Pelicans niukkaan voittoon ulosajosta huolimatta: "Alkaa täyttämään työpaikkakiusaamisen tuntomerkit"

LIIGA / Raportti
Samu Perhoselle sattui harmittavia pomppuja ottelun mittaan.
Kuva © C More
Lauantain-illan ottelun ensimmäisessä erässä oli yhtä paljon tilanteita kuin normaalilla Liiga-kierroksella yhteensä. Pelicans-luotsi Pasi Nurminen ei purematta niellyt pelaajansa ulosajoa.

Pelicans sai heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa märkää rättiä kasvoilleen, kun joukkueen kultaista kypärää kantava Juha Leimu loukkaantui jouduttuaan taklatuksi.

Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen kommentoi ottelun jälkeen puolustajan tilaa.

− En osaa sanoa kuinka paha tilanne on, mutta Leimu ei pienistä asioista valita. Jotain on vialla, kun ei kerran palannut enää peliin takaisin.

Tästä sisuuntuneena vierasjoukkue aloitti maalinteon heti ensimmäisen erän alussa. Kyseenalaista mainetta ja pelirangaistuksia niittänyt Ben Blood laukoi kiekon maalille ja Marko Pöyhönen löi torjunnasta pompanneen kiekon maaliin.

Pelicans jatkoi maalintekoaan, kun Hannes Björninen löi kulmasta maalin eteen syötetyn kiekon maaliin. Samu Perhonen HPK:n maalilla haparoi molemmissa maaleissa, eikä saanut kiekkoa suljettua.

HPK aloitti takaa-ajon, ja varsinkin ykköskentällinen loi jatkuvasti tilanteita vastustajan maalille. Myös nuori neloskentällinen oli pirteällä pelituulella. Julius Valtonen sai komeasta pommistaan kotiyleisöltä raikuvat aplodit.

Blood törmäili linjatuomarin kanssa ulosajon arvoisesti

Viiden ottelun pelikiellostaan vapautunut Blood onnistui lähes heti hoitamaan itsensä ulos. Pelirangaistus tuli sopimattomasta käytöksestä tuomaria kohtaan, ja Miika Roine meni istumaan viisiminuuttista.

Bloodin rangaistus koitui vierasjoukkueelle kalliiksi, silla HPK tasoitti ottelun rangaistuksen aikana.

− Tulimme hyvin valmistautuneina, ja ensimmäinen viisitoistaminuuttinen meni meidän pelisuunnitelman mukaan. Sen jälkeen alkoi tapahtua jotain käsittämättömiä asioita kentällä mitä minä en ymmärrä. Meidän yksi pelaaja on ollut muutamassa pelikiellossa, mutta nyt oli linjamies väärässä paikassa tänään.

− Alkaa jo täyttää työpaikkakiusaamisen merkit ja pitää tämä asia viedä varmaan jo eteenpäin, vai mikä tämän homman nimi on, Nurminen kommentoi valmentajahaastattelussa.

Ensin maalintolpalle siniviivalta luistellut Otto Paajanen onnistui pikkumustan upotuksessa, ja miltei heti perään Juhani Jasu laittoi paluukiekon verkkoon.

Ottelu jatkui vauhdikkaana ja molemmat joukkueet loivat paljon maalintekotilanteita. Illan ottelua katsomaan tullut yleisö sai nauttia nopeasta ja fyysisestä pelistä.

Pelicans meni ottelussa jälleen johtoon kolmannessa erässä. Joonas Alanne luisteli röyhkeästi laidasta ylös ja heitti rystyltä kiekon maalin kulmalle. Maalilleen polvistunut Perhonen oli jättänyt kiekon mentävän raon suojuksen ja tolpan väliin.

− Siinä lähdin vaan heittämään kiekkoa maalille ja toivoin, että siitä saadaan irtokiekko meille. Sattui sitten menemään jostain välistä sisään ja hyvä niin, oli Alanteen analyysi ottelun voittomaalista.

HPK:n päävalmentaja Olli Salo oli ottelun jälkeen harmissaan ratkaisumaalista ja hyvän taistelun tuomasta nollasta pisteestä.

− Ketuttaa kuin pientä oravaa, kun käpy jää.

− Tulimme peliin energisenä, ja se meni ehkä jopa yli. Pääsimme peliin hyvin mukaan ylivoimamaaleilla ja toisessa erässä olisi pitänyt pystyä naulaamaan peli meille. Kaikki näki sen kolmannen maalin ja siitä on turha enää jossitella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo