Pelicans lähetti HIFK:n ansaitusti kesälomalle

Juha Leimun voitto-osuma uppoaa hienon kauden pelanneen Ville Husson selän taakse.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pelicans otti toisen voittonsa HIFK:n kustannuksella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja lähetti punapaidat kesälomalle. Ottelun ja koko ottelusarjan sankari oli vain yhden maalin ottelusarjassa päästänyt Jere Myllyniemi. Yhdellä tehdyllä maalilla on mahdotonta voittaa pudotuspelisarjaa, joten HIFK lähti ansaitusti kesälomalle.

Ottelu lähti käyntiin lauantain tapaan tunnustellen ja virheitä vältellen.

Helsinkiläiset tulivat otteluun lauantaita aktiivisempina, mutta ongelmat Pelicansin keskialueen puolustuksen murtamisessa jatkuivat. Punapaidat hallitsivat kiekkoa, mutta organisoidun viisikkohyökkäämisen sijaan tyytyivät hakkaamaan päätyseinään päänsä lisäksi kiekkoa. Parhaat paikkansa HIFK sai nopeilla käännöillä tai pitkillä keskialueen syötöillä, joita ei kuitenkaan liiemmin nähty.

Pelicansin puolustaja Juha-Pekka Pietilä myönsi ottelun alussa HIFK:n olleen niskan päällä.

- HIFK tuli alkuun hyvin, meillä oli vaikeuksia. Sitten saimme pelistä kiinni. Tasainen ottelu kaikkiaan, totesi Pietilä.

Edes ylivoimilla isännät eivät saaneet peliään rauhoitettua, vaan joutuivat hakemaan ratkaisua päädyn kautta. Huonolla menestyksellä.

Pelicansille keskialueen ylittäminen oli helpompaa, Vili Sopasen esimerkillä joukkue pyrki kuljettamaan kiekon hallitusti hyökkäysalueelle.

Avausmaali Pelicansin nimiin

Toisessa erässä nähtiin ottelusarjan ensimmäinen varsinaisella peliajalla tehty maali. Maalista vastasi Pelicans, joka järjesti suoraan aloituksesta laukaisupaikan Pietilälle, jonka tarkkaakin tarkempi laukaus viivalta päätyi HIFK-maaliin.

- Kerrankin sattui menemään viivasta, lähti hyvä kuti ja sattui menemään, kertasi Pietilä maaliaan.

HIFK:llakin oli ottelussa aikansa ja paikkansa, mutta Jere Myllyniemi Pelicansin maalilla tarjosi huikeilla torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Ensimmäisessä erässä Ville Peltonen pääsi läpiajoon ja näytti jo ohittaneen Myllyniemen, mutta vahdin räpylä ilmestyi Peltosen tielle. Toisessa erässä Matti Kuparinen pääsi lyömään kiekkoa lähes tyhjään maaliin, mutta Myllyniemi ehti mailoineen väliin.

Kolmannessa erässä HIFK:lle lyhytaikainen ilo

Kolmanteen erään kotijoukkueen saatteli tutun Let's play hockeyn sijaan astetta energisempi Go IFK-kappale. Energia siirtyi myös joukkueeseen, joka aloitti raivoisan maalin metsästyksen. Joukkue karvasi korkeammalta, taklasi aktiivisemmin ja tahtotila oli korkealla.

HIFK saikin lukuisia tilanteita. Mika Partanen kolisteli maalirautoja, Corey Elkins tuhri puolittaisen läpiajon ja punapaidat pääsivät yrittämään myös ylivoimalla, tuloksetta.

HIFK hakkasi päätään Myllyniemi -nimiseen muuriin 131 minuuttia ja yli 50 laukausta, ennen ensimmäistä onnistumistaan. HIFK:n päästi piinasta Juuso Puustinen, joka tasoitti ottelun Elkinsin esityöstä.

- Kolmanteen erään lähdettiin pelkästään puolustamaan, erän alku oli todella paha, kertasi Pietilä.

- Sitten kun HIFK tasoitti, saimme jälleen pelistä kiinni ja peli oli maalista poikki siinä vaiheessa.

Tasoitusmaalin jälkeen kolmannen erän pelkästään puolustamiseen keskittynyt Pelicans heräsi taistelemaan voitosta. Varsinainen peliaika ei kuitenkaan tarjoillut enempää maaleja, vaan ratkaisua haettiin jo toistamiseen lisäeristä. Pietilän mukaan heräämiseen vaadittiin yksinkertaisia asioita, perinteisin keinoin.

- Rupesimme pelaamaan simppelimmin.

- Vaihtoaitiossa monet ohjeistivat ihan voimasanojen kera, että nyt peruspeliä eikä ruveta vain puolustamaan. Saimme sitten siitä pelistä jälleen kiinni.

Ensimmäistä jatkoerää ehti kulua vain vajaat viisi minuuttia, kun Pelicans ratkaisi ottelun. Ville Husso torjui ensin Janne Ritamäen yrityksen vapaasta paikasta, mutta jatkotilanteesta Juha Leimun laukaus yllätti nuoren HIFK-vahdin ja Pelicans eteni ottelusarjasta jatkoon voitoin 2-0.

Pelicans jatkaa otteluitaan perjantaina Tapparan vieraana.