Kärpät vei pisteet HPK:n omilla aseilla

LIIGA / Raportti
Kärpät oli viimeistelyssä tehokkaampi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelin alku vaikutti siltä, että joukkueet ovat väsähtäneet otteluruuhkassa. Lopulta saatiin kuitenkin vauhdikas kiekkoilta, josta Kärpät vei pisteet mukanaan. Valmentajat antoivat vastustajille kiitosta, HPK:n Pasi Arvosta närästi ainoastaan Kärppien tyyli tehdä maalit.

Kärppä-valmentaja Lauri Marjamäki kertasi tasauspelien tapahtumia.

− Kaikilla on hyvä mieli, kun tasauspeleistä on pisteet tasan. Eilisestä sen verran, yhtään ottamatta HPK:lta pois, pelasimme aika tyhmää jääkiekkoa. Nyt pääsimme hyvin rytmiin. Pelasimme viisaasti ensimmäisen erän ja saimme yhden maalin.

− Toinen erä oli aika vaikea. Kerho pelaa todella hyvin päätypeliä, mutta toisaalta me teimme kaikki maalit vastaiskuista. Kolmas erä oli ihan viisasta pelaamista, Iiro Tarkki pitkästä aikaa maalissa ja kiva että pelattiin hänelle voitto-ottelu.

−Mukava pelata HPK:ta vastaan, koska siellä pitää oikeasti pelata järkevästi tilanteet, tai sitten olet pihalla ja näytät aasilta.

Kärpät pääsi ottelun alussa johtoon vauhdikkaan hyökkäyksen päätteeksi, koko ykkösketju oli rakentamassa näyttävää maalia.

Esa Pirnes löi kiekon takatolpalta maaliin, Juuse Saros oli hyvin tilanteessa mukana, mutta ei onnistunut sulkemaan tolpalle jäänyttä rakoa.

Kiekkoa vietiin mukavaa tahtia päästä päähän, mutta ratkaisupaikoissa kiekko tuntui pomppivan lavasta.

Alussa näytti, että tammikuun otteluruuhka ja päälle peräkkäiset pelipäivät ovat vaikuttaneet pelin tempoon. Ottelun kuluessa vauhtiin kuitenkin päästiin.

Tahtoa joukkueilla tuntui olevan, ja tilanteita riitti myös pillin vihellyksen jälkeen. HPK:n Jyri Niemi ja Kärppien Ivan Huml laitettiin rauhoittumaan jäähylle poikamaisen painin päätteeksi.

Toisessa erässä mätettiin maaleja

Toisessa erässä ei jäähyllä ehditty istua. Tilanteita riitti useampaankin osumaan, mutta katsojat olivat varmasti tyytyväisiä näkemäänsä. Kärpät teki kolme ja HPK kaksi näyttävää osumaa.

Kärpät pääsi karkaamaan hyökkäykseen, kun Joni Tuulola ei onnistunut pysäyttämään kiekkoa siniviivalla. Hyökkäyksen päätteeksi Pirnes löi illan toisen maalinsa.

HPK sai tärkeän kavennuksen vain 17 sekuntia myöhemmin. Marek Viedensky sijoitti kiekon verkkoon kolmesta metristä.

Kärppien seuraavasta maalista vastasi Joonas Donskoi. HPK:n Antti Bruun katseli lähimpänä miehenä, kun paluukiekko laitettiin maaliin.

Jesse Saarinen kavensi pelin jälleen lyömällä maalin siniviivalta ruuhkan takaa. Tuulola teki tähän osumaan erinomaisen esityön.

Tuulola oli muutenkin oivassa pelivireessä tehden teräviä hyökkäyksiin lähtöjä ja syötönkatkoja. Viimeistely vain kolisi usein päätyplekseihin.

Kärpät karkasi vielä kahden maalin johtoon Saku Mäenalasen maalilla. Tässä maalissa Kerhon puolustus oli pahasti myöhässä.

Kolmannessa erässä Kärpät pelasi järkevästi ja erän ainoan maalin teki Simon Suoranta tyhjään maaliin, kun Kerho haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

Tuomareilla oli salliva ja tasapuolinen linja molemmille joukkueille.

Kerhon valmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen näkemäänsä, ainoastaan närästi Kärppien tyyli tehdä maalit.

− Molemmilta joukkueilta todella hienoa jääkiekkoa. Toisessa erässä oli paljon hyviä paikkoja, harmillista ettei niistä saatu tehtyä maalia.

− Vähän närästää, että Kärpät pääsi sillä meidän vahvuudella eli hyvällä riistopelaamisella tekemään neljä maalia.

− Kärpät on hyvä joukkue puolustamaan ja kyttäämään, kolmannessa erässä varsinkin näkyi se kokemus. He pelasivat hyvin keskustan pois eivätkä päästäneet meitä laadukkaisiin maalipaikkoihin.

−  Kova viikonloppu meille kaikkine hässäköineen. Nyt vähän lepäämme, niin ensi viikolla jaksamme taas kolme peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle