Kärpät Karhusen nollapelillä taisteluvoittoon − paluukiekot kortilla Hämeenlinnassa

LIIGA / Raportti
Kärppien maalinedustalla oli vähän tilaa HPK:lle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerho ei onnistunut kaatamaan taisteluvoiton ottanutta kärppäjoukkuetta kotonaan. Ottelu ratkesi tiiviiseen maalinedustapeliin ja Ivan Humlin terävästä vastaiskusta tehtyyn illan ainoaan maaliin.

Oulussa avausvoiton ottanut Kärpät oli voitokas myös puolivälierien toisessa osaottelussa Hämeenlinnassa. Vahvaan maalivahtityöskentelyyn ja tarkkaan maalinedustan peittämiseen nojannut vierasjoukkue Kärpät otti voiton lukemin 1-0.

Toinen ottelu oli ensimmäistä tiukempi pudotuspelikamppailu. HPK piti kiekkoa vierasjoukkuetta enemmän, mutta kärsivällisesti puolustanut Kärpät sai ohjattua kotijoukkueen hyökkäyksiä nurkkiin, eikä päästänyt sitä paluukiekoille. Ottelun ainoan maalin teki Ivan Huml, joka käytti hyväkseen seisoville jaloille jääneen organisoimattoman puolustusviisikon tarjoaman vetopaikan.

− Hyvin selvisimme. Tiesimme, että tulemme kovaan paikkaan. Ei tarvitse kuin historiaa katsoa, niin monta kertaa ovat valot vilkkuneet ensimmäisen viiden minuutin aikana, kiteytti Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki joukkueensa taistelua.

− HPK tuli kovaa. Saimme alkuun pari jäähyä, mutta HPK sai vain yhden "ykköskakkos-sektorin" paikan. Toisessa erässä saimme kiekollista peliä käyntiin, mutta toisaalta HPK:llakin oli pari paikkaa. Tomi Karhunen otti yhden aika ison kopin ja pelasi muutenkin hyvin.

Karhunen ei tarjonnut paluukiekkoja

Ottelun hahmo oli Kärppien maalivahti Karhunen. HPK hallitsi kiekkoa suurimman osan ottelusta, mutta puolustuksen kanssa hyvää yhteispeliä esittänyt maalivahti ei tarjonnut paluukiekkoja vastustajalle. Molemmat joukkueet pelasivat maalinedustansa todella tiiviisti.

Kärppien kokenut puolustaja Ari Vallin kehui Karhusen varmuutta.

− Tomi pelasi todella varmasti. Meidän molemmat maalivahtimme ovat aika samanlaisia, paluukiekkoja ei tullut maalin eteen. Pääsimme muutenkin hyvin HPK:n alta pois ja saimme ohjattua hyökkäykset nurkkiin, kertoi Vallin.

− Kiekollinen peli on vahvuutemme. Emme päässeet paljon hyökkäämään, mutta kiekko liikkui hyvin omassa päässä paineenkin alla. Maalinedustalla oli ahdasta molemmissa päissä.

Vallin ja Kärpät olivat varautuneita HPK:n tiiviiseen puolustamiseen. HPK otti maltillisesti Kärppien hyökkäykset kiinni. Välillä HPK nappasi kahdella miehellä kiekon pois jo Kärppien omalla siniviivalla.

− Se tiivis keskialueen pelaaminen on heidän vahvuutensa. Tilaa hyökkäyksiin ei tässä pienessä "askissa" ollut. Peli oli erilaista kuin Oulussa. Tämä oli todellista pudotuspelikiekkoa. Kärsivällisyytemme palkittiin.

Vallin merkittiin toiseksi syöttäjäksi Kärppien maaliin. Vieraiden Mikko Niemelä korvasi ottelussa Vladimir Emingerin ja avasi pystysyötöllä paikan täyteen vauhtiin päässeelle Humlille.

− Siinä maalissa taisi olla vaihtokin kesken, mutta pääsimme hyvin avaamaan. Huml käyttää tuollaiset paikat hyväkseen, kuvasi Vallin ottelun ainoaa maalia.

Pasi Arvonen: "Isolla sydämellä"

HPK oli kotonaan vahva, muttei onnistunut maalinteossa kertaakaan. Välillä hyökkäykset kariutuivat siihen, että laukaukset karkasivat metritolkulla ohi tai yli. Viimeisessä erässä maaliraudat kolisivat kahteen otteeseen.

− Tappio harmittaa. Ilmeeseen ja työmoraaliin olen tyytyväinen. Isolla sydämellä taistelemme joka ottelusta, kuvasi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

− Kyllä meillä riittävästi maalipaikkoja oli, mutta Karhunen oli pirun hyvä. Nyt palauttelemme ja maanantaina jatketaan.

Toisessa pelissä nähtiin paljon fyysistä vääntöä ja taklauksia, mutta peli oli kokonaisuutena siistiä. Myös Marjamäki analysoi ottelua todelliseksi pudotuspelikiekoksi.

− Oli ilmettä ja taistelua. Tuntuu, että nyt vasta saatiin pudotuspelivaihe ja muutenkin sarja kunnolla käyntiin.

Kolmas osaottelu pelataan maanantaina Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle