HPK ja SaiPa pelasivat vaisun kiekko-ottelun: ”Ei ollut meiltä paras mahdollinen peli”

LIIGA / Raportti
HPK pääsi keskiviikkona juhlimaan jatkoaikavoittoa SaiPasta.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Hämeenlinnassa nähtiin keskiviikkona hidasvauhtinen ja valju jääkiekko-ottelu. Kamppailussa kohtasivat HPK ja SaiPa, joista Kerho oli parempi maalein 3-2 (1-1,0-1,1-0,1-0).

HPK:n ja SaiPan keskiviikkoinen välienselvittely ei suurien jääkiekkopelien joukkoon nouse. Hädin tuskin kamppailusta tulee riittämään edes jälkisukupolvelle kerrottavaa.

Ottelu oli melko nyhjäämistä ja vaikutti siltä, ettei kumpikaan joukkueista saanut itsestään parasta irti. Peliä leimasivat myös rauhallisuus ja melko hidas vauhti.

Kerhon ja SaiPan välisessä kamppailussa lopulta etevämpi oli Pallokerho, joka nujersi lappeenrantalaisvastustajansa maalein 3-2. Kerhon kolmannen ja samalla myös voittomaalin laukoi jatkoajalla HPK:n ykkössentteri Ville Viitaluoma.

- Oli aika sekaista peliä kokonaisuudessaan tuo kaikki kolme erää, kuvaili keskiviikkoista ottelua SaiPan hyökkääjä Jesper Piitulainen.

Etenkin SaiPan esitys jäi vaisuksi. Lappeenrantalaiset olivat melkein koko pelin ajan alakynnessä HPK:ta vastaan ja saivat taisteltua nipin napin edes yhden pisteen ottelusta.

- Ei ollut meiltä paras mahdollinen peli. Meidän täytyy olla onnekkaita, että edes yhden pisteen saimme. Vähän neppailumielellä olimme kaukalossa ja meiltä puuttui jämäkkä tekeminen, kommentoi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

- HPK oli ahneempi ja halukkaampi joukkue ja oli myös hanakkaampi irtokiekoissa.

SaiPa oli haluton

Myös SaiPan ykkösketjussa viilettävä laituri Jesper Piitulainen oli pettynyt joukkueensa keskiviikkoiseen peliesitykseen.

- Olimme haluttomia tänään, en tiedä mistä johtui. Emme pystyneet missään vaiheessa taistelemaan pisteistä ja vähän ilmaiseksi saimme yhdenkin pisteen. Ei oltaisi edes ansaittu enempää, Piitulainen sanoi.

Syitä joukkueensa vaisuuteen hyökkääjä ei kuitenkaan osannut kertoa.

- En tiedä mistä se johtuu. Tänään ei oikein missään vaiheessa lähtenyt etenemään tuo homma.

Maaleja ottelussa ladottiin kaikkiaan viisi kappaletta, HPK viimeisteli kolme osumaa ja SaiPa kaksi. Kerhon maaleista vastasivat Borna Rendulic, Jesse Saarinen ja Ville Viitaluoma. SaiPan häkit puolestaan nakuttelivat Joni Suutari ja Jesper Piitulainen.

HPK ratkaisi voittonsa vasta jatkoajalla. Jatkoajalla Kerhon illan kolmannen ja samalla hämeenlinnalaisille voiton sinetöineen maalin laukoi Viitaluoma, joka saalisti pelissä yhteensä pistesaldon 1+1.

Viitaluoma pääsi pyssyttämään jatkoaikamaalinsa Kerhon puolustajan Craig Schiran ja hyökkääjän Borna Rendulicin passeista.

- Siihen laukaukseen vain kaikki likoon, mitä varresta löytyi ja vähän yritin johonkin suuntaan kohdistaa vetoani. Hyvä, että meni sisään, Viitaluoma kuvaili laukaustaan, jolla ratkaisi Kerholle voiton.

Ottelussa kohtasivat rapakuntoiset joukkueet

Jälkiviisaana voi todeta, että HPK:lla olisi ollut hyvät saumat ratkaista peli edukseen jo ottelun varsinaisella peliajalla. Kerho, kun oli selkeästi niskan päällä ottelussa ja vei pelin kiekkokontrollin nimiinsä.

Kerholla oli kuitenkin vaikeuksia hyökkäyspelaamisessaan. Kerholla oli esimerkiksi hankaluuksia edetä SaiPan puolustusalueelle. Tähän vaikutti myös se, että SaiPa puolusti hyvin ja pelasi keskialueella tiiviisti.

- SaiPaa vastaan on varmasti aina hankalaa. Siinä on uhrautuvainen joukkue ja tiivis viisikko vastassa. Liikkuvat ja puolustavat hyvin, Viitaluoma kehui vastustajiaan.

SaiPa-voitto oli Pallokerholle jo neljäs peräkkäinen voitto. HPK:n ja SaiPan välinen taisto oli myös kahden loukkaantumissumista kärsivien joukkueiden välinen koitos.

SaiPalta puuttui kuusi pelaajaa erilaisten vammojen vuoksi ja Kerhon joukkuetta on puolestaan kovistellut tällä viikolla kuumeaalto. Tämän vuoksi hämeenlinnalaisten sairastuvalla ovat tällä hetkellä ainakin Antti Kerälä, Teemu Rautiainen, Aleksi Laakso ja Juuso Vainio.

- Tiesimme vasta puoli viiden aikaan tänään, että ketkä ovat edes matkassa ja ketkä pystyvät pelaamaan.

- Nyt koetellaan kovalla kädellä tuota joukkuettamme, mutta onneksi sieltä löytyy edelleen taistelutahtoa ja halua etenkin jatkoajoilla ratkoa näitä pelejä, HPK:n ykkösluotsi Pasi Arvonen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle