HPK ei luovuta – lauantaina tuli jo kolmas peräkkäinen voitto

LIIGA / Raportti
HPK pisti lauantaina Ilveksen nurin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK taistelee vielä pääsystä pudotuspeleihin. Lauantaina Kerho nappasi tärkeän voiton Ilveksestä.

Voiko se sittenkin olla vielä mahdollista? Pudotuspelipaikan piti karata HPK:lta jo ulottumattomiin, mutta tällä viikolla pieni toivon kipinä kuitenkin vielä syttyi.

Hämeenlinnalaiset voittivat kaikki tällä viikolla pelaamaansa kolme peliään ja ilmoittautuivat sittenkin vielä mukaan taistoon pudotuspelipaikoista.

HPK on tällä hetkellä Liigassa yhdentenätoista ja Kerholla on eroa Liigan kymmenenteen Pelicansiin yhdeksän pistettä. HPK:lla on vielä pieni sauma yltää kevään pudotuspelikarkeloihin, mutta tuo sauma on melko hatara.

- Eihän se enää meidän omissa käsissämme ole (pudotuspelipaikka), mutta teemme parhaamme, HPK:n keskushyökkääjä Antti Kerälä kommentoi.

- Peli kerrallaan menemme. Joka peliä lähdemme voittamaan ja katsomme kuinka käy.

Kerhon taisteluilme ollut kohdillaan

Lauantaina HPK otti voiton, oranssipaidat nujersivat kotikentällään Tampereen Ilveksen maalein 4-2. Ilves-voitto oli hämeenlinnalaisille jo kolmas peräkkäinen voitto. HPK pelasi tällä viikolla kolme ottelua ja voitti nuo kaikki pelaamansa pelit.

Voittoputkensa myötä Kerholle on avautunut vielä pieni mahdollisuus yltää kevään pudotuspeleihin. Mahdollisuus on pieni, mutta tosissaan HPK ainakin yrittää vielä taistella. Periksi ei anneta.

Lauantaina Kerho kaatoi Ilveksen ja tuossa pelissä joukkueen taisteluilme oli erittäin hyvä. HPK on taistellut hyvin myös tämän viikon aiemmissa otteluissaan.

- Edellisissä peleissä taisteluilmeemme on ollut kohdillaan. Kaikki on antanut kaikkensa ja siten pelimme on ollut hyvän näköistä, Kerälä sanoo.

HPK:n asennetta kehui myös joukkueen ykkösluotsi Pasi Arvonen.

- Hyvä taisteluilme löytyi. Olen tyytyväinen puolustuspelaamiseemme, siellä oli uhrautuvaa pelaamista ja hyvää taistelua. Hyvät pisteet, Arvonen kommentoi.

- Olen tosi tyytyväinen joukkueen työilmeeseen.

Ilveksen ilme oli vaisu

Kiitettävä työilme oli Kerhon keskushyökkääjän Kerälän mukaan myös yksi syy Ilveksen voittamiseenkin.

- Joo ja sitten tietynlainen rentous. Ei ollut sellaista väkinäistä pelaamista. Teimme luovia ratkaisuja ja niistä tuli maalipaikkoja, Kerälä kertoi.

Pelissä korostui HPK:n hyvä taistelu-ilme, mutta millainen se Kehon ja Ilveksen välinen kamppailu sitten muuten oli? Vauhdikas ja rikkonainen ainakin. Pelissä vihellettiin yhteensä peräti viisitoista kahden minuutin rangaistusta.

- Paljon jäähyjä, paljon erikoistilanteita. Molemmat joukkueet tuntuivat kääntävän peliä nopeasti ylöspäin. Oli hyökkäysvoittoista peliä, Kerälä kuvaili lauantain koitosta.

HPK pelasi lauantaina hyvän kamppailun, mutta samaa ei voi sanoa Tampereen Ilveksestä. Ilveksen esitys Kerhoa vastaan jäi valjuksi.

- Ei missään nimessä ollut meidän kauden parhaimpia pelejämme. Tästä meidän on otettava oppia ja mentävä eteenpäin, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

- Työmäärä peliä kohtaan oli puutteellinen. Meiltä oli välinpitämöntä pelaamista, maalipaikkamme jäivät vähiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle