Kotikenttäedun taika – HIFK yllätti TPS:n alivoimalla

LIIGA / Raportti
Nikolai Goldobin debytoi punapaidassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK iski yhteen TPS:n kanssa kotiluolassaan. Helsinkiläiset olivat hävinneet edellisen ottelun Turussa. Kotikenttäedun taika oli valttia myös perjantai-iltana, kun punapaidassa debytoi Nikolai Goldobin.

Perjantai-illan kiekkohuumassa TPS sai heti paineen HIFK:n päätyyn. Isännät olivat tilanteissa pahasti myöhässä, ja se kostautui useaan otteseen jäähyillä. HIFK:n hyvin yhteen hiileen puhaltanut alivoimanelikko oli koko ensimmäisen erän turkulaisille myrkkyä. Toista kertaa ylivoimaa pelanneen vierailijan huolimaton syöttö siniviivaan osui Thomas Nykoppin lapaan, ja hyökkääjä pääsi yksin läpi.

Alivoimamaalia helsinkiläiset ehtivät juhlia vain noin kaksi minuuttia, kun TPS:n riveissä kiekkoilevan Ilkka Pikkaraisen syöttö löysi Lauri Tukosen. Kova laukaus osui verkon perukoille erän ollessa puolessa välissä.

Tämän jälkeen pelistä tuli melko sekavaa. Kiekko lipui päämäärättömän näköisesti mailasta toiseen, mutta vierailijat olivat kuitenkin kotijoukkueen edellä. Lopulta se näkyi myös tulostaululla, kun Matias Sointu onnistui nostamaan kiekon yläkulmaan maalin edustalta. Erätauolle mentiin vieraiden 1−2-johdossa.

− Meidän pitäisi pelata tasaviisikoin voittaaksemme, totesi ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu kotijoukkueen puolesta.

Uusi tulokas

Toinen erä alkoi punaisen tornadon johdolla. HIFK tuli pukukopista täysin uudella asenteella. Se pääsi vastustajaa paremmin kiekkoon, ja alussa tehottomalta näyttäneellä ylivoimallakin tuli onnistumisia.

Lauri Taipalus toi röyhkeästi kiekon hyökkäyspäähän ja jätti takana tulevalle tuoreelle venäläisvahvistukselle. Keskiviikkona Helsinkiin saapunut hyökkääjä Nikolai Goldobin iski kiekon maaliin ja väläytteli osaamisellaan pelin edetessä.

− Mallikas suoritus. Kymmenen tunnin jetlag on rankka, kyllä sen tietää, veisteli HIFK-luotsi Antti Törmänen uudesta suojatistaan.

Venäläisen tasoitusmaali ruokki koko kotijoukkueen taistelutahtoa, eikä aikaakaan kun vieraiden päässä soi uudelleen. Jasse Ikonen sytytti yleisön komealla yksilösuorituksella vain reilu minuutti Goldobinin jälkeen.

Linjatuomareiden silmät olivat tarkat, ja Mika Partanen lähti suorittamaan joukkuerangaistusta toisen erän loppupuolella. HIFK:llä oli ollut liikaa pelaajia jäällä, mutta siltä se näytti myös alivoimalla. Mustavalkoisten ylivoima sähelsi, ja punaiset rankaisivat. Kapteeni Arttu Luttinen täräytti maalin kahdella yhtä vastaan -tilanteesta. Tässä vaiheessa vieraiden maalilla torjuneen Kristian Järvisen korvasi Teemu Lassila. Kotijoukkue oli erätauolle mentäessä ottanut 4−2-johdon.

Taklausten sävyttämä erä

Kolmas erä toisti edellistä. HIFK hallitsi tilanteita ja peli muuttui fyysiseksi. Yleisö antoi raikuvia taputuksia kovista, mutta puhtaista taklauksista. Hurjin tilanne nähtiin, kun Taipalus ajoi rajusti Pikkaraisen päälle lähettäen tämän jäähän.

Korvia vihlova vihellyskonsertti siivitti HIFK-puolustajan 2+10 minuutin rangaistusta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taipaluskaan ei ollut samaa mieltä tuomareiden kanssa, sen verran paljon painokelvottoman tuntuista tekstiä puolustaja tuomariston suuntaan lähetti.

TPS näytti vielä olevansa halukas tuomaan pelin tasoihin, kun Ryan Lasch toi vieraat maalin päähän ylivoimalla. Aurajoelta saapuneiden kiekkoilijoiden ahdinko syveni kuitenkin entisestään, kun Robert Leino pamautti HIFK:n uudelleen kahden maalin johtoon erän puolivälin häämöttäessä. Syöttöpisteen Goldobinin lisäksi sai Auvitu. Tero Koskirannan onnistuminen loppuminuuteilla ei lohduttanut täydellisen romahduksen kokenutta turkulaisseuraa.

− Nyt huilaan. Ensi viikolla vastassa on HPK ja lataan täysillä siihen, kertoi jatkosuunnitelmistaan tyytyväisyyttä uhkunut Leino.

HIFK kohtaa keskiviikkona HPK:n kotonaan. TPS:llä on aikaa toipua tappiosta vain huomiseen, kun vastaan luistelee Espoon Blues.

» Lähetä palautetta toimitukselle