HPK kukisti Ilveksen: ”Olimme parempia kuin pitkään aikaan”

LIIGA / Raportti
Kerholla kulki hyvin Ilvestä vastaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
HPK aloitti marraskuun maaottelutauon jälkeisen ajan voitolla. Kerho kukisti tiistaina Tampereen Ilveksen maalein 3-0 (1-0, 2-0, 0-0).

Ennen maaottelutaukoa HPK paini isojen ongelmien kanssa. Maaottelutauko tulikin hämeenlinnalaisille hyvään saumaan, sillä sen aikana Kerho pääsi harjoittelemaan kovasti. Luja treeni tuotti heti myös tulosta.

Pallokerho palasi voittojen tielle heti maaottelutauon jälkeisessä ensimmäisessä pelissä. Oranssipaidat kukistivat tiistaina Ilveksen.

- Kyllä me olimme parempia kuin pitkään aikaan. Pelissä näkyi selkeästi se, että treenasimme tosi hyvin viime viikon, Kerhon laitahyökkääjä Jesse Saarinen kuvaili koitosta.

Saarista miellytti etenkin Kerhon työmoraali Ilvestä vastaan.

- Työmoraalimme on ollut muutamassa aiemmassa pelissä luokatonta. Toivottavasti tämä oli askel uuteen suuntaan, laituri totesi.

Pallokerhon työmoraalia kehaisi myös joukkueen ykkösluotsi Pasi Arvonen. HPK treenasi koko viime viikon lujalla asenteella ja se tuotti tulosta.

- Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Erittäin hyvä harjoitusviikko takana, Arvonen suitsutti.

- Ennen kaikkea työilmeeseen ja työmoraaliin olen erittäin tyytyväinen.

Hyvä työmoraali helpotti Kerhon hyökkäyspelaamista

Osa-alue, jossa HPK ennen kaikkea petrasi oli hyökkäyspelaaminen. Maalinteko oli Kerholla kangerrellut edellisissä otteluissa, sillä oranssipaidat eivät viidessä edellisessä pelissään olleet saaneet aikaiseksi kuin yhteensä vain neljä maalia.

Nyt Pallokerho onnistui vihdoin kunnolla heiluttamaan maaliverkkoja ja ohitti Ilves-vahti Ville Kolppasen kolmesti.

Saarisen mielestä iso syy onnistuneeseen hyökkäyspelaamiseen oli HPK:n hyvä työmoraali.

- Kun työmoraalimme on tuollainen, niin saamme paikkoja ja emme joudu niin paljoa puolustamaan. Pääsemme hyökkäämäänkin tuoreena. Se tekee hyvää koko pelille, Saarinen kommentoi.

Toinen syy Kerhon hyvään hyökkäyspeliin oli onnistunut puolustuspelaaminen. Saarisen mukaan HPK:n puolustajat tukivat hyvin hyökkäyksiä jakamalla mainioita avaussyöttöjä.

- Meidän pakit pelasi aggressiivisesti ja sen jälkeen pystyimme kiekollakin pelaamaan.

- Kun pakit olivat ensin tehneet hyvin puolustushommat, niin sen jälkeen ne antoivat hyvin syöttöjä ja pystyimme pelaamaan kiekollisena. Sitä kautta se auttoi meidän hyökkääjiemme pelaamista, Saarinen tulkitsi.

Saarinen kertoi myös kolmen tehdyn maalin helpottaneen viimeistelynsä kanssa tuskaillutta Kerhoa. Lisäksi hyökkääjä toivoi onnistumisten antavan oranssipaidoille lisää rentoutta.

- Toivottavasti sieltä tulee sitä rentoutta. Kun useampi kaveri saa onnistumisia niin sitä kautta se (luottamus) vyöryy koko joukkueelle. Rentoutta lisää, niin kyllä se siitä, Saarinen aprikoi.

Kerholla tehohetki kakkoserässä

HPK heilutti maaliverkkoa etenkin kakkoserässä. Tuossa erässä Kerho latoi kaksi maalia ja karkasi 3-0- johtoasemaan.

Kummatkin kakkoserän kaksi maaliaan HPK latoi ylivoimilla ja osumilla oli eroa vain 42 sekuntia. Ensin ajassa 35.15 osui Borna Rendulic ja sitten ajassa 35.47 iski Ville Viitaluoma.

HPK pääsi keskimmäisessä erässä jauhamaan kahteen otteeseen kahden miehen ylivoimaakin, mutta näitä mahdollisuuksiaan Kerho ei onnistunut hyödyntämään. Toinen kahden miehen ylivoimista HPK:lle tarjoutui, kun ensin Tommi Kivistö sai kaksi minuuttisen ja sitten hetkeä myöhemmin puolustaja Simon Gysbers ajettiin ulos huitomisen vuoksi.

Kahden miehen ylivoimiaan Kerho ei hyödyntänyt, mutta heti kun Kivistön rangaistus oli päättynyt alkoi tapahtumaan. Gysbersin viiden minuutin jäähy jatkoi pyörimistään ja sen aikana hämeenlinnalaiset pistivät kiekon kahdesti Ilves-maaliin.

- Toisessa erässä fokuksemme ei ihan ollut pelissä ja teimme huonoja ratkaisuja. Pelasimme hyvin viisi vastaan kolme- alivoimat ja tapoimme ne pois, mutta sitten vähän lipsautimme siinä viisi vastaan neljä- ylivoimalla. Ja sitten numerot olivat 3-0, kuvaili kakkoserän tapahtumia Ilves-luotsi Tuomas Tuokkola.

Ilveksellä ei ole helppoa

Yllättävän pirteästi kautensa aloittaneella Ilveksellä on alkanut kone yskimään. Ilves koki tiistaina toisen peräkkäisen häviönsä ja edellisestä seitsemästä ottelustaan tamperelaiset ovat kyenneet voittamaan ainoastaan yhden kamppailun.

- Nyt meillä ei ole helppoa. Se on fakta ja se kuuluu tähän lajiin. Nyt meitä koetellaan ja punnitaan sitä, mikä meidän suhtautumisemme tähän tilanteeseemme on ja mikä meidän suuntamme on, Tuokkola kommentoi.

- Fakta on nyt se, että emme ole pelillisesti sillä tasolla, jolla me saimme voittoja. Meillä on tilanne se, että menemme huomen aamulla hallille, teemme töitä ja sitten olemme pelillisesti sillä tasolla, että meillä on taas mahdollisuus voittaa pelejä.

Kerholla puolestaan valo alkoi vihdoin pilkahtelemaan pimeässä tunnelissa. HPK lähti maaottelutauolle isoista vaikeuksista, mutta tauon aikana joukkue harjoitteli tehokkaasti ja se tuotti tulosta ainakin Ilvestä vastaan.

Maaottelutauon jälkeinen aika alkoi hämeenlinnalaisille voitolla. Saarinen uskoo, että tästä voitosta alkaa Kerholla uusi suunta peleilleen.

- Tästä se lähtee, päivittäistä työtä se vain vaatii. Nyt olemme hyvällä tiellä takaisin ja nyt pitää vain pystyä pitämään tämä, Saarinen iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle