet pysäytettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Myllyniemi oli kuitenkin maalilla terävämpi, eikä kiekko löytänyt tietään perille.

Sportin kolmanteen kavennusmaaliin kiekko syötettiin jälleen maalin takaa, jolloin Lassi Kokkala löi ruuhkan keskeltä kiekon verkon perille.

Tunteetkin kuumenivat päätöserässä. Teemu Tallberg ja Henrik Forsberg ottivat nyrkit käyttöön ja poistuivat kentältä jäähdyttelemään tunteitaan.

Läpi ottelun maalin edessä tilanteiden jälkeen viipynyt Karvinen yritti saada samassa tilanteessa Hollandia tanssiin mukaan, mutta tilanne saatiin rauhoitettua. Seuraavassa vaihdossa Karvinen oli nokikkain Petteri Nikkilän kanssa.

− Oli eriskummallinen peli. Tultiin eilen paikanpäälle, että oltaisiin valmistautuneita, mutta ensimmäisestä erästä tuli ihan luokkaretkifiilis. Meillä oli kaksi ylivoimaa, joiden jälkeen HPK rankaisi. Se söi joukkuetta aika syvältä. Kolmanteen erään lähdettiin hakemaan pelkästään erävoittoa. Siinä me onnistuimme, kertoi ottelun jälkeen Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

− Saatiin hyvä startti peliin, ja jatkettiin niistä kahdesta hyvästä erästä, mitä pelattiin Tapparaa vastaan. Kaksi erää nytkin pelattiin hyvin ja saatiin tarpeeksi onnistumisia. Viimeiseen erään en ole tyytyväinen, ja se pitää käydä joukkueen kanssa läpi, kertasi tapahtumia HPK-luotsi Pasi Arvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo