Ikosen maalit eivät riittäneet − Sport Järvisen torjunnoilla vierasvoittoon

LIIGA / Raportti
Sport-maalivahti torjui kotijoukkueen kumoon.
Sport haki Nordenskiöldinkadulta arvokkaan vierasvoiton. Voiton takuumiehinä häärivät loistavasti pelannut maalivahti Mika Järvinen sekä kultakypärä Tuomas Vänttinen. HIFK:n molemmista maaleista vastasi Jasse Ikonen.

Aktiivisesti pelannut vierasjoukkue Sport rokotti tylysti HIFK:ta virheistä ja nappasi kolme sarjapistettä mukaansa. Kaksi vaasalaisten maaleista syntyi kotijoukkueen kiekonmenetyksistä ja yksi kahden miehen ylivoimalla. Viimeisen maalin iski tyhjiin HIFK-taustainen Sami Blomqvist.

Sport-maalilla Mika Järvinen sai venyä useisiin huipputorjuntoihin. HIFK-hyökkääjistä erityisesti Tomas Zaborsky oli pirteällä pelipäällä, mutta tehoja ei syntynyt. Molemmat kotijoukkueen maalit teki Jasse Ikonen.

Sport aloitti tehokkaasti

HIFK oli heti ottelun alussa aktiivinen, mutta avausmaalin teki vierasjoukkue. HIFK ei saanut purettu Sport-painostusta ja maalinedusruuhkan jälkeen puolustaja Ari Gröndahl tykitti kiekon maaliin. Sport teki avauserässä toisenkin maalin, mutta se hylättiin Tomi Körkön oltua maalivahdin alueella.

Sport lisäsi kuitenkin johtoaan toisen erän alussa. Kultakypärä Tuomas Vänttinen rakensi paikan Tero Koskirannalle ja laukoi lopulta paluukiekon maaliin. Tasan neljä minuuttia myöhemmin syntyi HIFK-kavennus. Tommi Taimi riisti kiekon laidalla ja syötti takatolpalle Ikoselle.

HIFK jahtasi tasoitusta, mutta seuraavaksi helisi taas omassa päässä. Helsinkiläiset menettivät kiekon keskialueella ja ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Charles Bertrand nosti kiekon maaliin.

Toisen erän lopulla Ikonen ohjasi Robert Leinon hienon syötön ohi Järvisen, ja kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen maalin takaa-ajoasemassa.

Kiri jäi kesken

HIFK aloitti kolmannen erän väkevästi, mutta Järvinen Sport-maalilla kesti. Vaasalaisryhmä myös sai nopeasti pelinsä kuntoon ja pystyi jäädyttämään peliä.

Kotijoukkue sai parhaat paikkansa ylivoimalla ja hakiessaan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Sport-pelaajat peittivät laukaukset ja siivosivat maalinedustan tehokkaasti.

Järvisen ohella Sportista erottui positiivisesti kultakypärä Vänttinen. HIFK:n uusi NHL-vahvistus Keith Aulie ei ensimmäisessä pelissään juuri kentällä erottunut. Kerran kanadalainen nousi vaarallisesti maalille, ja Sportin toinen osuma syntyi Aulien istuessa jäähyllä.

Sport nousi voitolla kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta, HIFK on sarjataulukossa toisena. HIFK jatkaa pelejään lauantaina ja kohtaa kotonaan KalPan. Sport pelaa vasta viikon päästä Turussa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo