Bluesin karvaus liikaa HPK:lle - Tyly paketti vastassa

LIIGA / Raportti
Kotijoukkue ajettiin laitaan ja pysäytettiin siellä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tapahtumia riitti kun HPK sai vieraakseen Bluesin. HPK yritti kaventaa Bluesin ensimmäisen erän karkumatkaa, mutta pääosan näyttelijän roolin otti kuiten vierasjoukkue pelin kuluessa. Blues vei pisteet tylyllä pelillä ja tekemällä illan kaikki osumat.

Ottelun alku jo näytti, että joukkueet pystyvät antamaan yleisölle sen kaiken, mitä viihdyttävä ottelu pitää sisällään. Molemmat joukkueet tulivat illan otteluun taistelemaan pisteistä vauhdikkain ottein.

Taklauksia ei vältelty ja maalinedustilanteet päättyivät monesti pieneen painiin. Bluesin Roope Talaja esitti illan komeimman jäähän viennin, kun laittoi judo-ottein Patrick Hollandin painin päätteeksi jään pintaan.

Blues avasi myös illan maalihanat. HPK:n hyökkäykseen lähdössä Petteri Nikkilä jätti kiekon taakseen pakkiparille ja vieraat saivat katkaistua syötön. Roope Talaja löi tyhjästä yläkulmasta kiekon maaliin Siim Liivikin toimiessa syöttäjänä.

HPK sai myös kiekon maalin perukoille, mutta peli oli jo vihelletty poikki kun kiekko viipyi hetken Kaapo Kähkösen varusteissa.

Bluesin Samson Mahbod oli seuraavaksi lähimpänä onnistumista. HPK:n maalivahti Jere Myllyniemi torjui patjan kärjellä ensimmäisen yrityksen ja Mahbodin jatkoyritys lipui viivaa myöten maalin editse.

Jari Sailio teki illan komeimman taklauksen ja kohteena oli Santeri Saari. Avojäällä suoritettu taklaus osui sen verran terävästi, että Saari saatettiin jäältä ja pieni hetki putsattiin jäälle jääneitä jälkiä.

Blues jatkoi maalin tekoa ja Mahbod sai viimein palkinnon kovasta yrityksestä. Laukaus lähti alle nollakulmasta ja ohjautui HPK:n maaliin Myllyniemen varusteiden kautta.

Toiseen erään HPK pääsi ylivoimalla Bluesin kärsiessä rangaistusta ylimääräisistä pelaajista kentällä. Ylivoimaa ei kuitenkaan saatu pyörimään tarpeeksi laadukkaasti ja tulokseksi jäi ainoastaan videotarkastus tolppalaukauksesta.

Kotijoukkueen pelaajista kannattaa mainita ainakin kultaista kypärää päässään kantava Sakari Manninen. Tehopisteitä keskushyökkääjä ei onnistunut tekemään, mutta vauhti ja yritys oli hyvää ja antoi muulle joukkueelle esimerkkiä.

Blues karkasi lopulta saavuttamattomiin kolmannella osumallaan. Juuso Vainio teki illan upeimman suorituksen pujottelemalla koko kentän läpi, ja nostamalla kiekon lopulta Myllyniemen patjojen yli.

− Oltiin ensimmäisessä erässä terävämpiä. Toisessa erässä meinattiin sortua hieman vääränlaiseen pelaamiseen ja HPK pääsi haastamaan. Kolmas maali antoi meille hyvin ilmaa, mutta kuitenkin siitä tuli kova taistelu loppuun asti.

− Micke Saari pelasi ensimmäisen kerran isoja minuutteja ja Antti Suomela pelasi ensimmäisen pelinsä Liigassa, joten täytyy olla tyytyväinen illan suoritukseen. Kokonaisuudessaan pelattiin ihan tyly paketti, kommentoi illan peliä Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.

− Blues puolusti tänään hyvin keskustan pois, eikä päästy kunnolla haastamaan. Siellä oli äijäpakkeja tänään. Meillä on iso oppiminen edellisistä peleistä ja tarvitsisi pelata Bluesin lailla tylysti sekä vieraissa että kotona. Ei sen aina tarvitse olla viihdyttävän näköistä.

− Tänään tuli aivotärähdys ja kaksi meidän mittapuussa aika isoa palasta on poissa puolustuksesta. Tällä hetkellä mennään aika ohkaisella langalla ja se vaatii sataprosenttisen onnistumisen kaikilta, HPK:n Pasi Arvonen kertasi tapahtumia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo