HIFK marssi juhlaottelussaan tyrmäysvoittoon

Raimo Summasen miehistö otti juhlaottelussa puhtaan voiton
Kuva © Aapo Mannelin - aapo.mannelin@jatkoaika.com
Helsingin IFK juhli torstaisessa TPS-ottelussa 116-vuotista taivaltaan. Punapaitainen joukkue tarjosi kotiyleisölle sekä seuralegendoille tehokkaan ylivoiman ansiosta puhtaan voiton numeroin 4-0.

Ennen ottelun alkua jäälle kutsuttiin vuoden 1983 mestarijoukkue. Kyseisestä ryhmästä paikalle saapui 20 pelaajaa sekä viisi toimihenkilöä. Kolmenkymmenen vuoden takaisen joukkueen jäsenistä keskuudestamme ovat poistuneet pelaajat Tony Arima, Matti Murto sekä huoltaja Teuvo Honkalinna.

- Kyllä se löi ekstralatingin, vaikken Helsingistä alunperin olekaan. Kun kuunteli niitä nimiä, joita lueteltiin, niin halusimme noin kovien äijien edessä pelata hyvin, kuvaili HIFK:hon täksi kaudeksi liittynyt keskushyökkääjä Matti Kuparinen.

Ottelun ratkaisuksi muodostui kotijoukkueen tehokas ylivoimapeli, joka tuotti stadilaisten kolme ensimmäistä maalia. HIFK:n tehokas ylivoima ei kuitenkaan kuvaa koko totuutta ottelusta, sillä myös 5vs5-pelissä punapaidat olivat turkulaisia edellä.

- Olimme ylivoimalla tehokkaita ja puolustimme tiiviisti. Lopuista piti (Brad) Thiessen huolen, tiivisti ässäkasvatti Kuparinen ottelun ydinasiat.

Kotijoukkueen komennossa alusta alkaen

Vaikka HIFK aloitti maalinteon vasta ottelun toisessa erässä, niin jo avauserä mentiin kotijoukkueen komennossa. Helsinkiläiset loivat vierailijoihin nähden ainakin kaksinkertaisen määrän maalintekopaikkoja. Niistä suurin osa oli tosin seurausta kiekonriistoista, vastustajan harhasyötöistä tai väärin ajoitetuista vaihdoista. Omalta alueelta lähteneet ja maalintekopaikkaan päättyneet hyökkäykset menivät avauserässä jokseenkin tasan.

Kamppailun toisessa erässä tasaviisikoin pelaaminen tasoittui ensimmäiseen erään nähden, mutta kotijoukkue onnistui hyödyntämään ylivoimatilanteensa tehokkaasti. Voittomaaliksi jäänyttä avausmaalia tosin edelsi jäähynarvoiselta haiskahtanut tilanne keskialueella, jonka seurauksena TPS:llä oli maalin syntyessä omalla alueella ainoastaan kolme kenttäpelaajaa.

Ottelun ratkaisukohdaksi muodostui TPS-hyökkääjä Tuomas Suomisen ottama huitomisjäähy, joka vihellettiin hivenen kevyesti. Suomisen jäähyn myötä kotijoukkueelle avautui kahden miehen ylivoima, jonka punapaidat hyödynsivät karkaamalla 2-0-johtoon. Ennen Suomisen jäähyn päättymistä stadilaiset onnistuivat tekemään kolmannen osumansa.

Turkulaiset eivät kyenneet päätöserässä rakentamaan loppukiriä, vaikka muutaman maalintekopaikan onnistuivatkin luomaan. Juuso Puustinen viimeisteli illan kolmannella osumallaan loppunumeroiksi 4-0. Ottelun ratkaisija jakoi kuitenkin kiitosta ennen muuta koko joukkueelle.

- Koko joukkue on parantanut pelaamistaan ja tehnyt aiempaa enemmän oikeita asioita, totesi 25-vuotias laitahyökkääjä.

Voiton myötä HIFK kasvatti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Pistesaldoa kasvattaneiden peräkkäisten otteluiden määrä on tällä hetkellä viisi.

Ottelut jatkuvat kummallakin joukkueella tämän viikon lauantaina, jolloin HIFK matkustaa Lukon vieraaksi Raumalle ja TPS kohtaa kotiareenallaan Bluesin.