Jukka Jalonen kohtasi entiset suojattinsa - tuloksena tiukka voitto

Jukka Jalonen kaatoi SKA:n kanssa lauantaina harjoitusottelussa HPK:n.
HPK:n järjestämä harjoitteluturnaus saatiin päätökseen lauantaina. Turnauksen viimeisessä pelissä kohtasivat HPK ja KHL-joukkue SKA. Kamppailun voiton vei niukasti nimiinsä SKA maalein 3-2.

Lisäväriä otteluun toi se, että SKA:ta käskyttää HPK:n seuran ainoaan Suomenmestaruuteen valmentanut Jukka Jalonen. Jalonen luotsasi Kerhon kultaan keväällä 2006. Kaikkiaan Jalonen valmensi hämeenlinnalaisia kuudella kaudella, kausina 2001-2007.

Jalonen siis kohtasi lauantaina entiset suojattinsa ja juhli voitolla. Jalosen nykyisen ja entisen seuran välisessä harjoituspelissä SKA oli Pallokerhoa etevämpi luvuin 3-2.

Jalonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Jalosta miellytti etenkin SKA:n taisteluilme.

- Hieno ilta. Taistelimme hyvin, Jalonen summasi ja jatkoi:

- Tiukka vääntö. Hyvä peli meiltä. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Olen tyytyväinen esitykseemme, etenkin asenteellisesti. Laadukas peli.

SKA vei avauserän nimiinsä

HPK:n ja SKA:n välisen harjoitusottelun avauserässä iloittiin maaleilla kerran. SKA eteni ottelun alkuminuuteilla 1-0- johtoon puolustaja Kevin Dallmanin osumalla. Dallman pääsi heiluttamaan maaliverkkoa ylivoimalla. Dallmanin maalin syötti Patrick Thoresen.

Pelillisesti ensimmäinen erä oli laadukas. Kummatkin joukkueet liikuivat erän aikana vahvasti ja esiintyivät muutenkin pirteästi.

Erityismaininnan voi antaa Kerholle, joka pelasi ensimmäisessä erässä erinomaisesti ja tarjosi vahvan vastuksen SKA:lle. HPK sai avauserän aikana luoduksi myös monesti painetta SKA:n puolustuspäähän.

Kerholta parasta peliä esitti Juha Kiilholman johtama ketju, laidoillaan Tuomas Vänttinen ja Teemu Rautiainen. Kentällinen pyöritteli kiekkoa muutamaan kertaan näyttävästi SKA:n puolustuspäässä.

Maalinteossa vitja ei kuitenkaan onnistunut ja ensimmäiselle erätauolle luikittiin SKA:n 1-0- johtoasemasta.

Toisessa erässä tunteet kuumenivat

Ottelun toisessa erässä Kerho pääsi tasoittamaan pelilukemat 1-1:een. HPK pääsi pyörittelemään erän alkupuoliskolla ylivoimaansa ja kuvion päätteeksi Joonas Vihko pamautti maaliverkot tötterölle. Sallisen häkkiin esityön tekivät Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen.

Peli ei kuitenkaan kauaa ehtinyt edetä tasalukemissa, sillä SKA iski uudelleen vain viisi minuuttia Kerhon tasoitusosuman jälkeen. Nyt venäläisseuran maalista vastasi Anton Malyshev.

Kamppailun toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen ja viimeiseen erään lähdettiin numeroista 2-1 SKA:n eduksi. Pelin kakkoserässä SKA oli joukkueista hitusen hallitsevampi osapuoli, pietarilaiset esittivät erän aikana vahvaa peliä.

Toisen erän loppupuoliskolla peli rupesi saamaan rutkasti lisämaustetta, tunteiden ruvetessa kuumenemaan. Ensin nähtiin HPK:n puolustuspään kulmassa kahinointia.

Tuossa kahinassa riehuivat etenkin Kerhon Juha Kiilholma ja SKA:n Igor Makarov, joille kummallekin tuomittiin välikohtauksesta kahden minuutin rangaistukset väkivaltaisuudesta.

Ja toisen erän viimeisillä minuuteilla nähtiin vain lisää säpinää. Nyt SKA:n Igor Makarov ajoi kovalla taklauksellaan HPK-puolustaja Jyri Niemen jään pintaan. Taklaus tapahtui Pallokerhon maalin takana.

Makarov ajettiin suihkuun julmuutensa vuoksi, syynä päähän kohdistunut taklaus. Niemi puolestaan loukkaantui taklaustilanteessa ja joutui jättämään ottelun kesken. Makarovin ulosajon seurauksena HPK pääsi pelaamaan viiden minuutin ylivoimaa, mutta se loppui lyhyeen, kun Kerhon Vihko sortui jäähyilemään.

SKA:n päävalmentajan Jalosen mielestä kakkoserän kahinat olivat luonnollinen osa peliä.

- Normaalia. Tunteet pinnassa. Ei ollut ihan hippaleikkiä niin kuin harjoituspeleissä yleensä. Taistelimme puolin ja toisin, Jalonen sanaili.

Kerhon loppukiri ei riitä

Pelin viimeiseen erään lähdettiin SKA:n 2-1- johtoasemasta ja tuossa erässä ensin pietarilaiset kasvattivat johtonsa jo 3-1:een. SKA:n kolmannen maalin sivalsi Vadim Shipachek ajassa 47.40.

Kerho ei kuitenkaan pietarilaisten kolmannesta maalista lannistunut vaan kykeni saamaan vielä aikaan takaa-ajon. HPK hallitsi kolmoserässä kiekkoa, pelasi pirteästi ja sai luotua painetta SKA:n kenttäalueelle.

Ja pelikellon osoittaessa aikaa 55.08 Kerhon sinnikkyys tuotti myös tulosta. Tuossa ajassa nimittäin Tuomas Vänttinen pääsi nostamaan Kerhon maalin päähän SKA:sta ja kaventamaan pelilukemat 2-3:een. Vänttinen pääsi ohjaamaan Teemu Rautiaisen vedosta kimmonneen irtokiekon maaliin.

Vänttisen häkki jäi kuitenkin pelin viimeiseksi osumaksi ja SKA korjasi pelin voiton nimiinsä maalein 3-2. Ottelun viimeisillä sekunneilla Kerhon ykkösketjun laiturille Viholle tarjoutui kyllä loistopaikka tasoittaakin vielä lukemat, mutta epäonnekseen Vihko tyri mahdollisuutensa.

Voiton nappasi siis SKA. Venäläisjoukkue keräsi kehuja HPK:n päävalmentajalta Kai Rautiolta. Raution mielestä pietarilaisjoukkue puolusti varsinkin mainiosti.

- Äärimmäisen vaikea hyökätä heitä vastaan. SKA puolustaa laadukkaasti, Rautio kommentoi.

Omiensa esityksessä Rautiota miellytti HPK:n asenne ja loppukiri, jonka hämeenlinnalaiset saivat aikaiseksi pelin kolmoserässä.

- Joukkueemme näytti nälkäiseltä ja saimme luoduksi hyvän takaa-ajon, Rautio kehaisi.