Kärkipaikka vaihtui - vaisu HIFK taipui kotonaan

Tiistai-ilta oli SaiPan juhlaa.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
HIFK ja SaiPa kohtasivat kolmannen kerran kuluvalla kaudella Helsingin tiistai-illassa. Ottelusta oli odotettavissa vauhdikas vääntö sarjapisteistä, mutta kotijoukkue ei missään vaiheessa ottelua löytänyt keinoja keskialuetta hyvin sumputtanutta SaiPaa vastaan. Lappeenrantalaiset iskivät kahteen ensimmäiseen erään kolmesti, jotka riittivät ottelun voittoon lukemin 1-3.

Ensimmäinen erä näytti suunnan ottelulle. SaiPa pyrki tilanteen tullen karvaamaan agressiivisesti ja onnistui aiheuttamaan HIFK:n puolustukselle hankaluuksia. Helsinkiläiset eivät saaneet avattua peliä helpoilla syötöillä, mikä johti pelin pyörimiseen kotijoukkueen päädyssä.

Maalinteon ottelussa aloitti vierasjoukkue. SaiPan loistavassa vireesssä oleva Chad Rau sai kiekon onnekkaasti maalin eteen, josta maalipörssiä johtavalla Raulla oli helppo työ siirtää lappeenrantalaiset johtoon.

Vierasjoukkue karkasi toisessa erässä

Ottelun toisessa erässä HIFK:lla oli paikka tasoittaa ottelu, kun Tomas Zaborsky ja Robert Leino karkasivat alivoimalla kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. SaiPan maalilla loistavasti torjuneen Jussi Markkasen huippupelastus kuitenkin piti vierasjoukkueen maalin puhtaana.

Vain hetkeä myöhemmin oli sama mies ratkomassa peliä toiseen suuntaan. Markkasen loistavasta avauksesta lähtenyt tilanne johti läpiajoon, josta SaiPan isokokoinen keskushyökkääjä Matti Järvinen siirsi kiekon näyttävästi maaliin. Hetkeä myöhemmin SaiPa karkasi jo kolmen maalin johtoon, kun Lasse Lappalainen laukoi kiekon maaliin tehohyökkääjä Raun syötöstä.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen muutti maalin jälkeen ketjukoostumuksia, mikä onnistui. Ykkösketjun laitaan siirretty Mika Partanen herätteli 6319-päistä kotiyleisöä laukomalla kiekon maaliin jenkkisentteri Corey Elkinsin tehdessä esityön.

SaiPa sumputti keskialuetta onnistuneesti

Päätöserässä nähtiin mallikasta vierasjoukkueen pelaamista, kun lappeenrantalaiset suojelivat johtoaan loistavasti toimineella keskialueen sumputtamisella. HIFK ei löytänyt missään vaiheessa erää avaimia SaiPan viisikon avaamiseen, vaan kiekot päätyivät kerta toisensa jälkeen vierasjoukkueen haltuun.

Maaleja ei enää ottelun viimeisessä erässä nähty, joten pirteästi esiintynyt SaiPa aiheutti HIFK:lle kauden neljännen kotitappion.

HIFK:n tappion myötä sarjan kärkipaikka vaihtui, kun Kärpät kiilasi helsinkiläisjoukkueen ohitse runkosarjan kärkeen. SaiPa puolestaan nousi kolkuttelemaan suoran pudotuspelipaikan ovia nousemalla seitsemänneksi.