Arka Tappara päästi helsinkiläiset rinnalle

LIIGA / Raportti
Juha Metsola ei päässyt helpolla torstaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vaisu Tappara jäi torstaina Helsingissä HIFK:n jyrän alle lukemin 5-1, ja esityksen perusteella tamperelaiset kaipaavat pientä ihmettä jatkossa.

HIFK dominoi kotiotteluaan alkuhetkistä asti, ja Tappara päästi vastustajan pitkään pelaamattomana olleen maalivahdin Ville Husson aivan liian helpolla läpi ottelun.

Tappara ei päässyt tekopaikoille avauserässä juuri ollenkaan, mutta HIFK taas oli alati vaarallinen. Ensimmäisen osuman viimeisteli kotijoukkueen pirteästi pelanneen nelosketjun hyökkääjä Mika Partanen, eikä vieraiden veräjänvartija Juha Metsola ollut tilanteessa aivan parhaimmillaan.

- Hyvä alku ja siitä iso energia meille. Valmiustaso oli jokaisella hyvä, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen summasi.

HIFK oli kova myös ylivoimalla, ja sen aikana joukkue iskikin illan toisen osumansa, maalintekijänä Yohann Auvitu.

Avauserän jälkeen jäälle ei tullutkaan sisuuntunut, vaan entistä pelokkaampi Tappara. Tomas Zaborsky vei HIFK:n jo kolmen maalin johtoon, kun taas Husso sai olla jälleen täysin rauhassa maalillaan.

Tapparan Olli Palola toi joukkueensa erän loppupuolella vielä mukaan peliin helsinkiläisten sählättyä omalla alueellaan, ja tämän jälkeen vieraille tarjottiin vielä ylivoimaakin.

Husso piti kuitenkin joukkueensa maalin puhtaana, eikä toisen erän loppuhetkillä onnistunut myöskään helsinkiläisten läpiajoon karannut duo Nikolai GoldobinTeemu Ramstedt.

- Toisessa erässä saimme paljon ylivoimaa, ja silloin olisi pitänyt pystyä räppäämään lisääkin maaleja, Törmänen totesi.

HIFK karkasi - Tappara vikisi

Päätöserässä HIFK jäädytti pelin tehokkaasti, eikä Tappara saanut kiriä kunnolla päälle lainkaan. Loppulukemat 5-1 olivat kahden tyhjiin tehdyn maalin seurausta.

. Kolmannessa puolustimme hyvin ja tasaisesti, stabiili esitys, sanoi Törmänen

Törmäsen virkaveli, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola, ei ymmärrettävästi ollut hyvällä tuulella.

- Vastustajakin oli hyvä, mutta emme löytäneet optimaalista valmiustilaa. Ei kyse ole siitä, etteivätkö kaikki haluaisi antaa itsestään kaikkea, mutta jos yrittää liikaa niin rentous saattaa jäädä puuttumaan. Uskon kuitenkin, että hermokontrolli säilyy pelaajillani, summasi Tapola.

Törmänen taas jaksoi jopa naurattaa toimittajajoukkoa.

- Hyvä, että ollaan tasoissa nyt, sillä jokainen onnistuminen tuo paremman olon. Seuraava peli kun alkaa niin lähdetään taas nollasta, tai sellainen tieto ainakin on, Törmänen vitsaili.

Myös helsinkiläisten pelaajat olivat mielissään.

- Mitään ei tarvitse muuttaa, kunhan vältämme virheitä ja uskomme itseemme, sanoi HIFK:n Zaborsky.

HIFK:n kokoonpanossa oli ongelmia, kun ykkösvahdiksi noussut Kevin Lankinen oli sivussa ja ensimmäisessä erässä tällin saanut Matt Generous istui penkillä loppuottelun ja ontui jalkaansa poistuessaan. Törmänen ei vastannut suoraan kumpaakaan pelaajaa koskeneihin kyselyihin.

Sarja jatkuu lauantaina Tampereella tasatilanteesta 2-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle