Kärpät kaatoi HPK:n kolikkosateessa

LIIGA / Raportti
HPK taisteli mutta ei saanut vielä palkintoa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tunteikkaassa ottelussa nähtiin paljon erikoistilanteita, joita kumpikaan joukkue ei saanut käytettyä hyväksi. Tasaisen ottelun vei lopulta Kärpät. Lauri Marjamäki antoi negatiivista palautetta Hämeenlinnan kiekkoyleisölle.

HPK:n ja Kärppien ottelu alkoi vauhdikkaasti, mutta molempien joukkueiden pelissä näkyi tietty varovaisuus. Vaikka hyökkäyksiin lähdettiin tehokkaasti yhtenä rintamana, ei sitä ensimmäistä virhettä haluttu tehdä.
Pelin edetessä joukkueet tulivat rohkeammiksi ja näyttäviä hyökkäyksiä nähtiin lopulta läpi ottelun.

Kärpät sai hyvää pyöritystä ja varsinkin ylivoimalla kiekko liikkui mallikkaasti, Esa Pirnes toimi kapellimestarina mutta vierailijat eivät saaneet kiekkoa maaliin.

Kerholta Antti Bruun oli jäähyherkällä tuulella ja istui ensimmäisessä erässä kaksi kertaa, jälkimmäinen kampitus tuomittiin tosin helponlaisesti. Petteri Nikkilä teki illan hienoimman alivoimapurun potkaisemalla.

Alivoimat joukkueilla toimi hyvin eikä erikoistilannemaaleja jäähyjen täyttämässä ottelussa nähty.

Kärppä-valmentaja Lauri Marjamäki antoi kommentit illasta.
— En tiedä oliko molemmilla ongelmia ylivoiman kanssa, mutta alivoimat olivat erinomaisia. Juuse Saros ja Tomi Karhunen tietysti vielä viimeisinä lukkoina.

Tunteet olivat pinnassa läpi ottelun

HPK:lta Jyri Niemi tuntui olevan kahnauksessa jatkuvasti kärppäpelaajien kanssa. Maalin edessä hanskaa hierottiin naamaan ainakin Pirneksen ja Juho Keräsen kanssa. Toisen erän lopussa Niemi kuumeni sen verran että otti kaksi jäähyä, väkivaltaisuudesta ja mailasta kiinnipitämisestä. Niemelle annettiin myös takaisin, Mikko Alikoski niittasi miestä laitataklauksen arvoisesti.

Kärppien puolelta Ivan Huml tuntui olevan juttutuulella ja oli useammankin kanssa visiirit vastakkain. Humlin ottaessa jäähyn poikittaisesta mailasta oli maalin edessä niin kuumat keskustelut, että Juuse Saros päätti ottaa Nikkilän väittelystä mukaansa kun luisteli vaihtoaitioon siirretyn jäähyn aikana.

Kolmannessa erässä Kärpät sai tasakentällisin kuvion liikkeelle. Joonas Donskoi syötti maalin editse takatolpalle, josta Joonas Kemppaisen oli helppo lyödä kiekko maaliin. Julius Junttila sai lyödä vielä lopussa kiekon tyhjään maaliin, kun kerho haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

— Kova peli oli, ei paljon viidellä viittä vastaan pelattu, paljon oli yli- ja alivoimaa. Molemmat taisteli joka sentistä, niin kuin täällä on ollut tapana. Kovaa ja rehellistä taistelulätkää missä oli tunnetta, siinä on kaikki mitä perjantai-iltaan tarvitaan. Ylpeä tietysti kun käännettiin tuosta vielä voitto, oli Marjamäen näkemys.

— Peli-ilmeeseen ja puolustamiseen olen tyytyväinen, pienen marginaalin ottelu jossa yksi viidellä viittä vastaan - maali. Hyvää taistelua, joukkue selvästi haluaa voittoja mutta palkintoa ei tullut vielä tänään. Tuosta on hyvä jatkaa vielä Lappeenrannassa, kommentoi omiensa otteita HPK-luotsi Pasi Arvonen.

Ottelun aikana katsomosta lenteli kolikoita vastustajan vaihtoaitioon.

— Vähän jäi paskan maku kun alkoi tulemaan kolikkoa suoraan päähän katsomosta. Kotijoukkue pelaa hyvää ja rehellistä lätkää, toivottavasti katsojatkin kunnioittaa sitä, päätti Marjamäki keskustelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle