Jukurit viimeistelyn verran parempi Hämeenlinnassa

LIIGA, MESTIS / Raportti
Kerho ei löytänyt riittävästi tilaa tehdä ratkaisuja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Turnaus Hämeenlinnassa sai arvoisensa lopun, kun voittoisat joukkueet kohtasivat viimeisessä pelissä. Molemmat joukkueet lähtivät illan peliin hyvällä liikkeellä. Jukurit lopulta vei pidemmän korren pelikirjan lisäsivuilla.

Perjantai-illan ottelu lähti käyntiin HPK:n kovalla, mutta tehottomalla rynnistyksellä. Jukurit näytti jo ensi minuuttien aikana, ettei se myy nahkaansa halvalla hämeenlinnalaisyleisön edessä.

Varsinkin vierasjoukkueen Teemu Turunen oli useamman kerran hääräämässä vaarallisen näköisesti Kerhon maalin edessä. Kerhon joukkueesta Henri Auvinen oli näkyvässä roolissa laidoissa ja maalin edessä.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin, kun HPK:n ykköskentällinen haparoi hyökkäykseen lähdössä ja vierasjoukkueen Joonas Sammalmaa pääsi tuulettamaan illan avausosumaa. Jukurit pääsi uudelleen juhlimaan, kun Oula Palve löi kiekon siniviivalta verkon perälle.

Maali näytti helpolta, mutta Kristian Järvinen oli tilanteessa melkoisessa maskissa HPK:n maalilla.

Jukurit pystyivät tehokkaalla viisikkokarvauksella katkaisemaan Kerhon hyökkäykset. Monesti hyökkäyksen pysäyttäminen tarkoitti myös vaarallista vastahyökkäystä.

Tilanteita oli myös jukurimaalilla, mutta kiekot jäivät puolustajiin, patjoihin tai hyvin pelanneen Juhana Ahon hanskaan. Myös ohi menneitä laukauksia laskettiin paljon.

HPK mukaan peliin toisessa erässä

Toisessa erässä peli tasoittui sen verran, että peliaikaa vietettiin tasaisemmin molemmissa päädyissä. Lopulta HPK saikin pienen palkinnon kovalle työlleen.

Eetu-Ville Arkiomaa pääsi Joonas Lehtivuoren syötöstä kokeilemaan maalintekoa näyttävän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi. Juhani Jasu löi lopulta sisään patjoista kimmonneen kiekon.

Jukurit lähti taas karkumatkalle ylivoimalla. Markus Haapasen jäähyn myötä Jukurit pääsi pyörittämään peliä ylivoimalla, jonka aikana Teemu Henritius luisteli rohkeasti maalin eteen ja sijoitti kiekon yläkulmaan.

Ottelun lopussa Jukurit pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa viidellä kolmea vastaan, mutta tulos ei ollut joukkueen kannalta toivottu. Joukkueiden liikkeessä ei suurta eroa ollut, mutta viimeistelyssä sen sijaan oli.

Peli oli siistiä ja taklauksia jaettiin tasaiseen tahtiin. Eniten asiaa toisilleen oli Jukureiden Eljas Suoknuutilla ja HPK:n Petteri Nikkilällä, jotka seurustelivat illan aikana useampaan kertaan. Muuten perjantai meni tuttuun tapaan leppoisen paritanssin haussa, saatille ei kuitenkaan päästy.

» Lähetä palautetta toimitukselle