SaiPa kauden ensimmäiseen voittoonsa HIFK:sta

Jussi Markkanen kuului ottelun ehdottomiin avainpelaajiin.
Kotiyleisö joutui lopulta pettymään loppuminuutin tasoituksesta huolimatta. SaiPa kellisti HIFK:n Nordenskiöldinkadun tiistai-illassa numeroin 2-3 voittomaalilaukauskilpailun jälkeen.

HIFK:n ja SaiPan kauden kolmas kohtaaminen käynnistyi sekavasti, sillä ottelun alkuminuutit mentiin päästä päähän mentaliteetilla. SaiPa onnistui tekemään johtomaalin Sam Löfquistin toimesta. Dave Spina ja Matti Järvinen pelasivat mallikkaasti paikan siniviivalla päivystäneelle amerikkalaispuolustajalle, jonka komea laukaus suoraan syötöstä sytytti punalampun.

Avauserä oli hyvin tasainen, mutta kotijoukkue hallitsi kiekkoa enemmän ja SaiPa keskittyi lähinnä heittämään kiekkoa HIFK-puolustuksen selustaan. HIFK:n hallinta tuottikin tulosta erän puolivälissä. Robert Leino pääsi ohjaamaan b-pisteen tuntumasta Joonas Raskin ja Tomas Zaborskyn esityöstä pikkumustan ohi SaiPan maalilla pelanneen Jussi Markkasen

- Ikävästi SaiPa sai avausmaalin siihen. Hyvin tultiin mukaan peliin Leinon maalilla, mietti HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Maali teki varmasti hyvää Leinon itseluottamukselle, sillä mies ehti pelata 19 ottelua ilman maalia. SaiPa pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta tuloksetta. HIFK:n erikoistilannepelaaminen oli yhtä toivotonta.

SaiPa iski jälleen erän alkuun

Keltapaidat latoivat nopean salamamaalin avauserän tapaan. Ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu pääsi juuri ampaisemaan jäähyltä, kun kiekko oli Ville Husson selän takana toistamiseen. Vahvasti läpi ottelun esiintynyt hyökkäysketju Dave Spina-Matti Järvinen-Chad Rau väsäsivät SaiPan 1-2 johtomaalin.

Toinen erä oli pelillisesti selvästi kotijoukkueen, mutta loistavan ottelun SaiPa-maalilla pelannut Markkanen piti joukkueen johdossa toiselle erätauolle mentäessä.

- HIFK oli hyvä, tuli kovaa iholle, emmekä pystyneet rakentelemaan omaa peliämme yhtään. Meidän pelaajat teki hyvää työtä. Näin aika hyvin laukaukset ja pelaajamme ottivat sitten kakkoskiekot, ottelun avainhahmoihin kuulunut Markkanen summasi ottelua.

Lappeenrantalaisten maalivahti tuntui venyvän toisessa erässä kerta toisensa jälkeen paraatipelastuksiin ja tylsytti kotijoukkueen tehot.

- Puolustimme hyvin keskustaa. Ei varmasti ollut kovin nättiä, mutta vastustajan vahva pelaaminen pakotti meidät siihen, Markkanen jatkoi.

HIFK punnersi vielä lopussa tasoihin

Kaksi ensimmäistä periodia SaiPa oli terävämpi ja fyysisempi, mutta lappeenrantalaisten bensa näytti loppuvan kolmannen erän edetessä. Erän puhutuin tilanne tapahtui aivan erän alkuun, kun monessa mukana ollut Lofquist sai HIFK-sentteri Matti Kuparisen korkeasta mailasta suuhunsa. Tuomiona suihkukomennus ja vierasjoukkueen pakkopeli. HIFK kuitenkin taisteli urhollisesti ja selvitti ison jäähyn kuivin jaloin.

- Löfquist sai suuhunsa mailan, josta tuli tikkejä ja sitten toinen tälli vielä siinä, kun tuli taklaus selkään, SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen sanoi.

HIFK haki loppuminuuteilla tasoitusta ilman maalivahtia, kunnes se pääsi Matti Järvisen korkeasta mailasta tulleen kaksiminuuttisen seurauksena pyörittämään kuudella neljää vastaan. Pakkopeli tuotti tulosta ja HIFK tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla Teemu Ramstedtin latoessa irtokiekon ohi Markkasen.

Jatkoajalla kummallakaan ei ollut sen suurempia paikkoja ja näin voittaja haettiin pitkän kaavan mukaan. Ville Koho ratkaisi pelin voittomaalikilpailussa sputnikeille. Makoisat kaksi sarjapistettä lähtivät Lappeenrantaan ja Helsinkiin jäi piste.

- Kokonaisuudessaan hyvä peli, isolla energialla tultiin. Kolmannessa erässä tapettiin upeasti iso jäähy ja tultiin vielä takaisin. Markkanen oli todella hyvä, Törmänen summasi.

Tiistai-iltapäivällä HIFK hankki Vaasan Sportista jykevän peruspuolustajan Matt Generousin ja Vaasan suuntaan lähtivät vähälle vastuulle jääneet hyökkääjä Toni Leinonen ja puolustaja Juha Tarkkanen

- Hyvä apu meille. Generous on kova kamppailemaan ja rightin miehiä tarvitaan aina. Joukkuepelaaja.

HIFK pelasi 38 päivään 18 ottelua ja se varmasti tuntuu.

- Tiukkoja pelejä tässä on ollut ja rankka jakso takana. Nyt huilataan muutama päivä ja ladataan akkuja, jatkoi Törmänen.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

- Puolustimme hyvin viisikkona. Molemmat joukkueet olivat varmasti aika loppu sekä henkisesti, että fyysisesti. Aikamoinen tahtojen taistohan tämä oli. Vaikka HIFK tasoitti vielä lopussa, niin kestimme jatkoajalla ja rankkareissa sitten makea voitto.

Yleisöä Helsingin jäähalliin oli saapunut kelpo 6588 katsojaa.

HIFK jatkaa pelejään maajoukkuetauon jälkeen ensi tiistaina Kuopiossa KalPan vieraana. Lappeenrantalaiset saavat puolestaan samana päivänä vieraakseen jo luovuttaneen TPS:n.