JYP vei pisteet uniselta HPK:lta

LIIGA / Raportti
JYPin hyökkäyksellä oli tilaa touhuta Jere Myllyniemen maalilla.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
HPK ei saanut konetta käyntiin kotihallissaan. JYP meni ensimmäisessä erässä johtoon ja paikkoja oli useampaankin osumaan. Pelin kuluessa kotijoukkuekin heräsi ja kolmannessa erässä pisteistä taisteltiin tasapäin.

JYP otti tasaisen alun jälkeen ottelun hallinnan itselleen. HPK jätti turhan paljon tilaa maalilleen, ja vierasjoukkue pääsi jatkuvasti ohjaamaan kiekkoja vaarallisesti maalin eteen. Ensimmäinen osumakin oli siitä seurausta.

Maalin edestä ohjattu kiekko kimposi Jere Myllyniemen patjoista, ja vapaana maalin kulmalla odotellut Janne Tavi pääsi lyömään kiekon verkon perille.

Kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä puolustusalueelta pois ja monesti hyökkäykseen lähdöt päättyivät vihellykseen pitkän kiekon merkiksi.

Toisessa erässä kotijoukkue näytti piristymisen merkkejä ja ottelu tasoittui, mutta ensimmäisen erän vaikeudet näkyivät edelleen. Muutaman hyvän tekopaikan HPK onnistui rakentamaan, mutta kiekot ohjautuivat maalin ohi.

Henri Auvinen oli uhrautuvalla pelituulella. Neloskentän laitahyökkääjän paikalla pelannut työmyyrä jakeli taklauksia ja heittäytyi laukausten eteen kerta toisensa jälkeen. Ilmeestä päätellen osumia tuli muuallekin kuin varusteisiin.

− Porukalle kiitos kun saatiin jaettua työntekoa. Ikäviä virheitä tuli, mutta eihän niille aina mitään voi. Laukoa pitäisi enemmän, niin maalinteko keskimäärin helpottuisi. Kiekkoa vaan maalille ja porukkaa sinne hakkaamaan se sisään, Auvinen avasi joukkueen tekemisiä.

− Mustelmat kuuluvat peliin ja tarkoitus on vaan helpottaa maalivahdin työtä, kun niiden laukauksien eteen mennään. Ei siellä ehdi mustelmia miettimään.

− Oli aika hapokasta pelata hyökkääjän paikalla. Tälle ruumiinrakenteelle on aika rankkaa tuo päästä päähän meneminen. Olen 20-vuotiaiden kisoissa viimeksi pelannut hyökkääjän paikalla. Ei porukka Oulun reissulla varmaan enää ollut, mutta jostain syystä jäi kuti piippuun.

HPK onnistui tasoittamaan ottelun, kun Santeri Saari laukoi kiekon siniviivalta ja Heikki Liedes ohjasi sen maaliin. Loistavasti JYP-maalilla pelannut Veini Vehviläinen ei voinut osumalle mitään.

Läpi ottelun tehokkaasti vastustajan päässä peliä pyörittänyt JYPin neloskenttä onnistui viimeisessä erässä maalinteossa. Ottelun ratkaisumaalissa HPK:n Petteri Nikkilä epäonnistui syötössään ja Markus Nenonen laukoi poimimansa kiekon yläkulmaan.

− Voittopeli Raumalla takana ja se oli hyvä lähtökohta peliin. Aika raaka oli valmistautuminen, kun otteluiden välissä on 20 tuntia. Joukkueelle iso kiitos siitä, että meillä oli älyttömän hyvä ensimmäinen erä ja jaksettiin olla kärsivällisiä, kommentoi JYP-luotsi Marko Virtanen.

− Ylivoimalla ei saatu maalia ja riskejä pitää välttää, kun tiedetään että HPK kyllä osaa tehdä maaleja. Niin meille kävi Jyväskylässä ja siitä otettiin opiksi. Suuri kiitos JYP-Akatemialle, kun saadaan sieltä helpotusta vaikeaan tilanteeseen. Siellä tehdään todella hyvää työtä ja aina on saatu paikkaaja kun ukkoa tippuu rosterista, Virtanen jatkoi.

− Ei lähdetty tähän otteluun yhtään niin kuin sovittiin. Osa pelaajista oli varmaan vielä Oulun lentokentällä, koska olimme todella huonoja ensimmäisessä erässä. Harmittaa todella paljon, että ammattiurheilussa tulee tuollaisia virheitä. Kolmannessa erässä jaksettiin hyvin ja oli hyviä paikkoja, mutta kyllä tämä ottelu ratkesi kahteen järkyttävään henkilökohtaiseen virheeseen, sätti omiaan HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

− Martti Järventien ja Eetu-Ville Arkiomaan tilannetta lääkäri tutkii. Miehet loppuvat ja A-junioreista nostetaan lisää, kun ei ole akatemiaa takana, Arvonen tuskaili loukkaantumistilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo