Selkärangan suoristanut HIFK kaatoi TPS:n jatkoajalla

Puustinen tuuletti tekemäänsä tasoitusmaalia tuttuun tyyliin
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
Helsingin illassa HIFK sai vieraakseen TPS:n. Runsasjäähyisessä kamppailussa nähtiin myös nyrkkeilyä. HIFK vei lopulta ottelun Corey Elkinsin jatkoaikamaalilla lukemin 3-2.

Pelin ensimmäiset minuutit mentiin kotijoukkueen komennossa. TPS sai kyllä rakenneltua ajoittain paikan tai pari, mutta yleiskuva oli selvä. HIFK-pakit pitivät TPS:n hyökkäysosaston kurissa painamalla miehet puhtaasti siniviivalla irti kiekosta.

Punanuttujen painostus kuivui kuitenkin kasaan, kun Corey Elkins komennettiin istumaan kaksiminuuttista kampituksesta. TPS hyödynsi erikoistilanteen. Maalin laukoi tulisesti HIFK-molari Ville Husson selän taakse Oskari Siiki.

Elkinsin jäähy oli kuitenkin vain pieni takaisku voitonnälkäiselle kotijoukkueelle. HIFK pääsi saman tien luomaan uusia tilanteita ja pommittamaan TPS-maalilla torjunutta Teemu Lassilaa. Stadilaisten peli oli myös edellisiin otteluihin nähden paljon fyysisempää. Yleisö antoi kerta toisensa jälkeen suosionosoitukset pleksiin naulatuista turkulaisista.

Kotijoukkueen kova paine johti lopulta myös vieraiden rangaistukseen. Elias Karvonen pääsi jäähypenkille pällistelemään helsinkiläisten ylivoimaa. Juuso Puustinen näytti tovereilleen esimerkkiä parilla kelpo laukauksella, jotka Lassila kuitenkin torjui. Maalin pyssytti siniviivalta lopulta Arttu Luttinen.

Kiekosta nyrkkeihin

Erän lopussa kiekkoilu meni sekavaksi roiskimiseksi, eikä kumpikaan joukkueista saanut varsinaista otetta pelistä. Tunteetkin olivat erän edetessä käyneet kuumina, ja sitten gladiaattorikarkelot alkoivat. Ilkka Pikkarainen tuohtui ja yritti haastaa Tomas Zaborskyn nyrkkeilyyn. Slovakki piti päänsä kylmänä ja TPS-kapteeni lähti kärsimään käytöskymppiä.

Kauan ei tästä mennyt, kun HIFK:n Matt Generousilla keitti. Otto Karvinen oli vieraiden puolelta valmis ottamaan mittaa järkäleestä, mutta hävisi lopulta selvästi nyrkiniskut.

− Saimme vastustajan puolustuskannalle. Hallitsimme kiekkoa ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, kuvaili puolustaja Lauri Taipalus pelin jälkeen.

TPS pääsee peliin mukaan

Toinen erä alkoi vieraiden jäähyllä. HIFK:n ensimmäisessä erässä toiminut ylivoima loisti kuitenkin poissaolollaan eikä valmista tullut. Paras paikka siunautui vieraiden Alexander Ruuttulle. Hän pääsi haastamaan Husson.

Turkulaiset saivat voitetusta jäähystä lisää virtaa. Itseluottamusta uhkunut kultakypärä Mikko Rantanen siirsi Elmeri Erosen syötöstä TPS:n johtoon. Tilanne oli 1−2. Mikäli ensimmäinen erä oli ollut HIFK:n, pääsi vastustajakin nyt mukaan peliin.

− Olihan siinä haastetta, heillä ei ollut mitään menetettävää, jatkoi Taipalus.

Erän puolivälissä tapahtui. HIFK:n aikaan saama pyöritys tuotti tulosta. Nikolai Goldobin äkkäsi maalinkulmalla syöttöä odotelleen Puustisen ja heivasi pikkumustan seurakaverilleen. Hyökkääjä toimitti kiekon sanonnan mukaan ylämummoon.

Siitä eteenpäin erä olikin taas käytännössä punaisten. Teemu Lassila venyi hienoihin torjuntoihin ja onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Kolmatta erää lähdettiin odottelemaan jännässä 2−2 -tilanteessa. Torjunnat olivat 11−4 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannessa erässä yleisölle tarjoiltiin päästä päähän -kiekkoa, kun kumpikin joukkue vuorollaan istui rangaistusaitiossa. Tulosta ei kuitenkaan tullut ja ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa ensin Niklas Friman kävi lämärillä todella lähellä maalia, mutta pidemmän korren vei lopulta kotijoukkue. Elkins ja puolustaja Daniel Grillfors tulivat kahden miehen voimin hyökkäysalueelle ja jallittivat Lassilan kahville.

− Olemme suoristaneet selkärangan. Viimeinkin näytämme joukkueelta, myhäili Taipalus.