Sportin pikamaalit laiha lohtu - HIFK heräsi päätöserässä

Arttu Luttinen ratkaisi ottelun lopullisesti helsinkiläisten voitoksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin tiistai-illan HIFK:n ja Sportin välinen kamppailu ei muodostanut kiekkojuhlaa. Molemmat joukkueet tyytyivät aneemiseen neppailuun, jossa Sport heitteli kiekkoa väljemmille vesille, ja HIFK:n syötöt napsahtelivat vuorotellen vaasalaisten lapaan. Päätöserässä HIFK käytti tavaramerkkiään tehden kolme naalia ja kun se päästi yhden maalin, se voitti ottelun lukemin 5-2.

HIFK:n ja Sportin välinen ottelu alkoi helsinkiläisten kannalta murheellisesti, kun IFK:ssa juniorivuodet viettänyt Teemu Tallberg löi maalinedustalta irtokiekon sisään alle minuutin pelin jälkeen. HIFK:lla oli avauserässä oma etsikkoaikansa ylivoimalla, mutta syötöt olivat luokattomia jättäen ylivoimapelin vaarattomaksi.

Ylivoiman jälkitilanteesta HIFK:n Corey Elkins onnistui kuitenkin maalinteossa laukoen tolpasta kimmonneen Matti Kuparisen laukauksen tyhjään maaliin. Avauserässä Sport oli selvästi aktiivisempi laukoja voittaen avauserän laukaukset lukemin 17-9.

HIFK johtoon illan erikoisella

Toiseen erään HIFK tuli hieman ryhdikkäämmin, joskaan vieläkään pelissä ei hienouksia nähty. Tästä osoituksena toisen erän alkuminuuteilla tullut maali, jossa Sportin puolustaja yritti potkaista kiekkoa väljemmille vesille. Potku epäonnistui kuitenkin pahemman kerran, ja kiekko lensi epäonnekkaasti Sportin maalia vartioineen Hannu Toivosen yli.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat HIFK:lta väsyneen näköistä pelaamista, mutta HIFK:n päävalmentaja Antti Törmäsen mukaan ennen ottelua ei väsymystä ollut aistittavissa.

− Kyllä pelaajat sanoivat, että jalat toimivat, ja treenattiin sillä tavalla, että ollaan valmiita tähän peliin. Toisessa erässä saatiin vähän ryhdistä kiinni ja saatiin luotua paikkoja, Törmänen kommentoi väsynyttä peliä.

Kolmannessa erässä Sport iski ensimmäisen erän tapaan heti erän avausminuutilla. Mike Brennan irtosi siniviivalta kiertäen Nikolai Goldobinin, ja ajoi aina maalintekoon asti nostaen kiekon etukulmasta ohi HIFK:n maalilla torjuneen Ville Husson.

− Kyllähän siinä maksimaalisen huono startti tuli sekä ottelun alussa että kolmannessa erässä. Kyllä siellä kaverin silmät kiiluivat ja hakivat tosissaan voittoa, mutta onneksi saatiin kolmannessa erässä parannettua peliä ja voitettua ottelu, Törmänen kommentoi huonoa alkua.

Husson haamutorjunta käynnisti HIFK:n rynnistyksen

Kolmannessa erässä Sportilla oli paikka siirtyä ottelussa johtoon. Sportin kultakypärä Charles Bertrand karkasi yhdessä Ville Leskisen kanssa kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen, mutta Husso esitti todellisen haamutorjunnan, ja piti pelin tasoissa.

Pirteästi koko ottelun esiintynyt Teemu Ramstedt käynnisti HIFK:n rynnistyksen kohti voittoa riistämällä alivoimalla kiekon huolimattomasti pelanneelta Sportin puolustajalta, ja tehden läpiajosta ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman.

Koko kolmannen erän vimmatusti maalia hakeneen Tomas Zaborskyn yritys palkittiin vihdoin ajassa 55.48, kun Zaborsky iski kiekon komean yksilösuorituksen päätteeksi verkkoon. Arttu Luttinen puolestaan viimeisteli ohjauksellaan loppulukemiksi 5-2 Daniel Grillforsin loistavan oivalluksen päätteeksi.

HIFK:n päävalmentaja Törmänen näki päätöserän rynnistyksellä yhden alkupisteen.

− Siinä kaveri pääsi karkaamaan kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen, mutta Hussolta tuli loistava sekä todella tärkeä torjunta. Sen jälkeen pystyttiin kääntämään Luttisen alivoimamaalin johdolla ottelu voitoksi, Törmänen kehuu.

Sport kohtaa seuraavassa ottelussaan torstaina TPS:n Turussa. Ottelussa panos on iso, sillä häviöllä ero toiseksi viimeisenä olevaan TPS:ään kasvaisi jo yhdeksään pisteeseen. Voitolla Sportilla on mahdollisuus nousta jo kolmen pisteen päähän TPS:stä

HIFK:n seuraava ottelu pelataan torstaina Espoossa, kun kymmenentenä majailevalla Bluesilla on mahdollisuus nousta jopa kuudenneksi.

− Huomenna tullaan normaalisti hallille ja sitten yritetään lepäillä mahdollisimman hyvin, että ollaan valmiita torstaina Espoossa, Törmänen päätti.