Jäässä viruva mies ja paikkojäähy

LIIGA / Raportti
Pisteistä väännettiin tosissaan toisessa ja kolmannessa erässä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa lähes tyhjänä kaikuva katsomo todisti HPK:n jatkoaikatappion SaiPalle. Peli oli panoksiin nähden hyvätasoista, mutta dramatiikkaa tarjosi eniten ottelun lopussa nähty tuomaritoiminta.

SaiPa katkaisi tappioputkensa tiukalla jatkoaikavoitolla HPK:sta. Voitto oli lähellä jo varsinaisella peliajalla, mutta HPK onnistui tasoittamaan pelin kyseenalaisen tilanteen päätteeksi.

Tasoitusmaalia edelsi Marko Tuulolan raju taklaus kiekottomaan Ville Hämäläiseen. SaiPa protestoi voimakkaasti sitä, että Hämäläinen joutui virumaan pitkään jäässä voimattoman näköisenä, kunnes HPK:n maali sai aikaan pelikatkon.

Ottelun toisena päätuomarina viheltänyt Tom Laaksonen ei reagoinut protestointeihin suoraan, mutta vihelsi hetken kuluttua erittäin helponnäköisen jäähyn Ossi-Petteri Grönholmille.

− Paska maku jäi. Tuhat katsojaa pelissä ja kaikki näkivät varmaan, mitä tuossa lopussa tapahtui, kiteytti Jesper Piitulainen.

Laaksonen otti roolia myös aiemmin ottelussa, ja tätä ihmettelivät molempien joukkueiden valmentajat. Päätuomari kävi uhkailemassa HPK:ta väitöksillä siitä, että Kerhon pelaaja olisi tahallaan törmännyt päätuomariin. Tuomarin suu kävi myös SaiPan penkin suuntaan.

Kolme maalia ylivoimalla

Ottelun ratkaissut Piitulainen latasi voittomaalin Ville Kohon kauniista syötöstä. Kyseessä oli SaiPan kolmas ylivoimamaali samassa ottelussa. Tuossa vaiheessa HPK oli jo ehtinyt kärsiä Grönholmin jäähyn loppuun, mutta seuraavana istunnolle joutuneen Tuulolan jäähyä ei. Piitulaiselle jäi kuitenkin ottelun lopusta hampaankoloon.

− Tuomari tekee virheitä ja sitten käy paikkailemaan. Se ei ole oikeudenmukaista kellekään. Mutta vaikeita tilanteita nuo ovat toki tuomarille. Meidän pelaajamme kuitenkin loukkaantui, eikä pystynyt jatkamaan ottelua.

Myös SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen oli eri mieltä HPK:n tasoitusmaalia edeltäneestä tilanteesta.

− Juttelin otteluvalvojan kanssa, ja hänen mielestään se oli puhdas taklaus.

Pasi Arvosen mielestä peli ratkesi ensimmäisessä erässä.

− Se oli meiltä luokaton erä. Oikeastaan sen takia me tämän hävisimme.

Katsojat olivat muualla

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin kausikorttilaiset mukaan laskettuna 2690, mutta todellisuudessa paikalla oli ainakin tuhat katsojaa vähemmän. Ajankohta ottelulle ei saanut ymmärrystä myöskään Piitulaiselta.

− Sitten tullaan taas tähän, että onko siinä mitään järkeä, kun Suomi pelaa kerran neljässä vuodessa olympialaisissa, niin jokainen varmasti haluaa katsoa niitä otteluita. Näki täälläkin, että 2000 hämeenlinnalaista halusi tänään katsoa jotain muuta.

SaiPan väreissä kolmannen ottelunsa pelasivat Jakub Cutta ja David Spina. Tirkkonen kertoi ottelun jälkeen olympiatauon olevan hyvässä raossa ajaa uusia pelaajia sisään systeemiin.

Piitulainen kertoi SaiPan pukukoppikielen nyt muuttuneen englanniksi.

− No minä olen varmasti eniten ongelmia tuossa. Olen huonoimpia englannin puhujia joukkueessamme. Täytyy koittaa vääntää savoa ja englantia sekaisin, niin ehkä hekin oppivat sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle