HPK:lla iloinen kotikenraali

Keskiviikkona Hämeenlinnan Pallokerho pelasi viimeisen ottelun kotonaan ennen liigakauden alkua voittaen JYP:in 5-2. Ensimmäisen kerran tällä kaudella kotijoukkeen luistin kulki ja otteet lupailivat hyvää tulevaa kautta ajatellen. Hienoa oli myös nähdä Antti Miettinen jäällä olkapääleikkauksen jäljiltä.

Kerhon kuviot liikaa JYP:lle

Ensimmäinen erä lähti käyntiin kotijoukkueen hallinnalla ja peli-ilo näkyi jokaisen pelaajan kasvoilta. Varsinkin Antti Miettisellä oli kovat pelihalut ja se myös näkyi. Mies tarvitsi kymmenen sekuntia päästäkseen nokikkain Tero Leinosen kanssa, mutta Leinonen veti kuitenkin pidemmän korren. Tilanteessa Miettinen otti vauhtia aloituksen jälkeen omasta päästä ja niputti kaikki JYP:in pelaajat.

JYP:in Jari Korhonen jäähyili ensimmäisessä erässä kahdesti ja toisella kerralla kotijoukkue teki ylivoimalla ensimmäisen maalin hienon sommitelman päätteeksi. Maalintekijänä kunnostautui Aki Heino, joka esitti JYP:iä vastaan kelpo otteita. Kotijoukkue iski ensimmäisessä erässä vielä kahdesti Antti Miettisen ja Max Kenigin toimesta ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-0-johdossa.

Toiseen erään pelaaminen passivoitui, JYP hyökkäsi ja HPK puolusti. Ritareiden puolustuspelaaminen oli kunnossa, eikä jyväskyläläiset saaneet upotettua kiekkoa hyvin pelanneen Joni Puurulan taakse, vaikka läheltä piti-tilanteita oli muutamia.

Tylsässä erässä ei nähtykään kuin jäähyjä, joista HPK:lle kirjattiin 2 ja JYP:lle 4 kappaletta. Nähtiimpä jäällä lopulta lopullinen turhautuminenkin, kun Kerhon Juhamatti Yli-Junnila sekä JYP:n Angel Nikolov tappelivat itsensä suihkuun. Linjatuomarien ripeän toiminnan ansiosta iskuja ei keretty vaihtamaan kuin pari hassua lääppäsyä, kunnes tilanne oli ohi. Tilanne sai alkunsa JYP:n puolustuspäästä, kun Yli-Junnila yritti taklata Nikolovia. Nikolov kuitenkin kyykistyi ja Yli-Junnila pamahti suoraan plekseihin kovalla vauhdilla - soppa oli maustettu. Nikolov sai lopulta aloittajan kakkosen, vaikka monelle jäi epäselväksi kumpi käsirysyn oikeastaan edes aloitti.

Kolmas erä oli taas kerran vaan sitä kuuluisaa pelailua. Turhan tarkka puolustaminen katosi ja kentälle tuli lisää tilaa. Heti erän alkuun JYP:n Antti Virtanen kavensi lukemia onnekkaalla osumalla, mutta tuosta alle puoli minuuttia, niin Kerhon Jan Pardavy vei kotijoukkueen taas kolmen maalin johtoon. Kun vielä molemmat joukkueet tekivät maalin mieheen, oli peli ohi ja Ritarihallin kotiyleisö sai haluamansa kenraalin.

Voimasuhteet eri tasolla

Paljon tarvitsee Jyväskylässä vielä tehdä ennen kauden alkua. Paketti oli täysin levällään eikä puolustuspelaamisessa ollut oikeastaan minkäänlaista järkeä. Hyökkäykset päättyivät järjestäin HPK:n siniviivalle tai päätyyn - kotijoukkueen hyvyyttä vai JYP:n huonoutta, kuka tietää. Puolustajat olivat alituiseen paniikissa omalla alueella, varsinkin kun Miettinen -Somervuori akseli oli kentällä. Muutamaan kertaan JYP:n puolustajien ohi ajettiin aivan sata nolla, mutta onneksi Tero Leinonen esitti maalillaan kelpo otteita.
Jari Korhonen oli erikoinen pelaaja, sillä mies oli aina siellä missä tapahtui. Melko näkymätön, mutta silti näkyvä. Hyvä peruspakki, jolla on varmasti tulevaisuus liigassa turvattu. JYP:stä voisi nostaa esille myös Tero Leinosen, jonka ei tarvitse hävetä eilistä suoritustaan sekä Angel Nikolovin, joka oli Jyri Marttisen kanssa oiva apu JYP:n muuten epäonnistuneessa puolustuksessa.
JYP on varmasti pelannut tällä kaudella paremminkin ja tuskin joukkueen koko harjoituskausi on mennyt noin penkin alle, mutta Hämeenlinnassa jyväskyläläisryhmä esiintyi melko hampaattomasti.

Kotijoukkue näytti ensimmäisen kerran tällä kaudella joukkueelta. Somervuori sai aivan uutta puhtia Miettisen palattua sairastuvalta pelaavien kerhoon.
Ketju Pardavy - Kucharcik - Laakkonen toimii kohtalaisen hyvin ja pojat ovat koko ajan menneet eteenpäin. Pardavy oli melko näkymätön, mutta hoiti hommansa kunnialla ja sai myös paljon vastuuta ylivoimapelissä Miettisen ja Somervuoren rinnalla.
Tero Lehterä ei ollutkaan huono, kuten monet ovat jo pelänneet. Lehterä jaksoi yrittää Rajamäen ja Louhen kanssa täydet 60 minuuttia ja myös taklauksia Tertsiltä nähtiin. Mies teki esityön Louhen maaliin.
Nelosketjussa Tatu Miettinen - Max Kenig - Juhamatti Yli-Junnila peli kulki melko hyvin. Tosin Tatu Miettisen panos oli edelleenkin laiha ja miehen otteista paistaa kirkkaasti määrätynlainen voimattomuus kaksinkamppailutilanteissa. Yli-Junnila taisteli hienosti Kenigin maaliin päättyneessä hyökkäyksessä itselleen ja ketjukavereilleen tilaa.
Puolustus oli tasaisen paksua. Onnistujia olivat jokainen. Tuomas Immonen pelasi taas virheettömän illan purkaen kiekot nöyrästi omista pois jos paikkaa avaukselle ei ollut - tästä miehestä kuullaan vielä. Aki Heino oli kuitenkin illan ehdoton liideri maalilla ja yhdellä maalisyötöllä. Muutenkin perusvarmaa pelaamista Marko Tuulolan kanssa eikä ongelmia ollut.

Seuraavaksi Ritarit matkaavat Turkuun ja nyt siis siihen viralliseen kenraaliharjoitukseen. Kun sairastuvalta saadaan vielä Tommi Santala, niin pakka alkaa näyttämään valmiilta. Vielä eilen Santala ei osannut sanoa varmaksi milloin saa luvan pelata. Jos otteet parantuvat tuota rataa, niin liigastakin on hyvä odottaa tulosta.