Ässät voitti runsasmaalisen taiston

Ässät kaatoi torstaina harjoitusottelussa HPK:n.
HPK kohtasi torstaina harjoituspelissä hallitsevan Suomen mestarin Ässät. Ottelun voiton vei nimiinsä Ässät lukemin 6-3 (1-2, 3-1, 2-0).

Kamppailun avauserä käynnistyi värikkäästi. Ässien puolustaja Tapio Sammalkangas kolasi HPK-hyökkääjä Antti Aarnion jään pintaan, kun peliä oli veivattu vain kolmisen minuuttia.

Sammalkangas ajettiin kolttosensa jälkeen suihkuun, syynä päähän kohdistunut taklaus ja Aarnio talutettiin pukukoppiin iskun päähänsä saaneena.

Sammalkankaan saaman rangaistuksen myötä hämeenlinnalaiset pääsivät jauhamaan viiden minuutin ajan ylivoimaa, mutta oranssipaidat eivät onnistuneet hyödyntämään ylivoimamahdollisuuttaan. HPK, kun pelasi heikkoa ylivoimaa.

Ässät onnistui selviämään Sammalkankaan rangaistuksesta, mutta pitkää aikaa patapaidat eivät olleet Kerhoa vastaan tasavoimaisina, kun joukkue sortui jälleen jäähyilemään. Tällä kertaa oli Dragan Umicevicin vuoro mennä istumaan jäähykoppiin.

Tuomas Santavuori pisti maalihanat auki

Pallokerho pääsi jauhamaan taas ylivoimaa ja nyt oranssisikermä onnistui pistämään kiekon reppuun. HPK:n vei ottelun puolivälissä johtoon ylivoimaosumallaan Tuomas Santavuori, Santavuoren maalin syötti Craig Schira.

HPK johti peliä ensimmäisen erän puolivälin jälkeen luvuin 1-0. Hämeenlinnalaisjohto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, reilu minuutti Kerhon avaushäkin jälkeen Ässät nosti tasoihin Sami Mutanen.

Pelillisesti ottelun avauserä oli melko sekavaa kiekkoilua. Erän hallitsevampi osapuoli oli HPK, sillä kiekko oli suurimman osan erästä Ässien puolustuspäädyssä. Kerhon hallinta näkyi myös tulostaululla. Ihan avauserän viimeisellä sekunnilla hämeenlinnalaiset kiikutti 2-1- johtoon rannekudillaan Joonas Vihko. Ensimmäiselle erätauolle luikittiin näistä lukemista.

Tiimellyksen toisessakin erässä maaleja nakuteltiin iso määrä, yhteensä neljä kappaletta. Maaleista kolme teki vierailijajoukkue Ässät ja yhden HPK. Toisen erän jälkeen Ässät johti koitosta luvuin 4-3.

Kakkoserän kaikki neljä osumaa viimeisteltiin vasta erän loppupuoliskolla. Maalitehtailun aloitti Ässät, joka tasoitti pelinumerot 2-2:een, kun toista erää oli veivaamatta viitisen minuuttia. Lukemat tasoitti Niklas Hagman.

Kauaa ei peli tasanumeroissa edennyt, sillä vain noin minuutti Hagmanin onnistumisen jälkeen iski HPK-laituri Tuomas Vänttinen. Vänttinen vei hämeenlinnalaiset 3-2-johtoon Santavuoren syötöstä. Vänttisen maalin jälkeen nähtiin vielä kaksi porilaismaalia.

Ässät nosti ottelussa tasoihin ylivoimamaalilla Eero Elo ja 4-3-lukemin johtoon porilaisjoukkueen pisti Juho Lammikko. Ensimmäisen erän tavoin toisessakin erässä nähtiin maali aivan erän viimeisillä sekunneilla. Toista erää oli pyörittelemättä vain yhdeksäntoista sekuntia, kun Lammikko onnistui maalinteossa.

Ässät eteni kahden maalin johtoon kolmoserän alussa

Runsasmaalisen toisen erän vei nimiinsä Ässät maalein 3-1 ja kolmanteen erään lähdettäessä porilaiset johtivat harjoitusottelua maalein 4-3. Maalien lisäksi Ässät oli myös erän hallitsevampi osapuoli. HPK puolestaan pelasi vaisusti etenkin omassa kenttäpäädyssään ja sekin oli osasyy pariin Ässien osumaan.

Kakkoserä oli hieman myös vaisua kiekkoilua, kummallakaan joukkueella ei ollut parasta terää luistimissa.

Ottelun päätöserä alkoi vauhdikkaasti. Kummallakin joukkueella oli erän alkuminuuteilla hyvää liikettä ja pyöritystä hyökkäyspäissään. Ässät kykeni myös hyödyntämään pyörittelynsä.

Kolmoserää kun oli pelattu kolmisen minuuttia, oli Kerhon maaillla hässäkää ja tuo hässäkkä päättyi patapaitojen maaliin. Ässät karkasi kolmoserän alussa 5-3-johtoon Ville Ahlgrenin onnistuessa verkon heiluttelussa.

Ässien viidennen maalin jälkeen peli ei enää ihmeitä tarjonnut. Pelin kolmoserä oli porilaisosuman jälkeen tasaista, mutta melko mitäänsanomatonta puurtamista. Edes kahden maalin tappioasemassa ollut HPK ei onnistunut saamaan kovin kummoista takaa-ajoa aikaan kolmoserässä.

Aikalisänsä hämeenlinnalaisjengi käytti, kun erää oli veivaamatta reilu minuutti, mutta sekään ei auttanut.

Lopullisesti Kerhon pyristely päättyi, kun Ässät-hyökkääjä Sami Lähteenmäki pisti kiekon tyhjänä ammottaneeseen Kerhon maaliin. Peliä oli tällöin pelaamatta vajaa minuutti. Ässät korjasi harjoitustaiston nimiinsä maalein 6-3.