HPK leikitellen voittoon Saroksen nollapelillä

Lukon maalivahti oli joukkueen ainoa onnistuja, virheestä huolimatta.
HPK otti helpon näköisesti voiton Lukosta. Vierailijoillakin oli paikkansa, mutta sairastuvalla oleville pistemiehille ei löytynyt tuuraajia. HPK:n Juuse Saros poimi talteen ne vedot, jotka Lukko sai maalia kohti lähtemään.

Ilman ykköspyssyjään Hämeenlinnaan saapunut Lukko ei saanut ottelun alussa luistinta kulkemaan.

Kerhon alueelle vyörytetyt hyökkäykset jäivät viimeistelyiltään vaisuiksi, sillä ylivoimapyörityksessä vedetyt laukauksetkin Kerhon puolustajat onnistuivat pysäyttämään.

Tilannetta tuskin paransi se, että valmentaja Risto Dufva poistettiin joukkueen vaihtoaitiosta, kun miehen nimi puuttui ottelupöytäkirjasta. Pienen selvittelyn jälkeen mies sai kuitenkin marssia takaisin omiensa luo.

HPK oli matkassa astetta terävämmällä jalalla, tosin hyökkäyksiin lähdöt tuntuivat lähtevän tahmeasti silläkin.  Joukkueella oli muutamia hyviä paikkoja, ja lopulta joukkue sai palkintonsa.

Otto Paajanen onnistui pyristelemään Lukko-pelaajasta irti, ja ehti maalin eteen ohjaamaan kiekon sisään.

Heti seuraavassa vaihdossa Jesse Saarinen pääsi nokikkain Lukon Ryan Zapolskin kanssa, maalivahti veti tilanteesta pidemmän korren.

Lukko sai otetta pelistä toisen erän alusta lähtien, mutta viimeistely ei kuitenkaan ollut kunnossa.

Lukon valmennusringin Juha Vuori oli ottelun jälkeen kommentoimassa joukkueensa otteita.

− Toiseen erään saatiin hyvä hetki, ja siitä olisi pitänyt pystyä iskemään verkkoon yksi tai kaksi maalia.

− Kyllä tuska on aika kova tällä hetkellä. Tänäänkin oli ainakin kaksi kertaa tyhjä maali, ei olisi tarvinnut kuin laittaa kiekko sisään. Mutta kun ei mene, niin ei mene.

− Kun toiseen suuntaan taas vastustaja teki viisi maalia, niin ei tänään kovin onnistunut ilta ollut.

HPK onnistui useammankin kerran.

Joukkueen pyöriessä Lukon päädyssä, Zach Hamill vei kiekon siniviivalle ja onnistui tekemään maalin maskin takaa.

HPK sai hakata Lukon maalilla paluukiekkoja maalivahdin patjoihin, Zapolski otti useammankin komean torjunnan joukkueensa tueksi.

Lukolla oli oiva maalintekopaikka avoimen maalin edestä, mutta kiekko ei maaliin löytänyt. Vastahyökkäyksestä HPK taas onnistui.

Marek Viedenskyn veto pomppi Lukko-pelaajan mailasta maalin kulmalle, josta Saarisen oli helppo työ laittaa lätty sisään.

Tilannetta edeltänyttä Lukon maalintekotilannetta käytiin vielä tarkastamassa videolta, mutta tuomari levitti kätensä ja Kerhon maali kuulutettiin.

Kerhon kultaista kypärää kantava Saarinen polki vielä toisen erän lopussa Lukko-alueelle ja laukoi kiekon takakulmaan. Tämä maali upposi Zapolskin taakse helpon näköisesti.

Kolmannessa erässä HPK teki vielä yhden maalin Antti Bruunin siniviivavedolla, kiekko kilahti yläriman kautta verkon perille.

HPK-luotsi Pasi Arvonen oli otteluun tyytyväinen.

− Ensimmäinen erä aloitettiin taas normaaliin tapaan hyvin, toisen erän ensimmäinen kymmenen minuuttia olivat meille sitten taas vaikeita.

− 2-0 −tilanteessa sitten helpotti jonkin verran. Tänään puolustettiin kokonaisuudessaan hyvin keskustan alue pois ja saatiin ajettua kaveri sivusektoreihin.

− Olen erittäin tyytyväinen, yksi rypistys vielä ja päästään tauolle.