Zapolski hörppäili, Viitaluomalle hattutemppu

LIIGA / Raportti
HPK:n pelillinen johtaja Ville Viitaluoma tuuletti tänään kolme kertaa osumaansa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK rankaisi Lukkoa viisi kertaa vaatimattomasta yleisömäärästä huolimatta. Kerhon peli loksahti paikoilleen maalitilinsä auki saaneen ykkösketjun avulla.

Kiikaritehoille kahdessa ensimmäisessä pelissä jäänyt HPK:n ykkösketju Jere Sallinen – Ville Viitaluoma – Joonas Vihko sai ketsuppipullonsa auki kunnolla joukkueensa toisessa kotiottelussa. Tuloksena oli Viitaluoman komea hattutemppu ja selkeä 5-1-voitto Rauman Lukosta.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen peli kääntyi kotijoukkueelle vieraiden maalivahdin Ryan Zapolskin hörpättyä Craig Schiran (1+1) laukauksen helponnäköisesti etukulmasta. HPK käytti kyseistä heikkoutta hyväkseen vielä uudestaan, kun Zapolski päästi yhteensä kolme maalia etukulmasta sisään.

Laakson kentälle onnistumisia

Kotijoukkueen ykkösparissa pelaava Aleksi Laakso kertoi ottelun jälkeen joukkueensa heränneen otteluun kunnolla selvittyään alkupuolen kovasta karvauksesta. HPK suoraviivaisti peliään ja otti sen hallinnan itselleen.

- Joo, se meni just niin. Kun huomasimme mikä on pelin henki, niin päästiin sitten parantamaan. Saatiin hyvään paikkaan maali.

Laakso kunnioitti vastustajajoukkuetta ja heidän epäonnistunutta maalivahtiaan sen verran, ettei lähtenyt pelin jälkeen nimeämään maaleja helpoiksi.

- Jaa, en minä huomannut mitään apuja maalivahdilta, hyviä vetoja ne olivat, Laakso "toppuutteli".

Puolustajasta paistoi selkeä helpotus selkeästi voitetusta pelistä. Ykkösketjun ketsuppipullo aukesi kunnolla.

- Taitoa on paljon ja kun saa muutaman onnistumisen alleen, niin kyllä se siitä aukeaa. Varmasti uskoa on riittänyt ja tänään kaikki sujui hienosti.

Onnistumiset ovat vaatineet pientä keskustelua siitä mikä ei ole sujunut. Ykkösketju ei ole missään nimessä ollut otteisiinsa vielä tyytyväinen.

- Kahden ekan pelin aikana ja jälkeen on vähän juteltu, että mitä pitää parantaa. Nyt sitten saatii hyvin maalintekotilanteita luotua, Laakso selvitti.

"Schira on pelannut myös Euroopassa"

Myös pakkipari Schiran ilta oli mainio. Uutta edellisiin otteluihin oli puolten vaihto ylivoimapelissä. Nyt vasemmalta laukova Laakso oli oikeassa laidassa ja Schira oikealta ampuvana vasemmassa laidassa. Vaihdos oli Laakson mukaan luontaista kauden alussa tapahtuvaa kokeilua.

- Siinä pitää vain koittaa erilaisia juttuja. Molemmissa on omat puolensa, lavat keskellä ja laidassa, Laakso esitteli.

Schira ja Laakso ovat kiekollisina pelaajina samantyyppisiä. Molemmilla on valmiuksia pelata kiekko liikkeelle sekä "jalan" että syöttämällä.

- Pyritään saamaan peliä auki mahdollisimman hyvin. Schiralla liikkuu kiekko hyvin, on hienoa pelata kiekollisen parin kanssa. Näkee, että Schira on pelannut myös Euroopassa. Olen onneksi saanut alusta asti pelata Schiran parina, vaatimaton Laakso kehui pariaan.

HPK:n maalissa pelasi tänään sarjakauden avausottelunsa Frans Tuohimaa. Harjoituspelejä rauhallisemmin ja varmemmin esiintynyt Tuohimaa pelasi eleettömän varman pelin.

- Hienosti on kyllä jätkät aloittaneet. Molemmat pystyvät voittamaan pelejä, Laakso kehuu maalivahteja Tuohimaata ja Juuse Sarosta, joista jälkimmäinen pelasi ensimmäiset kaksi peliä.

Mitä tavoitteita Laaksolla on sitten henkilökohtaisella tasolla? Laakso nimesi luonnollisesti suurimmaksi tahdokseen joukkueen menestyksen, mutta omalta kohdalta puolustaja haluaa parantaa tasaisuutta.

- Puolustuspelaamisen kanssa tietysti pitää tehdä koko ajan hommia. Saada tasaisuutta otteisiinsa ja pärjätä oikeilla hetkillä. Toistaiseksi ei ole hirveästi omissa kolissut, Laakso lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle