HPK kaatoi JYPin jatkoajalla raadannan jälkeen

LIIGA / Raportti
Kovasta työstä lopulta palkittiin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
JYP sai Hämeenlinnassa otteluun unelma-alun, kun se pääsi johtoon jo puolen minuutin pelin jälkeen. HPK aloitti rajun takaa-ajon, joka palkittiin lopulta kolmannessa erässä. Jatkoajalla löydettiin lopulta ratkaisu. Marek Viedenskyn maali oli palkinto kovasta työstä.

JYP ei olisi voinut toivoa otteluun parempaa alkua. Jo puolen minuutin pelin jälkeen Jani Tuppurainen pääsi lyömään kiekon maalin edestä Juuse Saroksen patjojen alta maaliin. Kerhon puolustus unohti kultaista kypärää kantavan pistenikkarin yksin maalin eteen.

— Aika unelmastartti saatiin peliin. Se on hyvä, mutta toisaalta se on hyvin vaarallinen lähtö. Raskas jakso kaudesta menossa, ja ajatukset lähtee monesti väärille raiteille, niin meillekin kävi ensimmäisessä erässä, JYPin Marko Virtanen kommentoi joukkueen salama-alkua.

Nopea avausmaali ei saanut edellisessä ottelussa tappioputkensa katkaissutta joukkuetta masentumaan. Selkeästi edellisiä kotiottelujaan rytmikkäämmin hyökkäyksiin lähtenyt joukkue sai vyörytettyä hyökkäyslinjansa JYPin alueelle. Hyökkäykset eivät tänään pysähtyneet nurkkavääntöihin.

— Joukkueen teema oli ettei anneta vastustajalle nopeita vastahyökkäyksiä, siinä ei tänään onnistuttu, oli Marko Virtasen mietteet vaikeista hetkistä.

JYP sai kuitenkin pidettyä maalin tyhjänä ja loi omat paikkansa vastahyökkäyksistä. JYPin ottaessa jäähyjä toisessa erässä Kerholla oli vauhdikasta ylivoimapyöritystä, maalien jäädessä puuttumaan pelaaminen meni ajoittain yliyrittämiseksi.

JYP oli kerran päästä rankaisemaan alivoimalla aloituksen jälkeen, joka oli seuraus liian innokkaasta yrittämisestä ylivoimalla ja siitä seuranneesta pitkästä kiekosta.

Lukuisten ylivoimalaukausten ja maalinedushässäköiden lisäksi Eero Somervuorella oli paikka tasoittaa ottelu. Yksin Tuomas Tarkkia vastaan karkaamaan päässyt laitahyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut loistavasti pelannutta maalivahtia ohittamaan.

JYP sai vuorostaan ylivoimamahdollisuuden, mutta ei saanut sitä hyödynnettyä. Kerho onnistui lopulta alivoiman päätyttyä tasoittamaan pelin, kun Aleksi Laakso löi siniviivalta kauden ensimmäisen maalinsa JYPin verkkoon.

Kerhon tasoitusmaalista vierasjoukkue sai lisää virtaa, ja kolmannen erän lopussa molemmat joukkueet saivat vuorotellen paikkoja ratkaista peli.

— Peli oli tuloksellisesti tiukkaa koko ajan, hyvät maalivahdit molemmissa päissä. Loppujen lopuksi nälkäisempi ja parempi joukkue voitti tänään. HPK oli tänään parempi, JYP-luotsi antoi vielä kehut vastustajalle.

Jatkoajalle kuitenkin mentiin

Jatkoajalla resepti oli sama kuin koko ottelussa, kun joukkueet loivat maalipaikkoja ja maalivahdit tekivät parhaansa. Lopulta HPK:n Marek Viedensky surffaili kentän läpi ja löi kiekon alakulmaan. Vauhdikas kiekkoilta oli saatu päätökseen.

— Olen todella tyytyväinen kokonaisvaltaiseen pelaamiseemme. Loimme hyvän määrän maalipaikkoja ja puolustimme hyvin tänään. Tasainen ottelu ja pienet marginaalit ratkaisivat, oltiin ehkä juuri tuon verran parempi joukkue tänään. Matka jatkuu, HPK:n Pasi Arvonen kertoi pelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle