Jokerit nujersi Kerhon: ”Kovalla kädellä Jokerit rankaisi virheistämme”

Kerholla oli myös hyviä maalipaikkoja ottelussa, mutta Jokerit puolusti vahvasti maalinsa edustalla.
HPK ja Jokerit iskivät perjantaina Rinkelinmäellä yhteen. Ottelusta voiton kahmasi nimiinsä Helsingin Jokerit tuloksella 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

Jokerit ratkaisi voittonsa tehokkuutensa ansiosta. Jokerit käytti sille siunaantuneet maalipaikat paremmin edukseen kuin mitä HPK omansa. Pelin lopputulos merkittiin Jokereiden eduksi maalein 4-1.

Pelin kolmanteen erään edettiin vielä melko tasaisista numeroista, Jokerit johti peliä päätöserään lähdettäessä vain numeroin 2-1. Kolmannessa erässä peli sitten retkahti Jokereiden hyväksi, helsinkiläiset latoivat ottelun päätöserässä kaksi maalia ja voittivat kamppailun maalein 4-1.

- Kovalla kädellä Jokerit rankaisi virheistämme. Niistä virheistä, joita teimme puolustuspäässämme. Meillä oli omat paikkamme ,mutta emme käyttäneet niitä hyödyksi. Kaverit käyttivät, kommentoi ottelua HPK-luotsi Pasi Arvonen.

Jokerit käytti paikkansa paremmin hyödyksi kuin HPK

Peli ratkesi Jokereiden eduksi ennen kaikkea sen vuoksi, että helsinkiläiset käyttivät omat maaipaikkansa hyödyksi, HPK ei. Tätä mieltä olivat myös Kerhon laitahyökkääjä Teemu Rinkinen ja Jokereiden ykkösketjua johtava sentteri Riku Hahl.

- Paikkoja oli meilläkin tehdä tarvittavat maalit, mutta emme tehneet. Kaverit rokottivat hyvällä prosentilla. Hävisimme siinä, Rinkinen sanoi.

- Tiukkana tuo pysyi pitkään, mutta nyt se kääntyi meille näin. Saimme varmaan paremmin paikkamme käytettyä hyödyksi kuin vastustaja, totesi puolestaan Hahl.

Jokereiden hyökkäyspelaaminen oli tehokasta. Kovin dominoivaa Jokereiden hyökkäyspelaaminen ei ollut eikä narripaidoilla ollut pelin aikana kovin montaa laadukasta maalintekopaikkaa, mutta Jokerit hyödynsivät harvat paikkansa kovalla prosentilla.

- Se (hyökkäyspelaaminen) oli tehokasta. Emme odottaneetkaan, että tulemme tänne dominoimaan. Kerho on hyvä kotijoukkue, hallitsi ja olimme jyrän alla, kommentoi Jokereiden keskushyökkääjä Hahl.

"Nagy on loistava pelaaja"

Vielä kolmanteen erään lähdettäessä Kerhokin oli pelissä hyvin mukana. Jokerit johti peliä toisen erän jälkeen vain yhdellä maalilla. Kamppailun päätöserässä Jokerit sitten sinetöi voittonsa lopullisesti tekemällä kaksi maalia.

Ensin kolmannen erän puolivälin jälkeen Ladislav Nagy iski Riku Hahlin syötöstä Jokerit 3-1- johtoon ja tämä vaikutti hiukan katkaisseen HPK:n selkärankaa. Lopullisen niitin Kerhon arkkuun naulasi Jokereiden puolustaja Jere Karalahti, joka ottelun lopussa pisti kiekon tyhjänä ammottaneeseen HPK-rysään.

Jokereiden kolmannen maalin tehnyt Nagy keräsi Hahlin kehut. HPK:ta vastaan Hahl ja Nagy muodostivat helsinkiläisten ykkösketjun yhdessä Antti Tyrväisen kanssa.

Nagy on jo kuudessa edellisessä Jokereiden pelissä yltänyt tehopisteille. Yhteensä näissä kuudessa ottelussa ulkomaalaishyökkääjä on ladannut tililleen pisteet 2+5. Hyökkäyspään taitojen lisäksi Nagy on etevä myös puolustuspäässä.

- Nagy on loistava pelaaja. Moni ei sitä näekään, mutta se pelaa hyvin myös puolustussuuntaan. Tekee pieniä juttuja ja sen kanssa on helppo pelata, Hahl kuvaili Nagya.

Rinkinen kunnostautui Kerhon tuhlaajapoikana

Pelin tilastoihin merkittiin Nagyn lisäksi myös harvinaisempia onnistujia. HPK:n ainoan maalin viimeisteli puolustaja Lauri Kärmeniemi, joka samalla avasi kauden maalitilinsä ja Jokereiden ensimmäisen osuman iski puolustaja Oskari Manninen.

Maali oli Manniselle liigauran toinen osuma.

Jokerit voitti kamppailun luvuin 4-1. Helsinkiläisten kolmea ensimmäistä maalia edelsi Kerhon oman pään virhe. Yhtenä syynä hämeenlinnalaisten häviöön voikin pitää heikkoa puolustuspelaamista.

Toisena syynä Kerhon tappioon Jokereille voi pitää tehotonta hyökkäyspelaamista. Hämeenlinnalaisillakin olisi ollut mahdollisuus useampaankin maaliin kuin vain yhteen, mutta HPK ei saanut paikoistaan kiekkoa sisään Jokereiden häkkiin.

Kerhon pahin tuhlaajapoika oli hyökkääjä Teemu Rinkinen, joka tuhlasi peräti kolme hyvää viimeistelypaikkaa.

- Kyllä se miestä syö. Kolme sellaista paikkaa oli, joista olisi pitänyt kaikista tehdä, mutta nyt en saanut yhdestäkään sisään. Kyllä se harmittaa, Rinkinen valitteli.