HIFK otti kolmannen kiinnityksen – Ramstedt ratkaisi ylivoimalla

"Näin monta oli jäällä!" - "Taas."
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingissä nähtiin jälleen vauhdikasta sekä jännittävää pudotuspelikiekkoa. Sitkeät lahtelaiset pyristelivät ottelussa hyvin mukana. Lopulta turhat jäähyt ja materiaaliero kostautui ja HIFK otti väkevällä pelillä voiton. Sarja on katkolla ensimmäistä kertaa maanantaina Lahdessa.

Kamppailun alussa näkyi ottelun tärkeys. Erän edetessä HIFK nousi kuitenkin tukevasti kuskin paikalle. Pelicansin oma peli rikkoontui jäähyihin, joita vierailijat ottivat erässä neljä. Kahdesti rangaistuksen syy oli liikaa pelaajia jäällä. Kotijoukkue pystyi myllyttämään pidempiä hyökkäyksiä, lahtelaisten vastatessa terävillä vastahyökkäyksillä.

Ensimmäinen tunteita kuohuttanut tilanne nähtiin HIFK:n ylivoiman jälkeen kun pudotuspelisarjan paras maalintekijä Jasse Ikonen laitataklasi Pelicans-puolustaja Nico Maneliusta. Ikonen selvisi tilanteesta kahden minuutin jäähyllä mutta Maneliuksen peli jäi valitettavasti kesken.

Erän puolivälissä pääsi edellisen ottelun sankari Juhlana Tyrväinen yrittämään nokikkain Ville Husson yllättämistä. Edellisessä ottelussa huilivuorossa ollut 21-vuotias maalivahti selvitti tilanteen kuitenkin tyylikkäästi.

HIFK on tehnyt kaikissa puolivälieräotteluissa kamppailun avausmaalin ja teki sen myös tänään. Uransa ensimmäistä pudotuspeliottelunsa pelannut Tomi Tuomisto onnistui maalinteossa ajassa 12:21. 25-vuotias hyökkääjä nosti maalinedusta mylläkän jälkeen rystypuolelta kiekon verkkoon.

Pelicans tasoitti ottelun toisen erän alkupuolella punapaitojen vaihdon ollessa kesken. Hannes Björninen käänsi pelin nopeasti ja antoi oman laukaksensa jälkeen nappisyötön Janne Ritamäelle, jolla oli helppo työ pyyhkäistä peliväline tyhjään maaliin. Ratkaiseva syöttö livahti helposti ohi Tommi Taimin, joka on ollut pahasti hukassa ilman luotettavaa pakkipariaan Joonas Järvistä.

Maalin jälkeen pelin painopiste tasaantui ja kääntyi lopulta rangaistuksien myötä enemmän Pelicansille. Kolmanteen erään lähdettiin herkullisista 1-1 -asetelmista.

Voittomaali ja tuhrittu rankkari

Ottelun kolmanteen erään HIFK löi reilusti puita kuumana hehkuneeseen pesään, eikä lahtelaiset päässeet todellisille tekopaikoille. Mainion ottelun pelanneelle Hussolle ei kertynyt kolmannessa erässä kuin kolme torjuntaa.

Pelicans sekoili vaihtojensa kanssa rangaistuksen arvoisesti jo kolmannen kerran, eikä HIFK tällä kertaa jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Hyvällä sykkeellä ottelussa mukana olleen kotiyleisön riemuksi Teemu Ramstedt jatkoi Joonas Raskin tolppalaukauksen onnistuneesti maaliin.

Punanutuilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu, kun Tomas Zaborsky polkaisi kesken Pelicans pyörityksen läpiajoon. Hurjat minuutit urakoinut Stefan Lassen joutui rikkomaan ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Slovakialaisen yritys oli kuitenkin ponneton, eikä runkosarjan maalipörssin kakkosmies onnistunut ohittamaan itselleen möröksi kasvanutta Niko Hovista.

Pelicans vyörytti ottelun viimeiset kaksi minuuttia ilman maalivahtia. HIFK-puolustus Husson johdolla kuitenkin kesti ottelun jännittävät loppuhetket.

Tappio kävi Pelicansille kalliiksi sillä urhautuvasti laukaksia peittäneiltä lahtelaisilta putosi miehiä kokoonpanosta harmittavan paljon. Kolmannen erän alussa kakkoskentässä viilettänyt Miika Roine joutui jättämään hetkeksi leikin kesken, kun Yohann Auvitu lähetti kovan laukauksen Roineen jalkaan. Myös hyvässä kevätvireessä oleva Aleksi Rekonen otti päätöserässä osumaa kiekosta.