Kerho pisti Kärpät nurin

LIIGA / Raportti
Frans Tuohimaa torjui HPK:lle voiton.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK jatkoi hyvien kotipeliensä sarjaa. Kahdessa edellisessä ottelussaan Kerho oli nujertanut vierailijansa murskaluvuin ja nyt perjantaina hämeenlinnalaiset pistivät Kärpät nurin luvuin 3-2 (0-1,2-0,1-1).

Niin kuin kahdessa aiemmassakin pelissään, HPK oli perjantainakin vastustajiaan vastaan alakynnessä vielä ottelun avauserässä. Kärpät vei pelin ensimmäisen erän selkeästi nimiinsä ja lateli hämeenlinnalaisten maalivahdille Frans Tuohimaalle peräti 12 torjuntaa.

Kerhon puolustajat olivat avauserässä pulassa liikkuvia Kärppä-pelaajia vastaan. Ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin oululaisten 1-0- johtoasemasta.

- Ensimmäisen erän olimme ihan purjeessa ja se olisi voinut olla sen erän jälkeen 10-0 Kärpille, Kerhon puolustaja Antti Bruun kommentoi.

- Tuntui, että olimme metrin jäljessä joka tilanteessa heitä vastaan. Vähän yllätyksenä tuli (Kärppien vahva pelin aloitus) itse kullekin meille, mutta onneksi alkumyräkän jälkeen pääsimme peliin kiinni paremmin.

HPK puolusti hyvin

Ottelun yksi käännekohta oli se, että Kerho pystyi saamaan pelistä paremman otteen toisessa erässä. Kärppien hurja mylvintä laantui kakkoserässä ja HPK puolestaan petrasi peliään ensimmäisen erän jälkeen. Hämeenlinnalaiset myös tasoittivat ottelulukemat kakkoserässä ja etenivät maalein 2-1 johtoon.

- Onneksi alkumyräkän jälkeen pääsimme peliin paremmin kiinni. Ja paransimme myös esitystämme sitä mukaan, mitä pidemmälle peli eteni, Bruun latasi.

HPK kaatoi Kärpät lopulta luvuin 3-2. Yksi syy hämeenlinnalaisten voittoon oli laadukas puolustuspelaaminen. Puolustuspelin merkitys korostui etenkin kolmoserässä, jolloin Kärpät pääsi jauhamaan neljä kertaa ylivoimaakin.

Kertaalleen Kärpät sai kiekon ylivoimallaan ohi Kerhon maalia vartioineen Frans Tuohimaan ja tällä maalilla petopaidat kavensi ottelun viimeisellä minuutilla pelilukemat 3-2:een, mutta se jäi Kärpille lopulta laihaksi lohduksi.

- Olimme paljon alivoimalla kolmoserässä, mutta pelasimme uhrautuvaisesti. Taistelimme ja blokkailimme kovasti kiekkoja, Bruun kertasi pelin kolmoserän tapahtumia.

Voiton syyksi Bruun kertoi HPK:n lujan taistelun.

- Ei kai se lopulta muuta vaatinut kuin kovan taistelun. Saimme tapettua paljot alivoimat päätöserässä ja saimme voiton kotiin, Bruun näki.

Kerho-torjujat olleet huikeita

Hämeenlinnalaisten laadukkaan puolustuspelaamisen viimeisenä lukkona operoi isäntien maalia vartioinut Frans Tuohimaa. Tuohimaalle kertyi torjuntoja peräti 24 kappaletta, mutta kiekko livahti selän taakse vain kaksi kertaa.

Bruun kehui ottelun jälkeen Tuohimaata ja antoi samalla kiitosta myös HPK:n toiselle maalivahdille Juuse Sarokselle.

- Maalivahtimme ovat olleet joka pelissä ihan uskomattomia. On kyllä mukava pelata, kun tekee virheitä, niin viimeistään vahdit paikkaavat ne.

- Molemmat ovat olleet huikeita joka pelissä. Antavat meille mahdollisuuden voittaa huonoinakin päivinä, Bruun latasi.

Kärpille puolestaan häviö HPK:ta vastaan oli jo kolmas peräkkäinen tappio. Kärpille on ruvennut tuottamaan harmaita hiuksia etenkin viimeistely, sillä joukkue on tehtaillut kolmessa edellisessä kamppailussaan yhteensä vain viisi maalia.

Kerhoa vastaan oululaisilla olisi ollut mahdollisuuksia useampaankin osumaan kuin vain kahteen, mutta verkko ei vain yksinkertaisesti heilunut useammin. Ei vaikka Kärpät pääsi ottelun kolmoserässä pyörittelemään neljästi ylivoimaansakin.

- Maalinteko on meille tällä hetkellä melkoinen riippakivi. Ylivoimamme oli hieman hampaatonta kolmannessa erässä, Kärppien luotsi Lauri Marjamäki tuskaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle