SaiPa vei pisteet tehokkaalla viimeistelyllä

HPK väänsi sen minkä pystyi.
Hämeenlinnassa pelattiin vauhdikas ja fyysinen jääkiekko-ottelu livemusiikin tahtiin, kun ottelutapahtumaan paikalle oli tuotu Jimmy Cola viihdyttämään yleisöä. SaiPa pystyi paremmalla liikkeellä latistamaan kotiyleisön tunnelman. Kolme pistettä lähti Lappeenrantaan paremman viimeistelyn turvin.

Keskenään tasaisia otteluita pelanneet HPK ja SaiPa jatkoivat siitä mihin edellisellä kohtaamisella jäivät. Ottelun alussa nähtiin vauhdikkaita hyökkäyksiä kentän molempiin päihin. SaiPa tuntui olevan liikkeellä hieman terävämmällä luistimella.

Jäähyjen sävyttämässä ensimmäisessä erässä maalivahdit torjuivat ajoittain kiekkoa ja miestä. Vaikka molemmat joukkueet pystyivät puhkomaan vastustajan puolustusmuurin, pystyi SaiPa käyttämään tilanteet paremmin hyödykseen.

Molempien joukkueiden saadessa jäähyjen jälkeen miehityksensä täyteen, pääsi SaiPan Tommi Jokinen livahtamaan yksin Kerhon maalilla pelannutta Joni Myllykoskea vastaan. Tuloksena oli harhautuksen jälkeen ottelun avausmaali.

Jesse Mankinen pääsi kaksi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa vielä tuplaamaan SaiPan maalitilin maalinedusruuhkasta.

Molemmat maalivahdit onnistuivat

Pelin tasaisuudesta maalit kertovat ainoastaan SaiPan paremman onnistumisprosentin. Molemmat maalivahdit saivat tehdä täyden päivätyön.

Myllykoski sai estääkseen kontrolloidummista hyökkäyksien päätteeksi lähteneet vedot. Jussi Markkasen patjoihin päätyneet vedot tulivat sekavampien kuvioiden päätteeksi, ajoittain kiekot pomppivat torjunnasta maalin eteen, mutta puolustus hoiti kiekon turvallisemmille vesille.

Vieraiden valmentaja Pekka Tirkkonen oli tyytyväinen joukkueensa ohjauspeliin.

− Pakit eivät pudottaneet liikaa. Onnistuimme hyvin ohjaamaan peliä ja estämään Kerhon hyökkäyksiinlähdöt, arvioi Tirkkonen.

Tuomareiden linja oli tiukahko, mutta oikeista kohdista. Estämiset ja huitomiset karsittiin tarkasti pois, mutta puhtaita taklauksia sai viljellä vapaasti.

Peli olikin viihdyttävän fyysistä. HPK:lta Tuomas Vänttinen ja Juhani Jasu oli pirteimmällä taklaustuulella. Myös SaiPa osallistui taklauspeliin. Joonas Vihkoon osunut pommi tuotti illan korkeimman mailan, noin viisi metriä.

Kentällä nähtiin myös tulista pariluistelua. Näihin osallistuivat ainakin parivaljakot Juuso Vainio — David Mcintyre sekä Jyri Niemi — Sami Venäläinen.

Kerhon takaa-ajo jäi lyhyeksi

Kolmannessa erässä HPK pysyi poissa jäähyaitiosta ja onnistui kaventamaan. Otto Paananen syötti Petteri Nikkilälle siniviivaan, ja laukaus meni maskin takaa maaliin.

Alle minuutti kavennuksesta meni Brian Salcidon veto helpon näköisesti loistavasti ottelussa torjuneen Myllykosken taakse.

SaiPa nosti lopussa vielä onnistumisprosenttiaan lyömällä taululle loppulukemat 1 – 4. Viimeisessä maalissa Sami Venäläinen syötti maalin edessä poikittain takatolpalle Ville Hämäläiselle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko maaliin.

Kerhon Myllykoski ei maalilla joukkueeltaan tilanteessa apuja saanut. HPK ei kaatunut missään nimessä maalivahtipeliin.