Ässät terävämpi sekavassa ottelussa - "Valot pimeni"

LIIGA / Raportti
Andreas Bernard oli täystyöllistetty HPK:n loppukirissä.
Kuva © C More
Ässät tuli Hämeenlinnaan taistelemaan väsyneenä ja varamiehisenä. HPK meni toistuvasti ottelussa johtoon ja Ässät tuli sitkeästi tasoihin. Ottelun vanhetessa voimasuhteet kuitenkin kääntyi.

Erikoistilanteiden sävyttämässä ensimmäisessä erässä HPK oli terävämmin laukova joukkue. Molemmat joukkueet ottivat yhden jäähyn ja onnistuivat myös ylivoimalla.

Erikoisin tilanne kuitenkin nähtiin, kun hallin jäälle odoteltiin valoja ennen erän puoltaväliä. Tästä tilanteesta eivät joukkueet saaneet tehopisteitä, mutta hallihenkilökunta sai ansaitsemansa taputukset.

HPK aloitti maalinteon Petteri Nikkilän ylivoimaosumalla, kun siniviivaveto muutti suuntaa Ässien maskimiehestä ja löysi tiensä maaliin.

Maskipelaajana maalitilanteessa ollut Waltteri Hopponen kommentoi maalia, mihin hänetkin hetkellisesti saatiin virheellisesti tehopisteille.

− Pelasin maskissa, mutta muuten ei ollut osuutta maalintekoon, kun ei kiekko minuun siinä osunut.

Ässien Valtteri Viljanen tasoitti ottelun myös ylivoimaosumalla. Ylivoimaa edelsi Peter LeBlancin kiekon menetys hyökkäysalueella, minkä seurauksena laitahyökkääjä sortui rikkeeseen taistellessaan kiekkoa takaisin.

Tasakentällisinkin onnistuttiin. HPK:n Hopponen löi alle nollakulmasta kiekon maaliin Ässät-vahti Andreas Bernardin varusteiden kautta.

Ensimmäisen maalinsa Liigassa tehnyt Hopponen otti kiekon luonnollisesti talteen.

− Toimitin siinä kiekkoa kulmasta maalille ja se sitten sattui menemään sisään, Hopponen kertasi.

Ässät teki kaksi seuraavaa maalia. Arttu Ruotsalainen pääsi maalin eteen ja nosti kiekon Eetu Laurikaisen patjan yli. Seuraavassa maalissa Mikael Saha luisteli maalille ja sijoitti kiekon verkkoon.

− Toinen erä oli meiltä todella huono ja annettiin vastustajalle paljon etumatkaa. Kyllä se vaan pitäisi saada pidettyä hyvä pelitempo koko 60-minuuttia, jos näitä pelejä meinataan voittaa, Hopponen kommentoi HPK:n synkkää toista erää.

Kolmas erä oli jälleen HPK:lta hyvä, ja tasoitusta joukkue jahtasi lopussa ilman maalivahtia. Ässät kuitenkin taisteli riittävästi ja vei pisteet Poriin.

− Kova oli loppukiri, muttei se taaskaan vaan riittänyt. Liiga on ollut paljon tasokkaampi kuin ne sarjat, joissa olen aikaisemmin pelannut, mutta pärjään kyllä tässä vauhdissa.

− Silloin kun tulee otteluruuhkaa ja joudutaan äijien putoillessa pelaamaan vajaalla, niin silloin pitää oppia pelaamaan niillä resursseilla mitä on. Nelosketjussa pelkkiä A-junnuja ja loppuun tuli iso jäähy, siinä oli lopputuloksen kannalta ne isoimmat tekijät. Ennen kaikkea meillä pysyi paketti hyvin kasassa ja pojat suoritti tehtävän onnistuneesti. Saatiin pisteet, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kiitteli joukkuettaan.

HPK:n valmennusjohdon Vesa Viitakoski oli antamassa kommentteja valmentajahaastattelussa.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää pelaamista. Toiseen erään jouduttiin muuttamaan kokoonpanoa, ja peli sekosi. Alaspäin pelattiin hitaasti ja siinä tuli paljon virheitä, jotka Ässät käytti hyväksi. Lopussa oli taas hyvät mahdollisuudet tasoitukseen, mutta ei saatu maalia aikaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo