Ässät tasoihin viime minuuteilla – Hamillin maalilla Kerholle lisäpiste

LIIGA / Raportti
Vauhdikas peli toi molemmille joukkueille pisteitä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK oli pirteämpi läpi ottelun. Viimeiset minuutit tuntuvat olevan joukkueelle tuskaa, kahden maalin johto suli taas lopussa. Ässäluotsi Rautakallio antoi vastustajalle ansaitut kehut.

HPK oli lähtenyt lauantai-illan peliin selkeästi pirteämmällä jalalla kuin vieraaksi saapunut Ässät. Vauhdikkaista tilanteista luotiin maalipaikkoja, ja jäähypenkkejäkin kulutettiin.

Ässien erikoistilannepelaaminen tökki ensimmäisessä erässä. Kerho kävi kärsimässä kaksi jäähyä, joiden aikana Ässät eivät saaneet ylivoimakuviota toimimaan. Kerhon alueelle pääsyssäkin oli tekemistä.

HPK:n ylivoima onnistui sen sijaan jo ensimmäisellä yrityksellä. Joonas Vihko syötti kentän poikki Petteri Nikkilälle joka laukoi suoraan syötöstä kiekon maaliin - myös Zach Hamill saalisti maalista syöttöpisteen.

Tasakentällisinkin Kerho onnistui. Jesse Saarinen sai kiekon Ässien alueella ja käytti hyväkseen annetun tilan. Saarinen luisteli ensin pelaajien välistä nokikkain Juuso Riksmanin kanssa ja sitten sijoitti kiekon verkon perille.

Ässät piristyi ottelun mittaan ja kolmannessa erässä se palkittiin. Ensin Kerhon aggressiivinen hyökkäykseen lähtö jätti Ässien pelaajia vapaaksi maalin eteen, Juha Kiilholma lopulta löi kiekon maaliin Juuse Saroksen torjuttua ensimmäiset vedot.

− Lähdettiin ylihyökkäämään ja vastustaja sai kahdella yhtä vastaan tilanteen maalin eteen. Kokenut kettu Kiilholma laittoi vähän poikkaria niskaan ja kahdella maalivahtia vastaan, maali kun maali, HPK-luotsi Pasi Arvonen arvioi kavennusmaalia.

Tästä Ässät sai lisää virtaa ja Kerhon peli sekosi sen verran, että Tuomas Huhtanen löi vielä Ässät tasoihin.

Jatkoajalla ei ratkaisua löydetty, lopulta Zach Hamill ratkaisi voittolaukauskilpailussa maalillaan Kerholle lisäpisteen.

Tunteet kuumina

Ässien Eero Elon laittaessa kiekon maalille saatiin jälkitilanteesta kiihkeimpien kesken hanskahippaa. Tilanteesta jäähyä väkivaltaisuudesta lähti kärsimään Ässiltä Sami Lähteenmäki ja Kerholta Ville Järveläinen.

Seuraavassa vaihdossa nujakoivat Jyri Marttinen ja Otto Paajanen. Paini oli kuitenkin sen verran rehti ettei jäähyjä vihelletty.

Antti Bruun laitettiin istunnolle kiinnipitämisestä, mutta tilanteessa kaatuneella Mike Heddenillä oli kuitenkin sen verran lennokkaat liikkeet, että tuomarit antoivat hänellekin jäähyn sukeltamisesta.

Muuten ottelu oli siistiä peliä, ja taklauksia jaettiin sopivasti puolin ja toisin.

Ässien valmentaja Pekka Rautakallio jakoi kehuja molemmille joukkueille.

— Onnittelut Kerholle hyvästä jääkiekko-ottelusta. Meidän pelaamisesta sen verran, että Juuso Riksmanille loistava peli ja piti meidät pelissä mukana. Viiden minuutin momentumin hyväksikäyttö, joka toi meille tänään pisteen. Muuta sanomista ei meidän pelaamisesta ole. Korostan vielä HPK:n erinomaista jääkiekkopelaamista. 

— Kaikenkaikkiaan hyvä peli, kolme pistettä hieman karttaa meitä. Helppoja virheitä loppuun, henkisellä puolella paniikki päällä. Jos Ässien tasoiselle joukkueelle antaa siimaa, niin kyllä ne tulevat sieltä päälle. Rankkarit on aina onnenkauppaa, tyytyväisiä ollaan kahteen pisteeseen, Arvonen kertoi vielä lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle