Pelicansin lento ei ollut tarpeeksi korkea - HIFK hallitsi Helsingissä

Ottelussa nähtiin komeita taklauksia.
HIFK hallitsi ottelua Pelicansia vastaan Helsingissä. Tomas Zaborsky oli lopulta perjantai-illan sankari kahdella osumallaan. Keith Aulie säesti puolestaan taustalla uransa ensimmäisellä Liiga-maalillaan.

HIFK sai heti alussa hyvän hengen päälle ja pyöritti peliä vieraspäädyssä. Tomas Zaborskylle tuomittu rangaistus kampituksesta torpedoi kuitenkin kotijoukkueen hallinnan. Slovakkihyökkääjä pällisteli pleksin läpi Sebastian Repon lataamaa ylivoimaosumaa.

Pelicansin lento ei kauaa kantanut. HIFK:n tultua tasalukuiseksi aloitti kotijoukkue painostuksen uudelleen. Lahtelaisten maalilla torjunut Janne Juvonen piti joukkuetta urheasti pystyssä hädän hetkelläkin, kun Ryan Potulny istui jäähyaitiossa.

− Lähdimme alussa hyvin touhottamaan, mutta sitten tuli se jäähy. Onneksi pääsimme peliin takaisin mukaan ja saimme tasoituksen erän lopussa, kertoi HIFK:n valmentaja Antti Törmänen.

Erän edetessä luotiin asetelmia kiihkeälle päätökselle, kun ensin Micke-Max Åsten ja myöhemmin Joonas Rask nahinoivat vastustajan pelaajien kanssa. HIFK-puolustaja Keith Aulie tasoitti pelin erän lopussa ensimmäisellä Liiga-maalillaan siirretyn rangaistuksen aikana. Lasten päästessä tapaamaan jäähallissa erätauolla vierailleita muumeja olivat torjunnat kotijoukkueen hyväksi 17-3.

− Oli upeaa saada Keithille se maali, kyllä sitä juhlittiin niin englanniksi kuin suomeksikin, kertoi syötön antanut Lauri Taipalus.

Zaborsky kuittasi ensimmäisen erän virheensä

Toisen erän alussa Rask muisti kuluneen sanonnan: toimita kiekkoa maalille. Laitahyökkääjän roiskaisema kiekko osui Zaborskyn pää-hartia-akselille ja pomppasi maaliin. Muutamia minuutteja myöhemmin sama kaksikko oli pahanteossa uudelleen. Rask laukoi maalinedustalla ensin ja Zaborsky lapioi kiekon verkkoon. Myös yleisön puolella tapahtui, kun Saksasta jääkiekkoa seuraamaan tullut pariskunta päätti mennä naimisiin.

− Olimme paljon paremmalla jalalla liikkeellä kuin vastustaja, mutta kaveri laittoi kroppaa eteen ja blokkasi laukauksia. Meillä on hyvä tekemisen meininki päällä joukkueessa ja se tuo paljon itsevarmuutta, jatkoi Taipalus.

HIFK:lle tarjottiin mahdollisuutta ottaa suurempikin johto toisessa erässä, kun Pelicans-pelaajat vierailivat jäähypenkillä milloin mistäkin rikkeestä. Valmista ei kuitenkaan hyvästä pyörityksestä huolimatta tullut, ja summeri saatteli joukkueet tauolle 3-1-kotijohdossa. Torjuntojen määrä kertoi jälleen paljon. HIFK-vahti Ville Hussolla oli torjuntoja vain kaksi ja Juvosella 16.

− Toisen erän alku oli todella hyvä, saimme heti maalin ja pääsimme luomaan pitkiä pyörityksiä. Juvonen oli kuitenkin hyvä tänään. Varsinkin viimeisessä erässä meidän olisi pitänyt läppäistä enemmän, antoi Törmänen kunniaa vastustajan maalivahdille.

Kolmannessa erässä Pelicans jaksoi vielä yrittää, mutta ei päässyt tolppaa lähemmäs. Kotijoukkueellakin oli paikkansa, mutta lisäosumia ei Helsingin illassa nähty. Ottelu päättyi ikävästi, kun Jasse Ikonen liukui hyökkäyksen päätteeksi Juvosen päälle ja tämä joutui jättämään leikin kesken.