Blues nappasi lisäpisteen Kerholta

LIIGA / Raportti
Maalivahdit tekivät minkä pystyivät.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK ja Blues tarjosi katsojille vauhdikkaan kiekkoillan. Tuomarien ratkaisut kuumensivat vuoroin katsojia ja pelaajia, tuomareihin kamppailu ei kuitenkaan ratkennut. Blues voitti lopulta voittomaalikilpailussa Kim Hirschovitsin maalilla.

Kerhon peli vyöryi vauhdikkaasti Bluesin alueelle, mutta ohjautui kaukalon nurkkiin. Silmiinpistävää pelissä oli lukuisat ohilaukaukset. HPK laukoi pelissä 62 kertaa, näistä vedoista 35 viuhui maalin ohi. Valmentaja Pasi Arvonen ei tästä kiitosta antanut.

— Kyllä me ihan hyvin pelataan ja luodaan paikkoja. En tiedä ihan kolmannen erän ohilaukauksia, mutta luokatonta oli. Tähtäimet täytyy aikalailla kohdistaa uudelleen, menee paljon tilanteita hukkaan, Arvonen sanoi.

Jesse Saarisen siniviivan luota lähetetty laukaus ohitti Blues-vahdin kuitenkin ensimmäisessä erässä. Kerhon karvauspeli aiheutti Bluesille ajoittain harmaita hiuksia, hyökkäysalueelle päästyään maalipaikkoja Blues sai kuitenkin luotua. Pistenikkari Kim Hirschovits löi kiekon Juuso Vainion luistimen kautta maaliin ja tasoitti ottelun.

Myös Vainiolla oli ottelussa hyviä maalipaikkoja, mutta kuten muullakin joukkueella ei tarkkuus riittänyt laittamaan kiekkoa tolppien väliin. Toisessa erässä mies hassutteli koko Blues-puolustuksen läpi, mutta maalivahti Jani Nieminen onnistui patjalla peittämään maalintekoyrityksen.

Bluesin Artem Iossafov sai yllättäen ratkaisupaikan, kun HPK vahti Joni Myllykoski laittoi purkukiekon maalin takaa. Kiekko kimposi luistimesta maalin eteen, mies ei kuitenkaan pystynyt laittamaan kiekkoa tyhjänä ammottavaan maaliin.

Seuraava maali nähtiin, kun Miro Aaltonen kurvasi laidasta maalin eteen ja ohitti Ossi-Petteri Grönholmin jalkakikalla ja tarjoili puolustajalle kahvit. Myllykosken kanssa kasvotusten päässyt laituri onnistui laittamaan kiekon maaliin.

Kerho tuli tasoihin Craig Schiran viivavedolla, mutta Blues karkasi jälleen maalin johtoon Ville Korhosen maalilla. Myllykoski torjui ensimmäiset kolme laukausta, mutta torjunnasta kimmonnut kiekko lopulta löysi tiensä maaliin.

Zach Hamill sai tasoituspaikan rangaistuslaukauksen muodossa, mutta ajautui lähelle maalivahtia ja Nieminen piti patjat yhdessä.

Kolmannen erän loppu oli Hämeenlinnan yleisölle tuttu, Marek Viedensky tasoitti kaksi minuuttia ennen loppua ja vei ottelun jatkoajalle.

Joonas Vihkolla oli sen verran ratkaisuista tuomareille asiaa, että sai keskustelusta käytöskympin ja poistui pukukoppiin. Jatkoajalla ei nähty ratkaisua, Bluesin Stefano Giliatin laukaus Myllykosken kypärään oli lähin mihin päästiin.

Kim Hirschovits lopulta ratkaisi Bluesille pelin voiton

— Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, toisessa erässä jäähyt vaivasivat, tietysti pitää olla tyytyväinen alivoimataisteluun. Kolmannen erän alku oli huono, HPK ei taivu sitten millään. Ne on tullut takaa monta kertaa ja siinä näkyy se usko tekemiseen. Jatkoajalla oli monta hyvää paikkaa ratkaista, mutta niissä ei onnistuttu. Lopulta kaksi pistettä ja niihin pitää olla tyytyväinen, ei ne tule helpolla, oli Bluesin Jyrki Ahon tiivistelmä pelistä.

—Tiedettiin että Blues taistelee alusta loppuun saakka, ja näin siinä kävi. En ole hirveän tyytyväinen tuohon pelaamiseen, siinä pakoillaan ratkaisupaikoissa, Kerhon Arvonen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle