Sibirille voitto voittomaalikilpailun kautta

HPK:n ja Sibirin välinen vääntö oli tasaista.
Hämeenlinnan Pallokerho avasi kautensa kotiyleisön edessä kohtaamalla Sibir Novosibirskin. Vauhdikkaassa ottelussa voittajaksi selvityi lopulta vierailija Sibir voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 2-1.

Ottelu oli alusta asti vauhdikasta ja peli pyöri vuoron perään kummankin joukkueen hyökkäysalueella. Vauhdista huolimatta kummankin joukkueen puolustuspeli oli siinä kunnossa, että maaleja nähtiin varsinaisella peliajalla vain kaksi.

Yksi illan pirteimmistä koostumuksista oli HPK:n kakkosketju, jossa hyökkäsivät Juha Kiilholma laidoillaan Tuomas Vänttinen ja Teemu Rautiainen. Vänttinen veikin kotijoukkueen johtoon ottelun avauserässä. Sibir-puolustus lahjoitti kiekon Rautiaiselle, joka vapautti Vänttisen nokikkain maalivahti Julius Hudacekin kanssa.

Sibirin vahvin koostumus oli Jori Lehterän sentteröimä ykkösketju. Ketju oli etenkin erien aluissa todella vaarallinen.

Vierailden ainokainen nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun puolustaja Ivan Glazkovin siniviivakuti upposi maaliin tolpan kautta. HPK:n maalilla hyvin torjunut Timo Niemi ei voinut maalille mitään.

Voittomaalikilpailuun Niemen tilalle vaihdettiin Jokereista täksi kaudeksi Hämeenlinnaan matkannut Frans Tuohimaa. Jesse Saarinen onnistui ensimmäisenä laukojana. Viimeisessä parissa Aleksandr Kutuzov kuitenkin tasoitti tilanteen ja voittajaa haettiin lisäpareista. Voittomaalin viimeisteli lopulta Aleksei Kopeikin.

Kai Rautio oli tyytyväinen näkemäänsä

HPK:n uusi päävalmentaja Kai Rautio oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen otteluun.

- Se mitä pelaajilta tänään pyydettiin toteutui suurimmaksi osaksi. Hyvin pelaajat jaksoivat jauhaa 60 minuuttia vaativaa peliä, Rautio sanaili.

HPK:n peliä leimasi rohkeus kiekon kanssa. Tämän myös joukkueen käskijä pani merkille.

- Ennakkoluulottomasti lähdettiin hyökkäämään ja rakentamaan hyökkäyspeliä. Hyvin mielestäni siinä onnistuttiin. Pieni lamavaihe tuli kolmannen erän puolivälin jälkeen, Rautio tiivisti.

Koeajalla joukkueessa oleva maalivahti Niemi sai heti avausottelussa näyttöpaikan. Rautio oli tyytyväinen myös Niemen esitykseen.

- Timo Niemi pärjäsi mielestäni hyvin. Joutui kyllä kovaan paikkaan, mutta miehekkäästi hoiti hommansa, kehui Rautio.