HPK päihitti Ilveksen – Juha Koivisto ratkaisi Kerhon voiton aivan jatkoajan lopussa

LIIGA / Raportti
Juha Koivisto ratkaisi perjantaina Kerholle voiton jatkoaikamaalillaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa nähtiin perjantaina pitkästä aikaa viihdyttävä jääkiekko-ottelu. Kamppailussa kohtasivat HPK ja Ilves, kaksikosta etevämpi oli Pallokerho.

HPK päihitti vastustajajoukkueensa Ilveksen varsin tyypillisen syyn vuoksi, Pallokerho heilutti maaliverkkoa useammin kuin tamperelaiset. Tosin, Kerho kaatoi Ilveksen varsin täpärästi, vain yhden maalin erolla. HPK viimeisteli perjantain ottelussa kolme maalia ja Ilves kaksi maalia.

Kerho ratkaisi voittonsa vasta pelin jatkoajalla. Jatkoaikaa oli pelaamatta enää vain kaksi sekuntia kun HPK:n Juha Koivisto pääsi viimeistelemään oranssipaitaisten kolmannen maalin ja ratkaisemaan voiton Kerholle.

Pelikello osoitti aikaa 64.58, kun Koivisto pamautti HPK:lle voiton ratkaisseen jatkoaikaosuman, ja jäähallin tulostaululle merkittiin loppulukemat 3-2 Kerhon eduksi.

"Hyvää lätkää kaiken kaikkiaan"

Koiviston viimeistelemää jatkoaikamaalia edelsi Ilveksen kesy pelaaminen. Hetkeä aiemmin oli Ilves nimittäin aloittanut vaisusti oman hyökkäyspään aloituksensa ja Kerho pääsi tämän seurauksena nostattamaan läpiajohyökkäyksen.

Tuon hyökkäyksen päätteeksi Koivisto ujutti Kerholle voiton sinetöineen jatkoaikamaalinsa, Otto Paajasen tarjoillessa maaliin esityön.

Ilveksen päävalmentajaa Tuomas Tuokkolaa jäi hieman kaivelemaan HPK:n jatkoaikamaali. Edelsihän sitä tamperelaisten vaisu pelaaminen hyökkäyspään aloituksessaan ja heikko puolustuspelaaminen.

- Valehtelisinhan mä jos mä sanoisin, ettei se harmittaisi. Totta kai tuollainen lapsus harmittaa. Yksi pieni lapsus ja sen vuoksi me menetimme pisteen, Tuokkola harmitteli.

Pelin kulku oli varsin kaksipiippuinen tamperelaisittain. Jatkoaikatappio herätti harmitusta Ilves-leirissä, mutta toisaalta tamperelaiset saivat olla mielissään siitä, että saivat raavittua pelistä itselleen edes sen yhden pisteen.

Tamperelaiset kun pääsivät ottelussa tasoihin juuri ja juuri. Ilves onnistui tasoittamaan ottelun vasta ajassa 59.38. HPK-pelaajat hiukan tunaroivatkin oman maalinsa edustalla ja tamperelaisten hyökkääjä Turo Asplund pääsi tuikkaamaan ottelulukemat 2-2:een.

- Hyvää lätkää kaiken kaikkiaan. Hienoa, että pääsimme tasoihin, iloitsi Ilves-puolustaja Atte Pentikäinen.

Pelissä oli taistelua, repimistä ja raastamista

HPK:n ja Ilveksen perjantainen kohtaaminen lukeutui Liigan tammikuun tasaukseen. HPK ja Ilves kohtaavat toisensa tammikuun tasauksessa kaksi kertaa, ensin joukkueet ottivat perjantaina yhteen Hämeenlinnassa ja heti lauantaina Kerho ja Ilves mittelevät uusintaottelun Tampereella.

HPK:n ja Ilveksen tammikuun tasauksen ensimmäisessä pelissä etevämpi joukkue oli Kerho, joka pisti tamperelaiset nurin maalein 3-2.

Perjantaina Rinkelinmäellä nähtiin pitkästä aikaa hyvätasoinen jääkiekkopeli.

- Mahtava kiekkoilta, ihan pirun mahtava kiekkoilta. Ottaen huomioon sen, mikä oli pelin tunnetaso ja pelin luonne. Peli kokonaisuutena, oli hieno ilta, kehui ottelua Ilves-käskyttäjä Tuokkola.

- Pitkästä aikaa kunnon peliä. Taistelua, repimistä ja raastamista. Tunnetta oli molemmilla joukkueilla. Kovaa taistelua molemmilta joukkueilta, ylisti myös HPK:n ykkösvalmentaja Pasi Arvonen.

HPK:n ja Ilveksen välinen kamppailu oli varsin viihdyttävää katseltavaa. Molempien joukkueiden tunnetasoon varmasti vaikutti se asia, että joukkueet tappelevat samoista sijoituksista Liigan sarjataulukossa.

Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä ja HPK yhdentenätoista, joukkueiden välinen piste-ero on nyt kuusi pistettä.

Ilves-puolustaja Pentikäinen kehui vastustajajoukkuetta HPK:ta hyväksi vastukseksi. Ottelussa Pentikäinen puolestaan viihtyi.

- On kiva pelata, kun tunnetaso on ylhäällä ja panokset ovat melko kovat. Kivoja pelejä pelata, kun tietää että saa mustelmia ja antaa mustelmia. Ja jokainen maali ja jokainen vaihto on aina tärkeitä, Pentikäinen kommentoi.

- HPK oli sellainen vastus, kun ajattelimme sen olevankin. Tuli alkuun todella kovaa ja puolusti tiiviisti.

Tuomas Vänttistä jäi sapettamaan

Kaikki ei peliin kuitenkaan olleet tyytyväisiä. Soraäänen antaja löytyi yllättäen voittajajoukkueen HPK:n leiristä.

Kerhon hyökkääjä Tuomas Vänttinen ei ollut joukkueensa esitykseen tyytyväinen, hyökkääjää jäi sapettamaan se, että Kerho onnistui aivan ottelun lopussa hukkaamaan 2-1- johtonsa ja menettämään sen johdosta Ilvekselle yhden pisteen.

Ilves tasoitti pelin 2-2:een ajassa 59.38. Ilveksen tasoitusmaalia edelsi HPK:n lepsu pelaaminen omassa puolustuspäässä. Kerho pelasi muutenkin kolmannen erän lopussa heikosti.

- Tuntuu, että hävisimme yhden pisteen. Kyllä meidän pitää pystyä rohkeammin pelaamaan tuo loppu, Vänttinen kirosi.

- Kyllä meidän pitää pystyä pelaamaan jääkiekkoa ja eikä vain toivomaan ja roiskimaan kiekkoa. Tuntuu enemmän tai vähemmän, että hävisimme pisteen. Kyllä vähän harmittaa.

- En varmasti ole tyytyväinen. Vituttaa niin paljon, että heikottaa. Se jäi eniten vituttamaan, että Tampereelle meni yksi piste. Ja me saimme vain yhden pisteen heitä kiinni, se tässä nyt eniten jäi sylettämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle