HIFK ja Favorin liikaa Kerholle

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan Pallokerho ja Helsingin IFK tahkosivat tasoltaan vaihtelevan harjoitusottelun, jonka vierasjoukkue vei lopulta nimiinsä. Ottelu ratkesi päätöserässä räikeään tuomarivirheeseen.

HIFK oli ottelun alussa selvästi niskan päällä ja pyöritti ajoittain erittäin näyttävästi peliä Kerhon puolustusalueella. Kotijoukkueella oli vaikeuksia avata peliään ja hyökkäysalueelle selvittyään päästä maalintekopaikoille. Nollapelin torjunut Jan Lundell selvisi urakastaan lopulta helpolla.

Ottelun avausmaalin kymmenen minuutin pelin jälkeen juonitteli hyvällä pelipäällä ollut parivaljakko Kim Hirschovits - Markus Granlund. Granlund taisteli päädyssä kiekon itselleen ja tarjoili sen maalin edessä kärkkyneelle Hirschovitsille, joka malttoi kiepauttaa pelivälineen ohi ottelussa loistavasti torjuneen Mika Järvisen.


Kim Hirschovits runnoi väkisin maalille ja siirsi kiekon sisään.

Jos oli avauserä suhteellisen vauhdikas, niin toisessa erässä peli muuttui sekavaksi ja rikkonaiseksi. Molemmat joukkueet kuluttivat jäähypenkkejä, mutta useammasta kahden miehen ylivoimasta huolimatta maaliverkot eivät heiluneet kummassakaan päässä. Suoraviivaisemmalla viimeistelyllä varsinkin HIFK olisi latonut jo toisessa erässä ratkaisevat maalit, mutta kiekkoa siirreltiin aivan turhaan jo valmiiksi hyvistä tekopaikoista.

Järvinen torjui muutaman todella vaarallisen paikan ja etenkin Hirschovits tuhlaili maalin kulmalla jo tyhjänä ammottaneen verkon edessä. Kotijoukkueen paras paikka pelattiin Scott Barneylle, jonka kelpo ohjaus Niko Niemisen pysähtyi Lundellin kilpikäteen. HIFK menetti erässä puolustaja Mikko Jokelan, joka sai vertavuotavan haavan korvaansa Ossi-Petteri Grönholmin mailaniskusta, eikä enää palannut jäälle.

Favorin puuttui pelin kulkuun

Ottelun päätöserä oli kotijoukkueen vinkkelistä paras. Kerho sai luistimiin vauhtia ja sitä myöten painostusta vierasjoukkueen päätyyn. Takaa-ajo tyssäsi kuitenkin tylyllä tavalla hieman ennen erän puoltaväliä. Nuorempi Granlund ajoi röyhkeästi Kerhon maalille ja sai vauhdillaan myös maalin siirtymään. Kiekko lipui jo paikaltaan siirtyneen maalin sivuraudan alta maaliviivan yli ja päätuomari Timo Favorin näki osuman syntyneen. Rajustakin kotijoukkueen protestoinnista huolimatta tuomarin päätös piti ja HIFK siirtyi näin 2-0-johtoon. Tämän seurauksena Kerhon viimeinenkin ote herpaantui.


Markus Granlund survoi kiekon sisään paikaltaan pois olevan maalin sivuraudan alta.

Vierasjoukkue viimeisteli ottelun päätösluvut vajaa viisi minuuttia ennen loppusummeria. Eetu Pöysti katkaisi hyökkäysalueella rännikiekon ja löysi maalin edestä Hirschovitsin, joka pienen odotuksen jälkeen palautti kiekon takaisin tyhjän maalin eteen lipuneelle Pöystille. Järvinen joutui täysin voimattomana seuraamaan kun Pöysti lakaisi kiekon verkkoon.

Ottelun alussa tasoero joukkueiden välillä oli melkoinen. HIFKin kiekollinen osaaminen oli ylivoimaista ja European Trophyn myötä tulleiden tasokkaiden otteluiden tuoma varmuus näkyi. Kerho puolestaan sortui harhasyöttöihin ja ajoittain avauspeli oli todella vaikeaa. Vierasjoukkueen paremmuudesta huolimatta Kerho oli yritteliäs ja varsinkin alivoimalla kotijoukkue oli terävä parhaan pelaajansa Mika Järvisen johdolla.

Joukkueiden kokoonpanot

HPK:

Mika Järvinen

Janne Laakkonen–Arsi Piispanen–Marko Luomala

Marko Tuulola–Mathias Porseland

Niko Nieminen–Alex Leavitt–Scott Barney

Josh MacNevin–Jukka-Pekka Laamanen

Jaakko Turtiainen–Tuukka Pulliainen–Antti Roppo

Tuukka Mäkelä–Ossi-Petteri Grönholm

Teemu Rautiainen–Otto Paajanen–Robert Leino

HIFK:

Jan Lundell

Ville Peltonen–Mikael Granlund–Jerry Ahtola

Toni Söderholm–Mikko Jokela

Markus Granlund–Kim Hirschovits–Eero Somervuori

Markus Kankaanperä–Mikko Kurvinen

Miikka Tuomainen–Petteri Wirtanen–Turo Järvinen

Ilari Melart–Mikko Kousa

Robert Nyholm–Siim Liivik–Eetu Pöysti

Kristian Tuohilampi

» Lähetä palautetta toimitukselle