HPK kesytti irti päässeen pedon

LIIGA / Raportti
Juhani Jasu tasoitti ottelun viime minuuteilla.
Kuva © C More
HPK:n ja Ilveksen välinen jääkiekko-ottelu oli kuin B-luokan Steven Seagal-elokuva. Juoni ei ollut kummoinen, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Ilves oli jo kadota maisemaan, mutta HPK sai otteluun uuden vaihteen päälle.

Molemmat joukkueet saatiin hyvin lämmitettyä ottelun alussa, kun ylivoimaa päästiin pyörittämään molemmissa päissä.

Vauhtia kyllä nähtiinkin, mutta sekava peli ei tarjonnut kuin ajoittain näyttäviä suorituksia. Molempien joukkueiden peli oli täynnä pitkiä kiekkoja ja epätarkkoja syöttöjä.

Yleisö sai kuitenkin nauttia kovista taklauksista, ja sekavan pelin mukanaan tuomista yllättävistä maalintekotilanteista.

Ensimmäisen erän vaarallisin tilanne nähtiin, kun Ilveksen Eemeli Suomi kaivoi kiekkoa laidan vierestä ja Petteri Nikkilä taklasi selän puolelta. Hetken happea kerättyään Suomi nousi jään pinnasta ja Nikkilä passitettiin jäähylle laitataklauksesta.

− Se siinä jotenkin kääntyi ja sitten se lensi sinne, oli Nikkilän oma näkemys tilanteesta

Nikkilällä oli läpi ottelun luistin kunnossa ja laukaustenkin eteen puolustaja heittäytyi uhrautuvasti. Jotain Nikkilän taklauksista kertoo sekin, että useampi vastapuolen pelaaja väläytteli jarruvaloja, kun taklaus näytti tulevan kohti.

Ilves aloitti maalinteon, kun Patrick Hollandin jäähyn alussa Blake Kessel löi kiekon maaliin siniviivalta maskin takaa.

− Ilves antoi hyvän paineen, eikä välillä meinattu millään päästä omista pois. Saatiin hyvä nousu ja loppuun pari maalia, Nikkilä kertaili tilanteita.

HPK:n Santeri Vuotilla oli kotijoukkueen paras paikka tasoittaa ottelu, kun edessä oli puolityhjä maali. Jostain syystä kiekko onnistui kuitenkin pomppimaan tolpan väärältä puolelta ohi.

Toisen erän puolivälissä joukkueet näyttivät polttavan loputkin pelikirjan sivut.

Maalirikas kolmas erä

Ilves pääsi kolmannen erän alussa karkaamaan jo kahden maalin johtoon Eero Savilahden maalilla, kun HPK:n Vojtech Polak syötti kesken hyökkäykseen lähdön Martti Järventielle ja Ilves pääsi kiekkoon kiinni.

− Järventien kanssa on mukava pelata, kun hänellä on paljon pelejä takana. Toinen maali oli vähän erikoinen. Polak antoi syötön Maralle ja siinä oli vastustaja ihan vieressä. Olisi vaan antanut kiekon minulle, olisin hoitanut homman, Nikkilä virnisteli.

HPK:n kavennus tuli maalivahti Jere Myllyniemen hyvän avauksen jälkeen. Nopea hyökkäys päättyi Henri Auvisen napauttamaan maaliin.

HPK:n loppukiri palkittiin, kun Juhani Jasu tasoitti pelin joukkueen pelatessa ilman maalivahtia viimeisen erän loppuminuuteilla.

Kaksi pistettä jäi lopulta Hämeenlinnaan voittomaalikilpailun päätteeksi.

− Kyllä minua vähän harmittaa se toisen päätuomarin toiminta kolmannen erän lopussa. Pelin kovuuteen ja kamppailuun nähden annettiin aika heppoinen jäähy. Väitän, että löydän helposti 15 vastaavaa rikettä pelin sisältä mistä ei tuomittu rangaistusta, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola analysoi peliä valmentajahaastattelussa.

− Muuten oli todella hyvä jääkiekkopeli ja me pelasimme tänään äärettömän hyvän ottelun. Molemmat joukkueet ottivat tilan pois hyvin. Toisessa erässä rytmitimme peliä ja HPK puolusti erittäin sitkeästi. Kolmannessa erässä HPK:lta yksi kääntö ja kiekko oli meidän maalissa, Tuokkola jatkoi.

− Lähdettiin hakemaan kaksivaiheisuutta pelaamiseen ja taisteltiin hyvin tänään molemmissa päissä. Lähdettiin riistoista nopeasti ylöspäin ja onnistuttiin. Todella tärkeä ottelu joukkueelle, koska olemme pelanneet hyviä pelejä, muttei olla saatu palkintoa niistä. Tolpat kolisi aika monta kertaa jatkoajalla, mutta pääasia että saatiin voitto, HPK-luotsi Pasi Arvonen kertoili tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo