HPK löysi lääkkeet JYPin ylivoimapeliin

LIIGA / Raportti
Taistelu loppuun asti toi HPK:lle kolme pistettä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
JYP lähti jatkamaan pitkää tappiotonta putkeaan. HPK kuitenkin näytti ottelussa kaapin paikan tekemällä kaksi maalia. JYPin ylivoimapeli oli hukassa ja mahdollisuudet erikoistilanteissa valuivat hukkaan kerta toisensa jälkeen.

JYP tuli otteluun HPK:ta vastaan terävästi ja hallitsi kenttätapahtumia. HPK teki kuitenkin ottelussa ensimmäisen maalin. JYPin hyökkäyspään kulmasta laitettu syöttö tavoitti maalineteen unohdetun Antti Miettisen, jolla oli hyvin aikaa laukaista HPK:lle avausmaali Tuomas Tarkin kainalon kautta.

JYP-luotsi Marko Virtanen tuskaili joukkueensa peliä.

− Tänään tuli kyllä väärinymmärrys miten peliin lähdetään. En tiedä houkutteliko tämä kenttä vai missä olivat ajatukset, kun oli niin tehotonta. Onnittelut vastustajalle hyvästä pelistä.

HPK sai virtaa maalista ja joukkueiden puntit tasoittuivat, JYPin ollessa ottelun ensimmäisessä erässä ajoittain alakynnessä. Vierasjoukkue kuitenkin piristyi ja Jani Tuppurainen rakenteli hyviä tekopaikkoja, jotka Dominik Hrachovina kuitenkin torjui vaivattomasti.

HPK joutui ottamaan rangaistuksen estämisestä, kun joukkue yritti pysäyttää JYPin etenemisen. Runsaista tilanteista huolimatta kiekkoa ei saatu maaliin.

HPK sai oman mahdollisuutensa myös koittaa ratkaisua ylivoimapelillä, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Eero Somervuori laukoi Joonas Lehtivuoren syötöstä kiekon vastustamattomasti maaliin. JYP sai jälleen paikan ylivoimakavennukseen, mutta sarjan ylivoimatilaston kärkijoukkueen kuviot eivät olleet kohdallaan.

Toisen erä loppupuolella Petteri Nikkilä sai kyseenalaisen 2+10 minuutin jäähyn päähänkohdistetusta taklauksesta ja JYP pääsi jälleen yrittämään kavennusta ylivoimapelissä. HPK onnistui nollaamaan ylivoimayritykset kerta toisensa jälkeen.

− Hyvää puolustuspelaamista, ja ennenkaikkea hyvää alivoimapelaamista. Tietysti pitää kiittää Hrachovinaa, kun pelasi meille kuusi pistettä kahdessa ottelussa. Kropan likoon laittaminen ja taisteluilme miellyttää erityisesti, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kiitteli omiaan.

JYP onnistui kaventamaan pelin lopulta tasakentällisin aivan toisen erän lopussa. Valtteri Hotakainen antoi terävän syötön HPK:n maalin takaa Markus Nenoselle, jonka veto tuli Hrachovinalle liian läheltä. Juhani Jasu oli tilanteessa ratkaisevan potkun jäljessä ja näin Hrachovina joutui antautumaan ensimmäisen kerran HPK:n veräjänvartijana.

Pelialueen päästä toiseen soljuneessa ottelussa oli paikkoja tasaisesti. Joukkueiden puolustuspelaajat saivat pelin ohjattua kulmiin, eikä aivan parhaille maalintekopaikoille päästy. JYP haki tasoitusta ja nosti pelin tempoa kolmannen erän edetessä. HPK tyytyi omalta alueelta päästyäänkin ainoastaan lyömään kiekon JYPin kenttäpäätyyn ja hakemaan tuoreita jalkoja kentälle.

HPK:n keskittyessään pyolustuspeliinsä, JYP pääsi pyörittämään peliä sen verran tehokkaasti, että kotijoukkue joutui jälleen syyllistymään rikkeeseen. Otto Paajanen ja Juha Koivisto pääsi karkaamaan alivoimahyökkäykseen, mutta Tarkki oli terävänä maalillaan.

JYP lähti hakemaan ratkaisua kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan, kun ylivoimaa oli jäljellä 20 sekuntia. Maaleja ei enää ottelussa nähty ja HPK otti ottelusta joukkueen jatkoa ajatellen kolme tärkeää pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo