Kilpirintojen toinen koitos − Tappara vei Helsingissä

LIIGA / Raportti
Leino luisteli kaukaloon revanssi mielessään.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Ottelu HIFK:n ja Tapparan välillä oli tiukka. Kummallekin ilmaantui paikkoja liukuhihnalta, mutta viimeistely uupui. Kamppailun vei jatkoerässä lopulta vierasjoukkue.

Tuskin kiekko oli ehtinyt jäähän, kun HIFK-hyökkääjä Tomas Zaborskylle oli avautua maalintekopaikka. Sen pilasi Olli Palola, joka sai tilanteesta rangaistuksen. Kotijoukkueen ylivoima ei aluksi ottanut toimiakseen, mutta aivan erikoistilanteen lopuksi ahkerana kentällä häärinyt Zaborsky laukoi, ja Joonas Rask pamautti HIFK:n 1−0-johtoon paluukiekosta.

Tapparan mainio syöttelypeli toi tulosta vain hetkeä myöhemmin, kun Pekka Jormakka tasoitti pelin maalinedustalta. Pian tämän jälkeen Rask sai rangaistuksen kyynärpäätaklauksesta.

Seuraava mahdollisuus maalintekoon ilmaantuikin yllättäen alivoimalla pelaavalle kotijoukkueelle Zaborskyn päästessä kuumottelemaan Tapparan maalivahti Juha Metsolaa. Maalinteossa onnistui kuitenkin Tapparan ylivoimaviisikko, kun Teemu Aallon siniviivalaukaus Josh Greenin ohjaamana upposi Kevin Lankisen selän taakse. Peli oli 1−2.

Erän puolivälissä Nikolai Goldobinin älykäs syöttö maalin editse tavoitti Juuso Puustisen lavan, ja hyökkääjä tasoitti pelin ylivoimalla.

Avauserän lopulla tamperelaiset onnistuivat vielä kertaalleen. Jormakka pääsi kiekonriistoon siniviivalla ja heilutti verkkoa toistamiseen. HIFK pääsi lopuksi kokeilemaan vielä ylivoimalla, mutta tulokseton pyöritys saatteli joukkueet erätauolle lukemissa 2−3.

Kuviot kateissa

Toisessa erässä peli muuttui sekavammaksi. Kiekko liikkui mailasta toiseen ja päädystä päätyyn. Tapparan pelaajat pääsivät ottamaan mittaa Lankisesta vaarallisilla laukauksilla, mutta ne eivät miestä tolppien välissä horjuttaneet. Kotijoukkueen yritykset olivat lähinnä roiskimista.

Seuraavaa tilastomerkintää saatiin odotella niinkin pitkälle kuin erän puoliväliin. HIFK sai tilanteen rakennettua vastustajan maalille. Metsolan torjunnasta kiekko lipui Goldobinin ulottuville ja venäläinen laittoi pikkumustan käytännössä nollakulmasta pömpeliin.

Tässä vaiheessa yleisö todella avasi äänihuulensa. Reilu 7000-päinen katsojakunta huusi ja taputti. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue sai pelin juonesta kiinni ja rakenteli paikkoja. Tappara jäi hieman altavastaajaksi, mutta numerot pysyivät tasoissa.

Erän lopussa Sami Blomqvist pääsi vielä kokeilemaan ja antoi kanuunansa laulaa. Kiekko osui Metsolaa kypärään.

Tunteet kuumenevat

Kolmas erä toisti edellistä. Kummatkin osapulet saivat luotua paikkoja, mutta se viimeinen ohjaus uupui. Erän puolivälissä koko pelin läpi loistanut kaksikko Puustinen-Goldobin oli onnistua. Puustinen tuli oikeaa kaistaa hyökkäysalueelle ja laukoi, mutta Tapparan puolustus pelasi venäläisen irti paluukiekosta.

Kolmannen erän lopussa lähdettiin hakemaan tanssipareja. Micke-Max Åsten ja Arttu Luttinen haastoivat Tapparan pelaajista Greenin ja Henrik Tömmernesin. Yleisön tunteita kuumensi Zaborskylle viime minuuteilla vihelletty rangaistus ryntäyksestä Metsolan syliin, joka selvisi törmäyksestä mustelmitta. Samassa ajassa myös Tapparan Alexander Bonsaksen otti rangaistuksen jälkitilanteesta.

Ratkaisua lähdettiin lopulta hakemaan jatkoerän kautta. Ratkaisun laukoi kultakypärää kantava Palola. Tappara johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2−0.

− Olihan meillä kotikenttäetu, mutta teimme virheitä puolustuspäässä. Pienetkin asiat usein ratkaisevat, pohti Zaborsky ottelun jälkeen.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Tampereella tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle