HPK sähäkkään voittoon pelikirjan ulkopuolisilla ratkaisuilla

LIIGA / Raportti
Santeri Saari onnistui HPK:n takalinjoilla.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Liigakausi Hämeenlinnassa pärähti liikkeelle uhkarohkealla ja vauhdikkaalla ottelulla. Tiiviimmin ja terävämmin pelannut HPK kukisti Pelicansin varsin selkeästi luvuin 4-1.

Muutamasta loukkaantumisesta kärsivä ja uuden valmennuksen alaisuudessa pelaava Pelicans jäi avauskamppailussaan Hämeenlinnassa varsin selkeästi kotijoukkue HPK:n jalkoihin. Tasaisesti tekopaikkoja sekä Pelicansin virheitä hyväksikäyttänyt HPK oli tehokkaampi ja piti vieraansa kurissa lukemin 4-1.

Ottelussa ei herkuteltu viisikollisilla hienouksilla, mutta Kerhon luistin liikkui paremmin ja kotijoukkue haki mielikuvituksellisesti ratkaisuja Pelicansin puolustusviisikon keskelle. Kotijoukkueesta onnistui ensimmäisenä Petteri Nikkilä, ja osumat ottelussa kirjasivat myös kärkiketjuihin hankitut Sakari Manninen sekä Peter LeBlanc. HPK:n kolmannen maalin teki puolestaan maalinedustalta Heikki Liedes.

Myllyniemelle avausvoitto

Pelicansin ensimmäinen erä oli varsin murheellinen. Joukkue sai aikaiseksi vain kaksi laukausta kohti Jere Myllyniemen vartioimaa HPK-maalia, joista tosin toinen sujahti verkon perukoille Marko Pöyhösen ohjaamana. 1-1-tasoitusta tarkasteltiin hetki videolta korkealta näyttäneen mailan takia, mutta maali hyväksyttiin.

− Vaikea peli minulle, mutta hyvä peli meille, kun hallitsimme, kommentoi avausvoittonsa Kerhon paidassa napannut Myllyniemi.

Kiekko pomppi ja ohjautui pari muutakin kertaa lähelle maalia, mutta tasoitusmaali jäi lopulta ainoaksi Kerho-vahdin päästämäksi.

− Siinä on aina pieni ekstralataus, kun tulee harvakseltaan vetoja. Niiden on tartuttava. On silti hienoa katsoa, kun hallitsimme.

Myllyniemi kohtasi ottelussa entisen seuransa. Ottelun jälkeen huojentunut Myllyniemi sanoi tunteneensa olonsa hyväksi pitkän lonkkaleikkauksesta toipumisen jälkeen.

− Paikat ovat ihan pelikunnossa. Oli mukava päästä tositoimiin yhdeksän kuukauden jälkeen. Se oli vuoden ensimmäinen liigapeli. Joulukuussa pelasin, ja heti syyskuussa perään, letkautti Myllyniemi.

Voitto pelikirjan ulkopuolelta

Pelicansin otteissa näkyi vielä yhteenhitsaantumisen puute. Viisikon välimatkat venyivät ja pitkät syötöt eivät meinanneet osua peliä rakentaneissa ketjuissa lapaan. Myös puolustuspelissä viisikot levisivät ajoittain pahasti, mistä osoituksena oli etenkin Mannisen vastahyökkäyksestä iskemä 2-1-maali.

− Kieltämättä siellä oli tässä vaiheessa sellaisia pelikirjan ulkopuolisia ratkaisuja, kehui HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen joukkueensa ajoittain uhkarohkeita yrityksiä.

Tällä kertaa yritykset toivat onnistumisia, mutta Arvonen epäili samanlaisen pelin toimimista enää kauden loppupuolella.

Pelicansin valmentaja Petri Matikainen pysyi positiivisena ottelun jälkeen. Vieraiden valmentajilta löytyi lopussakin luottoa nuorille pelaajille, vaikka yksittäiset virheet kostautuivatkin tällä kertaa vastustajien osumina.

Molemmat joukkueet jatkavat urakkaansa lauantaina, jolloin HPK kohtaa vieraissa TPS:n ja Pelicans kotonaan Bluesin.

» Lähetä palautetta toimitukselle