HPK kampesi Ässät nurin - ”Voitto ei tullut todellakaan helpolla”

Nujakoiltakaan ei HPK:n ja Ässien välisessä pelissä säästytty.
HPK pisti keskiviikkona Ässät kumoon maalein 3-1. Ottelun ratkaisijaksi nousi Kerhon keskushyökkääjä Otto Paajanen.

Kerho kaatoi keskiviikkona Porin Ässät luvuin 3-1 (1-0, 0-1, 2-0), HPK:n voiton ratkaisijaksi nousi hämeenlinnalaisten nelosketjun sentteri Otto Paajanen.

Paajanen viimeisteli HPK:n toisen maalin pelin kolmannessa erässä ja pelikellon osoittaessa aikaa 49.42, Paajasen nakuttamasta maalista muodostui Kerhon ja Ässien välisen taiston voittomaali.

Paajanen ratkaisi onnistumisellaan voiton Pallokerholle, miltä ratkaisijan rooli sentterille maistui?

- Ihan kiva juttu. Satuin osumaan, siinä oli vähän tuuriakin mukana, Paajanen kommentoi ja kertoi mietteitään maalistaan.

Maalit olivat taas kortilla

HPK päihitti keskiviikkona Porin Ässät, voitto porilaisista ei irronnut helpolla. Eniten vaikeuksia Kerholla oli viimeistelynsä kanssa.

HPK onnistui porilaisia vastaan tekemään kolme maalia, mutta niistä kolmannenkin eli viimeisen pisti tyhjään Ässien häkkiin Kerhon laitahyökkääjä Jesse Saarinen.

Pallokerhon maalinteko tökki varsinkin ottelun avauserässä, jolloin HPK hallitsi mielin määrin peliä ja latoi ensimmäisen erän aikana porilaisten torjujalle Rasmus Rinteelle peräti 11 torjuntaa. Hienosta pyörittelystä huolimatta Kerho sai avauserässä aikaiseksi vain yhden ainoan maalin.

- Ei se voitto nyt helpolla tullut todellakaan, Paajanen sanoi.

- Maalit olivat taas kortilla. Me olisimme voineet tappaa sen pelin siinä, meillä oli ekassa erässä paljon paikkoja, meillä oli hyvä eka erä. Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja.

- Meillä nyt vaan on vähän vaikeuksia tuossa maalinteossa, tyytyi Paajanen vielä toteamaan.

HPK jaksoi pelata kärsivällisesti

Keskiviikkona Ässistä saalistettu voitto oli Pallokerholle arvokas, HPK on Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista ja käy kovaa taistelua pääsystä pudotuspeleihin. Ässät voittamalla Kerho onnistui parantamaan tuossa taistelussaan osakkeitaan.

Otto Paajanen, mikä oli voiton syy?

- Jaksoimme pelata kärsivällisesti ja jauhaa omaa juttuamme. Me olimme mielestäni parempi joukkue tänään, Paajanen vastasi.

Yksi iso syy HPK:n voittoon oli yksinkertaisesti myös se, että Pallokerho viimeisteli enemmän maaleja kuin Porin Ässät. HPK teki kolme maalia ja Ässät vain yhden.

Maalit olivat tiukassa Kerhon ja Ässien välisessä pelissä, yhteensä niitä syntyi keskiviikon ottelussa neljä kappaletta ja näistäkin neljännen tehtaili tyhjänä ammottaneeseen porilaismaaliin kamppailun lopussa Pallokerhon Jesse Saarinen.

Etenkin Ässillä oli ongelmia maalinteon kanssa, sillä patapaidat saivat Kerhoa vastaan tehdyksi vain yhden ainoan maalin.

Yhdellä tehdyllä osumalla ei yleensä jääkiekkopelejä voiteta, eikä voitettu keskiviikkonakaan. Miksei Ässät sitten saanut aikaiseksi useampaa häkkiä?

- Paikkoja saimme ihan hyvin, ei vain riittänyt, Ässien laitahyökkääjä Niklas Hagman totesi.

"Kaverit laittoi kiekot maaliin"

Kuinka sitten olisi riittänyt? Kuinka Ässät olisi saanut heiluteltua maaliverkkoa Kerhoa vastaan useammin kuin kerran?

- Varmaan ampumalla ja tekemällä niitä maaleja, Hagman vastasi.

- Kyllä mä uskon, että kaikki tietää, miten niitä maaleja tehdään. Se pitää vain enemmän päästä maalin eteen ja ampua kiekkoa sisään.

Kerhon voiton syyksi Hagman tokaisi yksinkertaisesti sen, että HPK oli tehokkaampi joukkue. Hagman antoi joukkueelleen moitteita myös Ässien surkeasta avauserästä, Kerho oli ensimmäisen erän aikana pelillisesti suvereeni.

- Kaverit laittoi kiekot maaliin. Tietysti ensimmäinenkin erämme oli ihan sysimusta, Hagman kommentoi.