Somervuoren yllätysmaali piti HPK:n vankasti mukana pudotuspelitaistossa

Juhani Jasu onnistui maalinteossa.
HPK katkaisi tappioputkensa voittamalla kotonaan Pelicansin luvuin 3-1. Joukkueen esitys ei ollut laukaisulukemista huolimatta erityisen vakuuttava, mutta sen pudotuspeliosakkeille kolme pistettä tiesivät hyvää.

HPK otti Pelicansista periaatteellisen pakkovoiton katkaisemalla viiden ottelun tappioputkensa lukemin 3-1. Ottelun ratkaisu tapahtui kolmannessa erässä, jossa Kerho onnistui vaarattoman näköisestä paikasta kampeamaan itsensä 2-1-johtoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää sisukkaammin yrittänyt vierasjoukkue Pelicans hiipui hyökkäyspelissään kolmannessa erässä, eikä onnistunut tosissaan uhkaamaan HPK:n voittoa ottelun loppumetreillä.

Pelicans-luotsi Tomi Lämsä oli tyytyväinen joukkueensa työntekoon.

− Joukkue antoi tänään varmasti kaikkensa tuonne jäälle. Voittomaali meni harmillisesti. Se ei sopinut yhtään pelin kuvaan ja lamaannutti kyllä meidän joukkuetta.

HPK:n onnistujia olivat erityisesti Santeri Saari ja Zach Hamill. Jälkimmäinen pääsi jälleen paremmin pelin päälle pelatessaan laitahyökkääjänä yhdessä Marek Viedenskyn ja Eero Somervuoren kanssa kasatussa kakkosketjussa. HPK ei ollut otteissaan erityisen vakuuttava, mutta voitto tiesi joukkueen pudotuspelihaaveiden säilymistä selkeästi hengissä.

− Pienet oli marginaalit, ja ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, ja vähän saatiin kurottua Ässiä ja Ilvestä kiinni. Hieman lamppu kirkastui tänään. Pitkä on matka, mutta taistellaan loppuun asti, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kommentoi joukkueensa jatkomahdollisuuksia.

Kokoonpanot uusiksi

HPK lähti jälleen uusituilla kokoonpanoilla katkaisemaan tappioputkeaan. Kerho myös esiintyi terävästi, mutta koko kevätkauden vaivannut hyökkäysten ajautuminen nurkkiin piti HPK:n nollilla. Harvemmin hyökkäämään päässyt Pelicans laukoi hanakammin.

− Me tiesimme, että sieltä tulee nälkäinen joukkue vastaan ja tasainen vääntö siitä saatiin aikaiseksi, Arvonen jatkoi.

Sen paikat olivat järjestään laadukkaampia, mutta laukaisutehokkuus jätti paljon toivomisen varaa. Pelicans pääsi avauserässä myös pari kertaa kokeilemaan ylivoimaa.

Toinen erä lähti liikkeelle vahvassa Pelicans-komennossa. Erän puolivälissä hallinta kuitenkin kääntyi kotijoukkueelle ja se tuotti HPK:lle ylivoimapelejä. Jäähyistä toinen tuotti ottelun avausmaalin, kun loppukaudesta Kerho-paitaan hankittu Saari läväytti rannelaukauksella HPK:n 1-0-johtoon. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Petteri Nikkilä ja Jesse Saarinen.

Pelicans taisteli, mutta taipui kolmannessa erässä

Ilo jäi lyhytaikaiseksi. Pelicans jatkoi sinnikkäästi ja pääsi ylivoimalle Ossi-Petteri Grönholmin ottaessa kampitusjäähyn omassa päässä. Kahdeksan sekuntia myöhemmin Juha  Leimu läväytti kiekon yläkulmaan ja peli oli tasan.

Kolmanteen erään mentiin 1-1-lukemista. Kerhon johtomaali syntyi yllättäen, kun Somervuoren rannelaukaus lävähti laidasta maskin takaa sisään.

Pelicans yritti lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kunnon paikkoja sille ei 6-5-pelissä siunaantunut. Juhani Jasu sinetöi loppulukemiksi 3-1 osumallaan tyhjään maaliin.

− Kova peli tänään meidän joukkueelle. Eilisessä pelissä yksi puolustaja sivuun ja tänään oltiin viidellä puolustajalla liikkeellä. Jäähyt vähän sotki, mutta muuten oli hyvää peliä. Lopussa hölmöiltiin, ja vastustaja teki viimeisen tyhjään maaliin, Lämsä tiivisti ottelun avainhetkiä.

Voitto kiri pudotuspelipaikasta kamppailua käyvien Ässien ja Kerhon eron viiteen pisteeseen. Joukkueet kohtaavat toisensa vielä ennen runkosarjan päätöstä.