HPK ei saanut maalia aikaiseksi – Sibir helppoon voittoon

LIIGA / Raportti
Sibir Novosibirskin keskushyökkääjä Jarno Koskiranta aiheutti HPK:lle työsarkaa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK hävisi harjoitusturnauksensa ensimmäisen ottelun venäläistä Sibir Novosibirskia vastaan 0−2 (0−0, 0−2, 0−0). Sibir rokotti kahdesti toisen erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella, kun taas HPK:n harjoituspelien maalimäärät huolestuttavat jo päävalmentaja Pasi Arvosta.

HPK on tehnyt pelaamissaan kolmessa harjoituspeleissä vain yhden maalin. Kerho pääsi pelaamaan Sibir Novosibirskia vastaan useaan otteeseen ylivoimaa, mutta maalinteko tökki pahasti. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen mukaan KHL-joukkueet puolustivat hyvin, mutta maalipaikoille joukkue pääsi silti.

− Tehty maalimäärä on huolestuttava. Voitimme tänäänkin mittapuumme mukaan maalipaikat 8−7. Maalintekoa harjoitellaan, ja katsotaan kuinka se lähtee luistamaan, Arvonen totesi pelin jälkeen.

Arvosen mukaan niin ongelmat kuin onnistumisetkin poikivat pelin rytmittämisestä. Kun sekä puolinopea että nopea pelaaminen sujuu, syntyy maalipaikkoja.

− Jos ajatus ei ole kirkkaana mielessä eikä selkärangassa, peli menee seisoskeluksi ja kiekot hukkuvat siniviivalle. Silloin olemme kusessa.

Sibir iski molemmat maalinsa toisen erän lopussa. Dmitry Kugrišev tälläsi kiekon suoraan Jarno Koskirannan aloitusvoiton jälkeen takakulmaan. Viisi minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen puolustaja Patrik Hersley laukoi joukkueensa ylivoimalla siniviivalta 2−0-johtoon. Huomionarvoista oli, että molemmat maalit upposivat HPK:n maalivahdin Juuse Saroksen taakse ylös. HPK-kannattajien muistissa varmasti on kevään Kärpät-sarja, jossa maaleja upposi ylänurkkaan useamminkin.

Kokonaisuudessaan Saros pelasi kuitenkin hyvän ottelun. Hän joutui muutamaan otteeseen nokikkain Sibir-hyökkääjien kanssa, mutta hoiti ne varmasti. Päävalmentaja Arvonen totesi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että maalivahtiosasto on alkavalla kaudella varmasti kunnossa.

Saarinen nauttii lisätilasta

Yksi HPK:n onnistujia oli hyökkääjä Jesse Saarinen, joka selvästi nauttii siniviivojen siirtämisestä syntyneistä reilusta 30 lisäneliömetristä hyökkäysalueella. Saarinen järjesti harhautuksillaan muutaman hyvän tekopaikan.

− En tiedä, mitä pakit ajattelevat, mutta itse tykkään isommasta hyökkäysalueesta, koska pääsen pörräämään päädyssä. Varsinkin kun kauden mittaan lisätilaa oppii käyttämään entistä enemmän. Jos pakki vielä jää siniviivalle, hyökkääjälle jää tilaa nousta maalille.

Saarisen lisäksi edukseen esiintyivät Marek Viedensky ja Santeri Vuoti. Molemmat haastoivat Sibirin puolustajia rohkeasti ja saivat myös hankittua vastustajalle jäähyn. Ykköskentässä pelanneen Nicolas Ritzin ilta sen sijaan ei vakuuttanut. Arvonen ei kuitenkaan vielä lyttännyt ranskalaisen koeaikamiehen mahdollisuuksia pelipaikkaan.

− Meillä on vielä 2−3 viikkoa aikaa hänen kanssaan. Mielestäni hän pelasi paremmin Otto Paajasen ja Juha Koiviston kanssa Rovaniemellä. Katsotaan rauhassa ja annetaan pojalle aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle