Kärpät voitti tiukan taistelun jälkeen - "Helvetin pitkiä palavereita pidetty"

LIIGA / Raportti
Tolpat oli Iiro Tarkin ystäviä ottelun lopussa.
Kuva © C More
Kärpät tuli Hämeenlinnaan jatkamaan voittoputkeaan, mutta HPK ei kuitenkaan luopunut nahkastaan ilman taistelua. Tasoitusosumaa tarkasteltiin videolta vielä viime minuutilla.

HPK lähti kiillottamaan ryvettynyttä kilpeään ja vastassa oli Oulun Kärpät. Joukkueet painivat tasaisesti ensimmäisen erän puoliväliin saakka, kunnes Joni Tuulola lähti istunnolle korkeasta mailasta.

− Pelattiin sitoutunutta hyvää joukkuepeliä 50 minuuttia. En muista ollaanko aikaisemmin pelattu vieraissa näin hyvin. Peli meni täysin meidän komennossa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi tyytyväisenä.

Kärpät on tottunut tekemään silloin, kun sille paikkaa tarjotaan. Markus Nutivaara laittoi siniviivalta kiekon verkkoon tiiviin maskin takaa. Jere Myllyniemi oli tilanteessa aseeton.

Miro Aaltonen lisäsi hetken kuluttua vielä kotijoukkueen tuskaa tekemällä Kärppien toisen maalin. HPK viisikko unohtui seisoskelemaan puolustusalueella Kärppien pyörittäessä peliä.

− Markus Nutivaaralta sain hyvän syötön siihen keskelle ja ajattelin ampua. Hyvä että meni nyt sisälle, Aaltonen analysoi maalin syntyä.

HPK onnistui kaventamaan pelin ensimmäisen erän lopussa Joonas Lehtivuoren ylivoimaosumalla.

Aaltosen illan toisessa osumassa ohjaus tuli sen verran korkealta, että maalia mentiin tarkastamaan videolta. Tarkistuksen jälkeen kiekko vietiin keskelle maalin merkiksi ja myös protestiksi kentälle heitetty kenkä poistettiin pelialueelta.

− Korkeaa mailaa siinä tarkasteltiin, mutta maila oli suunnilleen lantion päällä ja tiesin heti, ettei siinä virhettä ollut. Maaleja ei itselle ole paljoa tullut joten kyllä ne lämmittävät, kertoi Aaltonen toisesta osumastaan.

Mika Niemi jatkoi kärppäjuhlaa ohjaamalla siniviivavedon maalin edestä yläkulmaan.

− Kovavauhtinen ja fyysinen peli. HPK tuli kovaa ja pelattiin hienosti melkein koko peli, en tiedä mitä siinä kolmannen erän lopussa tapahtui kun vastustaja pääsi peliin mukaan.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kommentoi vastustajan karkumatkaa.

− Kaikki maalit meille tehtiin maalin edestä, täytyy taas videoita kelailla ja katsella puolustusasetelmia. Käytiin aika helvetin pitkiä palavereja tänään ja eilen. Osa porukasta otti onkeensa ja koppia asiasta, mutta kaikki ei ollut tänään toisessa erässä mukana.

HPK aloittaa loppukirin

Kolmannen erä loppupuolikas oli HPK:n takaa-ajoa ja Kärppien selviytymistaistelua.

Otto Paajanen kavensi ensin ylivoimalla ja Henrik Forsberg toi kotijoukkueen jo maalin päähän. Lopussa käytiin vielä videolta tarkastamassa HPK:n osumaa, mutta tuomari levitti lopulta kätensä.

Juho Keränen sai lopulta kunnian lyödä kiekon tyhjään maaliin ja lopullisen niitin peliin.

− Kolmannen erän alussa oli viisi laatupaikkaa ratkaista peli, mutta sitten jääkiekko näytti miten peli kääntyilee. Saatiin sitten todella taistella voitosta ja tolppakin oli lopussa meidän puolella, Marjamäki pohti ottelun lopun tuskaa.

− Ei riittänyt tänään. Viimeisestä viidestätoista minuutista olen todella tyytyväinen. Kolmella kentällä ja lyhyillä vaihdoilla päästiin peliin mukaan, Arvonen kommentoi loppukiriä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo